Please, don't let him in

Idag har jag testat en grej med kameran och sedan tagit sönder bilderna i photoshop. Kvantitet före kvalitet...men idén var ju bra.
I spy with my little eye, something beginning with M...

Mumin? Marulk? Mjölk?

Nej, Mysteriet på Greveholm såklart! I morgon är det som de allra flesta vet första december och även om jag ska ge årets julkalender en chans tror jag ändå det är säkrast att se ett avsnitt om dagen av den troligtvis bästa julkalendern genom tiderna (Jul i Kapernaum kan konkurrera med den, men jag var ju bara tre år när den sändes och det var rena skräckfilmen för mig).


Ommöblering

I början av hösten plockade jag undan tavlor och i stort sett allt "måskräp" på byron och hyllorna i samband med att jag rensade rejält i alla lådor. Det var väl tänkt att jag skulle få lite ordning i mitt rum men det hände inte så mycket mer.
I morse fick jag ryck och kände att jag var tvungen att göra något. Jag rev fram en massa ramar och ljuslyktor men bestämde mig till sist att det som ställde till med problem var möbleringen. Man krockade med sängen när man kom in i rummet så den ställde (eller rättare sagt drog i) vid fönstret. TV var jag ju såklart tvungen att se från sängen och det passade bra vid fotänden.
Jag har ingen bra bild på hur det såg ut vid skrivbordet innan. Det var inte så stor skillnad, byrån stod och tog plats precis vid dörren och skrivbordet stod alltså närmast fönstret. Den hade även en ovandel som jag tog bort då den bara gjorde det trångt och man var tvungen att flytta datorn varje gång man skulle göra något annat vid sidan om.
Som syntes har jag fortfarande inte fått upp några tavlor och ljuslyktor. Jag har även en idée om en hylla ovanför skrivbordet. Sängkläderna är i tvätten så det kommer nya i kväll (i fall någon undrade varför sängen ser så "naken" ut)

På bäggen som inte syns kan jag tala om för den som inte vet att det är en starkt rosafärgad fondvägg och precis vid/bakom dörren finns två garderober.


Soliga Norrland

Varför känns det som om det alltid är fint väder i Norrland? (jag hörde nyss vädret på radion om ni undrar)

Tröttis

Okej då, det blir inte så mycket skrivande i kväll. Jag kom hem rätt sent och jag är jättetrött. Ska läsa och kika lite på TV sedan är det dags för mig at

Litet länktips

Ett forum jag från och till brukar skriva ganska mycket på är bukefalos.com. Det är främst ett forum för hästmänniskor men jag tror att även icke hästinresserade kan tycka att det är rätt underhållande då flera av underforumen inte har något med hästar att göra.
Nu på morgonen har jag haft ungefär en timme vid datorn då jag inte har haft något att göra, riktigt skönt. En stor del har jag ägnat åt att skriva några riktigt irriterande inlägg på forumet jag nämnde ovanför. Som syntes i bloggen och i min bilddagbok har jag inte så mycket tid till datorn i veckorna så jag antar att jag var tvungen att spy ut lite åsikter. Det är ju så kul att skriva!

I kväll hoppas jag att jag fortfarande har lite inspiration till att skriva, om vad vet jag inte än. Har ni något förslag?

Fredagsflumm

Ett tag hade jag fått (vad jag tycker är) ganska många läsare i bloggen vilket var riktigt kul. Nu har jag inte varit särskilt aktiv på ett tag och det jag skriver är rätt ointressant. Tyvärr blir det så när det är fullt upp med annat, jag hoppas att det blir lite lugnare till våren.

Ha en trevlig helg!


Vägghäst klar

Lite småsaker som jag vill fixa, men det kommer det alltid att vara. Andra skulle nog påstå att den är helt klar nu.

Gömda nycklars dag

Som vanligt började morgonen med att jag blev sönderstressad på grund av att en viss Tove aldrig blir klar i badrummet. Denna morgon ledde det till att jag glömde skåpsnyckeln hemma. Grattis till mig! Med franskaläxa till på tisdag och historiaprov på onsdag var jag tvungen att ha med böckerna hem, eftersom söndag är den enda dagen jag kommer att ha tid till att göra någon skolarbete. Jag fick helt enkelt åka hem och hämta nyckeln efter första lektionen, så jag fick lite smålyx med bara två lektioner idag, fast det var kanske inte så kul att behöva åka tåg fram och tillbaka.

Efter skolan, när jag hade kommit hem och ätit skulle jag åka iväg igen. Dels ville jag bli klar med hästmålningen i stallet och så ville jag köpa lite onödiga saker. Tror ni inte att jag har lyckats slarva bort min andra nyckelknippa? Jag letade i köket, vardagsrummet och i datarummet eftersom jag visste att jag måste ha lagt dem någonstans. Jag hade dme ju när jag låste upp ytterdörren!

