Smultronstället

Idag var jag på Smultronstället, en glassrestaurang i Söderköping. Det är faktiskt andra gången i år, tidigare i sommar som ledare på ett travläger och den här gången åkte jag med familjen. Det var riktigt trevligt faktiskt.
Jag valde en "Mary Poppins", som ni kanske ser på bilden gick den i temat polkagris. Jag var lite skeptisk först, jag gillar glass och polkagrisar men ihop? Den var faktiskt riktigt god, något söt kanske men samtidigt var det ju lite mintsmak så det var inte så farligt. Dock orkade jag inte äta upp hela. Inte så konstigt kanske med tanke på storleken.
Så, om ni någon gång skulle vara i närheten av Söderköping. Tveka inte att besöka Smultronstället!

Ingen sovmorgon

Pratade med ägaren till den ena "hästhögen" jag har sett till de senaste dagarna. De kunde tyvärr inte åka hem i kväll så jag får ta de hästarna i morgon bitti också. Med tanke på att jag i princip har varit ledig hela sommaren så ska jag inte klaga. Dessutom är det skönt att komma igång på morgonen.

Det negativa med lantluften är alla myggbett. Jag har knappt haft några i år och nu har jag minst åtta på ryggen (räknade så gott det gick) och dessutom ett i knävecket. Det kliar som jag vet inte vad och eftersom jag är överkänslig mot mygg är de väldigt stora. Aj, aj när de klias sönder.


För att fortsätta inlägget nedanför där jag tipsade om Vindicated sitter jag för tillfället och sträcklyssnar på Dashboard Confessional's akustiska versioner. Underbart, och säkert ännu underbarare att få höra live!
Jag såg ett avsnitt av Oprah (Jag erkänner att jag gillar många talkshows) för ett par veckor sedan och de pratade om någon bok. De menade på att man kan uppnå allt man vill, även helt saker som verkar helt oöjliga. Det hela handlade väl om att ha sina mål i bakhuvudet och auktomatiskt göra allt för att nå de, antar jag. Men det är vält ett försök, eller hur?
Så vi får väl se om jag någonsin får se DC live eller inte, det är ju självklart inte någon av mina absoluta högsta önskningar men det skulle definitivt vara kul.

...och förresten, våran TV har gått sönder. Så just nu har vi min lilla TV på nedervåningen, det ser riktigt fånigt ut. Hoppas vi köper en ny snart. En snyggare, större och bättre. Haha, materialisten i mig har väckts till liv.


Just nu

Nagellack: Gräsgrönt
Bok: Konsten att vara snäll av Stefan Einhorn (kommer nog ta ett tag, kommer inte riktigt in i den)
Humör: Rastlös men trött
Låt: Dashboard Confessional - The Places You Have Come to Fear the Most (unplugged)
Längtan: Att mina axlar ska sluta göra ont
Favorit: Alice, min lilla gamla katt (hon blir 15 i vinter)

Ha det bra!

Nogge i sin vackra flughuva. En av hästarna jag har


Dashboard Confessional - Vindicated

Det här måste nog vara en av mina absoluta favoritlåtar någonsin. Jag brukar aldrig ha en favorit och det skiftar beroende på humör men den här funkar alltid, vare sig man är ledsen, stolt, trött på allt eller så glad att man inte vet var man ska ta vägen.

Det är alltså en låt från bandet Dashboard Confessional som kommer från USA, närmare bestämt Boca Raton i Florida. Bandet har för tillfället fyra medlemmar och startades år 1999 av Chris Carrabba som spelar gitarr och står för det mesta av sången. Mike Marsh spelar trummor, John Lefler gitarr och Scott Schoenbeck står för basen.
"Vindicated" spelades in till filmen "Spider-Man 2" och finns med på soundtrack skivan och dessutom med som "hidden track" på skivan "Dusk and Summer" (2006).

Jag vågar påstå att alla låtar av bandet är värda att lyssna på, personligen älskar jag dem! "Vindicated" är nog en av de mer lättlyssnade och kommersiella så även om du har hört låtar av DC som du inte gillat tidigare tycker jag du ska lyssna på den. Kanske ändrar du dig?
Många av er har nog även hörd denna om ni har sett "Spider-Man 2". Tyvärr har inte jag gjort det (än), det måste jag absolut ändra på.

www.dashboardconfessional.com
www.myspace.com/dashboardconfessional


_______________________________

Hope dangles on a string
Like slow spinning redemption
Winding in and winding out
The shine of it has caught my eye

And roped me in
So mesmerizing, so hypnotizing
I am captivated

[Chorus]
I am Vindicated
I am selfish
I am wrong
I am right
I swear I'm right
I swear I knew it all along

And I am flawed
But I am cleaning up so well
I am seeing in me now the things you swore you saw yourself

So clear
Like the diamond in your ring
Cut to mirror your intentions
Oversized and overwhelmed
The shine of which has caught my eye
And rendered me so isolated, so motivated
I am certain now that

[Chorus]

So turn
Up the corners of your lips
Part them and feel my finger tips
Trace the moment, fall forever
Defense is paper thin
Just one touch and I'd be in
Too deep now to ever swim against the current
So let me slip away [3x]
So let me slip against the current
So let me slip away [4x]

[Chorus]

Slight hope
It dangles on a string
Like slow spinning redemption
_______________________________
Har jag skrivit något fel eller har du kanske tips på någon låt som jag borde lyssna på? Tveka inte att skriva!

