Söndagsmusik (Goo Goo Dolls - Iris)


Nät


Plugg och snart en ny vecka

De senaste två timmarna har jag suttit och pluggat inför morgondagens historiaprov, visst är jag duktig? Efter några ganska lugna veckor börjar skolan rulla igång igen med diverse prov och andra uppgifter. Det är nog därför jag inte har bloggat så mycket de senaste veckorna, eller rättare sagt det och det faktum att det har varit helt underbart vårväder! Vem vill sitta inne och uggla då? (idag har det snöat hela dagen, som tur är ligger det inte kvar på marken)

Som sagt har jag historiaprov, har även prov i företagsekonomi i veckan och lite andra läxor. I hästväg betyder det att det blir ganska lugnt, men med hästlekis på både onsdag och lördag utöver de vanliga lektionerna blir det ju en del jobb ändå.
Annars så har jag väl inte så mycket planerat... Min syster fyller år på tisdag och jag är väl så gott som klar med hennes present iallafall (jag vågar inte skriva vad det blir här, även om det är tveksamt om hon skulle läsa det).

Vad ska ni hitta på i veckan?

Val Emmich live

Fredagen har väl ärligt talat inte varit så bra, men så är det ibland. Dagar som denna kan enkelt bli lite bättre med lite bra musik.
Enjoy!


Vår i luften

Idag känner jag mig lite härligt "spattig". Jag borde verkligen börja förbereda plugglappar inför historiaprovet på måndag, så det får bli en kort summering av dagen.
Sovmorgon -> skola -> hem och vända -> stallet
Trots blåsten var det nästan perfekt körväder, det var fortfarande väldigt lerigt här och var men det var inte så farligt. Jag bjuder på en lite halvtaskig bild tagen med mobilen.

Ha en trevlig tisdagskväll!

Söndagsmusik (Mariah Carey - Without You)

Söndagsmusiken är försenad...igen. Mitt minne är bra, men kort, eller bara kort helt enkelt. 
Det jag bjuder på blir iallafall lite lagom tidlös sång. Jag kan inte hjälpa att tänka på
den Bulgariska kvinna som sökte till idol och försökte sjunga denna låt, men om man försöker att lägga det åt sidan så är det en ganska vacker låt.
http://www.youtube.com/watch?v=vOR_jq9M53c

Enjoy!

En drömvärld

Det var ett tag sedan jag fotograferade, men igår fick jag ett litet miniryck. Vad det blev för typ av foton är kanske inte någon direkt överraskning. När inspirationen sinar, snurra lite på objektivet.
Jag har lagt till något mer svärta i bilderna, nästan obetydligt, De skulle kanske kunnas göra roligare med lite mer efterarbete, men jag gillar att inte behöva göra så mycket heller.WIP

Jag har kommit en liten bit på vägen sedan jag visade förra "work i progressen". Blir jag klar till sommaren?

Melodifestivalen

Ingen har missat vilken final det är i kväll, så jag behöver knappast skriva en massa om det. Det jag däremot behöver skriva är på vems sida jag står; Caroline af Ugglas är den som får min röst (för jag kan nog inte låta bli att vara delaktig i röstningen).

Vem tycker ni är bäst i kväll och vem vill ni ska vinna?

Likviditetsbudget

I veckan satt vi och pysslade lite i Excel på företagsekonomin och gjorde likviditetsbudgetar. Vår lärare uppmanade oss att göra en egen budget för privatekonomin så det är vad jag gör nu. Jag har inte kommit så långt, men än då länge har jag en utgående likviditetssumma på 19 568,00:-. Inte så illa för en gymnasieelev, huh? Å andra sidan har jag inte skrivit in några utgåfter senare än februari månad (det svåra är ju att förutspå vad man kan tänkas behöva göra av med!), men jag har inte heller skrivit in någon lön från maj månad och framåt.

Jag kom just på att jag inte får något studiebidrag denna sommar heller... Bajs. Jag som började göra upp planer om nya objektiv, en snygg väska, utlandsresa... Haha, nej jag orkar inte bry mig.

Ha det!

Äntligen, mina drömhörlurar!