Bla, bla, bla. Som sagt var jag och handlade lite. Dels var jag nere på mobilia, jag har inte varit på nedervåningen sedan innan de byggde om. Vad litet det ser ut nu! Den nya Outleten verkar faktiskt helt okej. Jag hittade en del snygga jeans som jag måste prova någon dag när jag orkar och det fanns även en hel del baströjor jag gillade.

Slänger in en liten bild på helgens godis. Jag bara älskar choklad!och just det, nycklarna visade sig ligga vid datorn (pappa hittade dem när han kom hem). Hur blind får man vara?

Nyklippt

Idag har jag varit hos frisören. Jag har inte klippt mig sedan i slutet av maj och jag har skjutit upp att boka tid flera månader.
Jag ahde absolut inga idéer när jag kom dit så jag bad helt enkelt frisören om tips och vad hon tyckte. Resultatet blev faktiskt inte något chockerande, snarare tvärt om. Lite mer uppklippt och topparna klippta blev det men inget som direkt syns. Jag fick desto mer medel i håret istället, haha. De håller på att bestämma sig för ett nytt märke att köpa in varor av och provar olika. Dessuto hade de en försäljare där och tja, han gillade att prata om sina produkter iallafall.
För en gångs skull plattade inte frissören mitt hår. Kanske är det därför jag inte ser så stor skillnad? För det känns ju lättare och lite tunnare. Jag får nog platta själv och se efter.

Uppdatering

Igår började jag kladda med den bruna färgen. Det behövs minst ett lager till av det bruna och allra sist lite mer svart förstås.


Men åh!

Jaha, då kunde man alltså ha fått sovmorgon. Idrottsläraren är sjuk och eftersom det inte finns någon ersättare har jag inget att göra förren klockan tio då engelskan börjar.
Något positivt i skolväg är att jag äntligen har fått en egen mapp så jag slipper spara mina dokument på "transport" där de är tillgängliga för alla.

Ha en bra måndag!

God morgon!

Jag har varit lite halvoaktiv på bloggen, men det får man väl vara ibland. Jag har väl egentligen inte så mycket intressant att skriva nu heller, försöker mest få tiden att gå. Jag har varit uppe i två timmar och kom hem från stallet för en stund sedan. Jag släppte ut och fodrade Chickan och hann även med att mocka. Skönt att få det avklarat!

Någon som kommer ihåg att jag har tänkt lära mig åka skridskor i vinter? Både i går eftermiddag och nu på morgonen såg jag att de spolade is nere vid idrottshallen. Vi får se om det blir någon bra, då kanske jag kan börja träna lite snart. Fast då måste det förstås vara en tid på dygnet då det inte är fullt av barn som glor, haha.


Ha en trevlig dag!

Fan

Kag blir så trött på det! Igår försökte jag lägga över en massa bilder på en CD men hann inte klart så jag avr tvungen att stänga ner allting. Idag fick jag en RW skiva av papps och just som jag hade lagt över nästan alla bilder så hänger sig hela jävla programmet! Det är inte min dag!
När jag startade det igen fick jag upp tre alternativ; Återställ filer och starta programmet, Återställ filer och starta inte programmet och Återställ inte. Jag fick panik för att jag inte förstod alternativen och eftersom jag inte såg poängen med att ha kvar dokumenten men inte starta programmet valde jag självklart det sista alternativet.
Allt försvann.

Designa din egen mupp

Ni har väl inte missat att FAO Schwarz har en sida där du kan beställa din egendesignade upp? Priset för detta är ligger på strax över 700 kronor exkl. frakt, men du kan fortfarande designa din egen mupp kostnadsfritt - hur många gånger du vill. Riktigt underhållande faktiskt.

Så här ser min upp ut.

Önska mig lycka till

Efter den senaste mördarveckan passar det perfekt med två studiedagar, även om den första dagen snart är slut.
Förmiddagen ägnade jag åt att bli klar med skelettet som jag sedan ska måla upp på den högra väggen i duschen i stallet. Hur det ska gå till vet jag inte, det är alldeles för smalt för att kunna få overheaden på lagom avstånd. Dessutom är det ju så små detaljer..jag blir allt lite nervös, haha.
Vid tvåtiden cyklade jag ner till stallet (medvind, yay!) och började skissa upp den "vanliga" hästen. Det var jätekul även om jag hade svårt att få bakbenen att inte se så svullna ut, dessutom blev huvuden till en början alldeles för stort och klumpigt. Det såg ut som en karikatur av en ponny. Sedan överarbetade jag huvudet och det såg ut som ett litet Welsh ponnyhuvud på en stor kropp. Nu tror jag att jag till slut har fått det relativt bra, men det återstår att se i morgon. Eller när den är helt klar och jag upptäcker att allt är helfel.
Om någon skulle märka det; ja, hästen är något sned. Frambenen är inte längre än bakbenen. Jag får väl måla dit en liten nedförsbacke.Vill ni se något sorgligt?