Världen är kanske inte så stor

Klockan tio hade jag redan hunnit:
- Cykla över 1,5 mil
- Fodrat nio hästar+fixat deras kvällshö(+kvällsmat i vissa fall)
- Burit tre dunkar vatten

Okej, uppstolpat såg det inte så mycket ut, men det tog över två timmar att komma hem. Det kunde ha tagit längre tid men jag fick reda på att hovis inte kunde komma idag. Han hade någon operation han var tvungen att göra tror jag. Känns lite mer akut och jag tror inte hästarna dör av att vänta till på lördag även om det är lite synd. Men det blev ju lite mindre jobb för mig.

Annars har jag knappt sovit någonting i natt. Kanske ett par tre timmar max. Förhoppningsvis är jag mycket tröttare i kväll.

Jag har också insett att fem kilometer knappt är någonting när man cyklar. Det tog endast 14 minuter och med lite musik så var det helt okej. Visst var det kanske inte så kul att ha en skrikande japan i öronen när man försöker cykla rakt fram och hålla sig undan bilarna precis där man kör upp på motorvägen, det var lite stressande. Men det gick-och jag överlevde! Tur att det var en bred väg.
Så nu förstår jag er som har sina hästar 5-7 km hemifrån. Jag har med andra ord haft väldig lyx med 1-2 km och inte kunnat förstå hur man orkar i längden, men så länge det inte är snöstorm är det ju inga problem. Jag skulle lätt kunna tänka mig det och dessutom få lite roligare och lantlig natur omrking. Nu blev min framtid plötsligt lite ljusare. (haha)

Ha det bra så länge!


Okej att klaga?

Jag gör det iallafall. Idag har termometern letat sig upp mot 34,8 grader! För varmt om du frågar mig. Det är näst intill omöjligt att kunna göra något vettigt.
Jag hoppas det blir något svalare i morgon då jag har inte mindre än två stall (eller rättare sagt fyra hagar) med hästar att fodra och se till. Sju av dem måste jag dessutom ta in mitt på dagen eftersom hovslagaren kommer. Men men, jag gillar att ha saker att göra så det ska nog gå bra. Det är ju bara under två dagar, vem har dött av lite arbete? Dessutom är det väl inte så tungt heller med tanke på att alla hästar går ute dygnet runt...och vem säger nej till att tjäna lite extra pengar nu när de inte vill dela ut något studiebidrag?

Ha det bra!

Första badet på två år

Lördag, idag har jag haft det ganska slappt. På förmiddagen plockade jag hallon i grannens hallonjungel (lugn, jag hade tillåtelse), klippte det sista av gräset jag inte orkade med igår, plockade ut diskmaskinen och en massa andra helt ointressanta saker. Jag ska aldrig att min blogg skulle vara händelserik.

Efter lunch fick mamma för sig att hon skulle tvinga med mig till Varamon. Jag som inte har badat på över två år, jag hade inte ens några badkläder. Mamma gav sick dock inte så vi åkte och köpte en bikini överdel (på hennes bekostnad såklart), underdel+shorts hade jag sedan innan.
 Så till slut följde jag alltså med till stranden, men jag kunde inte förmå mig att ha bara bikinin så det fick bli pumashorts+badlinne över. Lite framsteg tycker jag ändå att det är, har inte haft bikini sedan jag var tio eller något sådant och har aldrig shorts och linne offentligt. Så som sagt, det tar sig. (Kortfattat: Jag skäms över min kropp och tycker att jag är otroligt överviktig, tyvärr inte något som är ovanligt nu för tiden.)

Blev lite för personligt/djupt idag också. Fortsätter jag i den här farten kommer jag inte att ha några läsare, eller?
Men men, Rom byggdes inte på en dag.


Ett foto jag är ganska nöjd med. =)

Just nu
Nagellack: Very Pink
Bok: Konsten att vara snäll av Stefan Einhorn
Humör: Delat
Låt: Timmy Thorsell  - En Grön Ponnyhäst (haha)
Längtan: Perfektion
Favorit: Nogge

Skulle du vilja leva för evigt?

Som sagt, jag är ny på det här med bloggandet. Jag har ingen aning om vad som är intressant att läsa om, så kul kan det inte vara att läsa om mitt liv.