Jag hittade detta klippet på youtube. Sorglig sång och sorglig film, jag börjar nästan gråta.
Jag måste nog titta på Bambi i eftermiddag, jag har ju filmen på DVD.

http://www.youtube.com/watch?v=yN8BqaQXyvw&feature=related


Äntligen

Som jag skrev tidigare är jag väldigt, väldigt trött. De senaste dagarna har varit lite små fulla.
I onsdags var jag som vanligt i stallet på kvällen och även om jag åkte hem lite tidigare än jag brukar var det inte så mycket jag kunde/orkade göra när jag kom hem.
Torsdagens skoldag avslutades med ett naturkunskapsprov om olika energiformer. Det var tack och lov ganska lätt men helt lugn kan man ju inte vara förren man får resultatet. Eftermiddagen och kvällen gick åt att handla, pimpa rullatorn och handla lite till.
Idag, fredag, började jag med att skriva ett prov om ideologier. Jag vet ärligt talat inte hur det gick. Som vanligt svarade jag ju på allt och lät förhoppningsvis inte för dum, men om jag har rätt vet jag inte. När jag kom hem orkade jag inte annat än lägga mig i soffan och titta på tv i tre timmar. Sedan försökte jag få ordning på hästbilden (orka förklara för de som inte vet) och nu sitter jag alltså här. Strax ska jag ätao ch sedan blir det Idol.

Ha en trevlig helg!


Pimp my walker

Igår, direkt efter naturkunskapsprovet (som inte kändes alltför svårt) blev jag upphämtad av mamms och Tove och så åkte vi till inte mindre än tre leksaksaffärer och inhandlade "pimp".
Pyntet tog vi med till min moster som hade köpt en rollator (som jag från och med nu kommer att skriva ut som rullator eftersom det är så jag säger det). Min mormor fyllde 60 för ett tag sedan men var inte hemma då så firandet för henne blir i morgon och eftersom hon inte önskar sig något och faktiskt ska firas in i en helt ny tiotal-ålder så passar det ju bra med en liten skämtpresent. Tyvärr kan ju inte jag följa med eftersom jag jobbar men jag kunde iallafall vara med och pimpa rullatorn.

Jag hoppas att ni kan se lite från bilderna iallafall, trots att de är ganska dåliga. I mitten kan ni iallafall se mig och min syster som sätter dit "bling". Eller jag blir rättare sagt överfallen av min mosters rottis. Lille Valle förstår inte riktigt att han inte är så liten. Haha, det brukar väl vara så med stora hundar?

Jag ber om ursäkt för dåligt skrivet inlägg, jag skyller på att jag är extremt trött.


En rubrik och ett filmtips

Utvecklingsamtalet gick bra, riktigt bra faktiskt.

I kväll får ni som inte har sett "Systrar i jeans" se på trean i kväll klockan 21.00. Jag tycker att det är en jättegullig film. Förhoppningsvis kommer jag att få se tvåan inom den närmaste framtiden. Då lovar jag att skriva en kort recension.
Ni får inte heller missa Ugly Betty och de som har sett filmen ovan eller planerar att se den på annat sätt kan göra som mig och se Desperate Housewives.

Ha en trevlig tisdagkväll!

Blah

Jag har spenderat över in timme och tråkat på stan' i spöregn och ändå är det en kvart kvar tills mitt utvecklingsamtal. Mitt hår är dyngsurt och jag behöver en hårtork, fast bäst av allt skulle varit om jag hade ett paraply från början.

Önska mig lycka till!

Vad får dig att stiga upp på morgonen?

Just nu funderar jag på vad det är som gör att jag kan gå upp på morgonen och fungera (relativt) normalt. Jag har haft ett par jobbiga dagar och det gör det svårt för mig att se positivt, då jag kanske behöver det som mest.

Vad är det som får er att stiga upp på morgonen?


Kvack, kvack

Väldigt upptagen helg...men här kommer iallafall en bild jag fotade i juni som har fått en liten uppfräschning i photoshop. Tyvärr blev ankans färg konstig och inte som jag ville. Så kan det bli när man inte fotar i rätt ljus från början.


Bra

Nu är Lars borta. Bra.


Idol, idol, hur ska det gå?

Ja, då har man sett alla framträdanden för kvällen. Jag vet precis hur jag vill ha det. Lars måste ut! Missförstå mig inte, eller det kanske ni ska göra, jag gillar faktiskt hans musik. Jag har laddat ner samtliga låtar från hans myspace och Rejected Love är en av de bästa låtar jag någonsin hört. Det jag inte står ut med är människan. Han är ju totalt vidrig!
Han kan säkert vara jättetrevlig och ödmjuk privat, vad vet jag, men attityden jag har sett är värdelös. Tvärt emot vad hans egen åsikt verkar vara tycker jag definitivt inte att han har gjort sig förtjänt av Idol.
De andra då? Jag tycker faktiskt att Robin Bengtsson utvecklas varje vecka och idag tog han ett lite längre steg. Synd bara att han hade så långt kvar från början, det är inte tillräckligt bra.
Så har vi Hammy från Over the Hedge...Eller, nej jag såg visst fel. Det är ju Kevin. Han är resultatet av en kropp fylld med High School Musical-filmer och andra Amerikanska prekto-musikaler. Min familj har riktigt kul på hans bekostnad på fredagkvällarna, men det går inte att blunda för att han kan det här med att så på scen. Som det ser ut nu tycker jag faktiskt att han förtjänar att vinna. Så vida han inte redan har haft en sångkarriär på Malta. Då är det bara tragiskt.

Vem tror ni åker?

Blääh

Jag har ont i huvudet, i magen, är trött, fryser och mår riktigt illa. Tyck synd om mig eftersom jag behöver skriva en bokanalys nu.

Häst i månsken

Lite fel skuggningar kanske, men gjorde den nyss.

Tydligen hjälper det inte att vara snäll längre...

Den här morgonen var det om möjligt ännu halare än igår. Redan på altanen höll jag på att halka och slå mig, men det blev bättre på asfalten och jag ville inte missa tåget så jag tog cykeln iallafall.
När jag cyklade förbi några radhus där det finns en tvättstuga (jag är nästan säker på att det är det iallafall) på ena gaveln såg jag en gammal..öh..en äldre dam sitta på knä precis vid dörröppningen uppe på trappavsatsen. Hon såg ganska så nöjd ut så förutom att det såg lite konstigt ut så tänkte jag inte så mycket.
När jag kom närmare bad hon mig om hjälp upp då hon inte klarade det själv. Visst, tänkte jag. Det är alltid bra att samla lite extra karma. Så jag stannade och hjälpte henne på fötter.
Förresten, glömde jag att säga att det var svinhalt? Tror ni inte att jag ramlar, eller rättare sagt att cykeln halkar när jag bromsar. Jag har fortfarande ont över större delen av låret och armen.
Jag tyckte jättesynd om mig själv, det gjorde emellertid inte tanten (nu är hon inte en äldre dam längre). Snäll som jag är gick jag fram och hjälpte henne upp på fötter och frågade om hon behövde hjälp med något mer men inte då. Jag linkade fram till min cykel igen när jag hör henne mumla någonting. Så jag ger henne hennes rullator också som hade ramlat iväg en bit.
Vissa tycker säkert att jag låter elak, men glöm inte att jag faktiskt hjälpte henne trots att jag kämpade med svår smärta och riskerade livet. Och nej, det var inte tantens fel. Det var vädrets...Mästadels iallafall.

Cykla lugnt!


Jaha...

Innan lovet kunde jag inte förstå varför alla var så stressade. Jag tyckte allt var hellugnt och tyckte att jag hade all tid i världen. Jo, visst. I morse höll jag på att stresa ihjäl mig för att jag kände att jag hade så mycket att göra.
Senare fick jag veta att Samhällsprovet är uppskjutet en vecka och plötsligt kändes allt mycket lättare men samtidigt blev jag lite irriterad. Jag hade ju planerat in det till fredag. Men, men, jag får ta det som en positiv sak.

Sov gott!

Jag hatar potatisbullar

Måndag igen och datornkunskap vilket betyder att jag kan blogga från skolan. Jag har inte så mycket att skriva om förutom att jag har ont i huvudet och fullkomligt avskyr potatisbullar. Åtminstone de man får i skolan, de vi gör hemma på potatismos är goda (haha).

Simma lugnt! (haha, igen)


Planering

Söndag och sista dagen på lovet. Jag sitter med min kalender och försöker planera in veckan. Jag har riktigt mycket skolsaker som behöver göras redan nu och mer kommer det att bli. Jag som skulle ha skrivit klart min svenskaanalys på lovet gjorde ju inte det, plus Svensk/Natur arbetet och Samhällsprovet på fredag. Dessutom borde jag verkligen ta tag i franskan, men det går inte i första hand just nu.
Jaja, nu ska vi se positivt på det hela. Det är ju inte så att någon kan tvinga mig till något. Jag gör ju det här för att jag vill.

Lycka till med skolåterstarten! (om det nu är ett ord)

Nogge och jag var nyss ute på en lite

Nogge och jag var nyss ute...

Klicka på kartan för att se hela inlägget