Kan ju skriva lite om filmen jag såg för en stund sedan,
Tuck Everlasting. Den gick på TV för ett par veckor sedan och min syster spelade in den och eftersom jag inte hade något annat att göra tänkte jag att jag kunde se på den. Jag hade absolut ingen aning om vad den handlade om och i början reagerade jag inte på något speciellt, en lite halvgullig dramafilm sådär.
Det var var väl ungefär i mitten jag började undra vad i helvete det var för någon mysko film, jag undrade varför i hela världen de skulle dra in en massa övernaturligt grejs, men till slut blev även jag indragen i filmen. Hur skulle det egentligen vara att leva för evigt, se alla de man tyckt om -och ogillat- dö medan man själv lever vidare. Man får mer perspektiv på saker och inser att det faktiskt finns fördelar med att dö.

Förlåt, nu blev det lite för djupt kanske. Jag ska inte skrämma iväg er så här tidigt i min blogghistoria.

Så vad tyckte jag till slut om filmen? Eftersom jag var ganska så okoncentrerad, speciellt i början, blev jag inte helt uppslukad av filmen men jag kan tänka mig att den är himla sorglig om man är på det humöret. Just nu har jag en såndär av mina mer känslokalla dagar så jag berörs nog inte av något just nu. Annars så gråter jag ganska lätt och vissa dagar hinner jag inte ens vakna på morgonen förrän jag börjar tjuta. Ni kommer nog att märka det om ni fortsätter att läsa, haha.

Sådär, hoppas det blev lagom långt. Nu fick ni veta lite mer om mig plus ett filmtips. Har ni sett några bra filmer på sitone (eller för länge sedan)? Kommentera gärna och ge tips! Släng med några boktips också, det går alltid åt.

Ha det bra!

I spy with my little eye, something beginning with H...

Horse? Hat? Helicopter?

No!

Headset!

Pimp my headset


Köpte ett nytt headset när jag var i Ullared i Onsdags. De övriga i familjen klagar på att det är jag som tar sönder de andra (jag är fortfarande övertygad att det är min syster) så jag bestämde mig för att köpa egna. Dessutom fick jag ju möjligheten att styla dem precis som jag ville.  Dessutom har jag varken använt klister eller tejp av något slag så det är lätt att göra om i fall jag skulle få en ny idé.
Vad tror ni om programidén "Pimp my headset"?

Premiär!

Jag skrev nyss ett riktigt bra inlägg men oteknisk som är är raderade jag det, så jag försöker igen.
(Självklart märkte jag nu i efterhand att det faktiskt fanns sparat någonstans, man lär sig något nytt varje dag!)

För någon vecka sedan fick jag ryck och bestämde mig att skapa en blogg. Det visade sig att jag hade samma idé för ungefär två år sedan, nedanför kan ni läsa det första -och enda- inlägget från den tiden. Jag hoppas att bli lite mer aktiv men som ni redan har förstått är jag inte sådär överdrivet teknisk. Ni får säga till om det är något som ser konstigt ut så ska jag föröka ändra på det.

Vem är då "jag"? Det beror på vem du frågar, att jag är en sextonårig tjej vars fritid mestadels består av hästar och fotografering håller nog de flesta med om. Många är nog också överrens om att jag är galen i rosa och i en Shetlandsponny som kallas Nogge. Annars kan jag nog uppfattats som det mesta, allt ifrån totalt galen och helt flumm till mer "down to earth" och seriös. Ni får bedöma själva, kanske är jag lite utav allting?

Som sagt har jag levt i sexton år, ett par månader mer faktiskt eftersom jag firar min födelsedag den 6 maj (och fyller alltså år den dagen också, om ni missade den). Ska med andra ord börja gymnasiet till hösten vilket känns spännande. Ska gå på Himmelstalundsgymnasiet i Norrköping med inriktningen djurvård. Har väl inga planer på att jobba med djur, men å andra sidan har jag inga planer över huvud taget just nu. Jag kommer åtminstone att lära mig mer om något jag är intresserad av och eftersom jag kommer att läsa naturvetenskaplig profil har jag förhoppningsvis inte uteslutit alltför många vägar. Herregud, jag har hela livet på mig att komma på vad jag vill bli.

På internet kan ni hitta mig (förutom här på bloggen då) på hemsidor som hästforumet bukefalos.com och bilddagboken, självklart under namnet Lozzan. Det kommer jag väl få behålla hela livet. I verkligheten använder jag dock namnet Lovisa och där kan ni hitta mig inom pendelavstånd från både Linköping och Norrköping. Så (tyvärr?) blir det ingen flytt när jag börjar gymnasiet, men det kan väl vara skönt att ha nära hem? Som sagt, jag har hela livet på mig att flytta.

Ha det bäst sålänge!


Random bild fotad idag, tyckte den passade in.