Jag vet inte om jag har skrivit om det i bloggen tidigare, men jag vet att jag i "normala fall" brukar klaga över hörlurar till min telefon. Det brukar ofta vara bristen på roliga/snygga alternativ och alldeles för högt pris då jag har kollat i butikerna, och jag brukar alltid lyckas ta sönder mina ganska snabbt. Jag är väl inte oförsiktig eller så...men hörlurar slits!
Nu på morgonen blev jag iallafall superglad när jag hittade den roliga hemsidan
GadgedGirl. Inte nog med att man kan hitta en supersöt Hello Kitty laptop (som blir din för 16 500:-) och en Hello Kitty brödrost, de har även originalhörlurar från Sony Ericsson i flera färger - inte minst rosa! Okej, de är kanske inte lika starkt rosa som de jag brukar "låna" av syrran och de matchar absolut inte min mobil som är svart och grön, men herregud. Det är rosa! Dessutom börjar min telefon sjunga på sista versen... Själva ladduttaget har börjat glappa så det är kan vara lite småirriterande.

Visst är de söta?


Trötthet

Fredag igen, härligt! Jo, det tycker jag, men jag kan bara inte förstå varför jag är så himla trött varenda fredag. Trots att jag kom hem cirka en timme tidigare idag var jag lika trött som jag brukar vara vid åttatiden på vardagskvällarna, och klockan var bara två!
Är det någon som har några tips för hur man ska slippa bli så trött så här på veckoslutet, eller lider ni av samma problem själva?

Det var ingen som ville prata med mig

Jag, Lovisa, sexton år (ett tag till) i Mantorp med en näst intill sjuklig telefonskräck blev nyss uppringd av "Dolt nummer" och gissa vad? Jag svarade! Framsteg! Tyvärr var det inte någon som ville prata med mig, jag blev nästan lite sur över det. Kanske är jag inte så rädd för att prata i telefon när allt kommer omkring.

Det är ungefär det mest intressanta som har hänt idag antar jag. Sovmorgon och tre ganska sega lektioner som jag tyvärr inte tog vara på. Jag har uppsatser att skriva i både Samhäll och Svenska, det går väl bra respektive sådär måste jag väl erkänna. Tur att det är studiedag i morgon!
På tal om uppsatser måste jag skriva en uppsats i Franskan i moron också (om man kan kalla två hundra ord uppsats), och på tal om franska blev jag och ett par kompisar lite halvt tillsagda för att vi tydligen inte är tillräckligt aktiva på lektionerna. Jag erkänner, jag sitter inte och skriker svaren rätt ut (på alla möjliga språk) och jag hör inte till de som sitter men näven i vädret hela tiden. Jag svarar när jag kan svaren, vilket inte händer lika ofta på franskan som de övriga ämnena då det faktiskt är något jag inte är särskilt lysande på. Jag får väl börja att räcka upp handen och svara "Je ne sais pas" hela tiden så blir hon nog nöjd. Då svarar jag ju faktiskt på frågorna, eller hur?
Det är nästan skrämmande hur dålig jag är på att prata franska trots att jag har läst det i närmare fem år. Speciellt då jag faktiskt har ganska lätt för språk... Det är just det där flytet med meningsbyggnader och liknande som är svårt. Det kommer ju inte lika naturligt som svenska eller engelska, men det är kanske inte så konstigt.
Resten av dagen fram tills nu har varit ganska lugn och den kommer förmodligen avslutas i soffan framför TV:n. Jag känner mig lite lagom avslappnad efter en relativt "lugn" power walk (lugn i jämförelse mot de senaste dagarna, jag har mer eller mindre flugit fram som!).

Det var väl det jag hade att bjuda på idag. Som ni ser är mitt bloggande lite segt numera, segare kommer det kanske att bli då det är en del prov som väntar, men det är påsklov om om fyra veckor!
Påskägg! Ledighet! Vår(?)! Jag längtar!


Personlighetstest

För länge sedan gjorde jag ett test på internet som imponerade på mig stort och jag har tänkt på det ganska mycket de senaste dagarna. Efter lite googlande hittade jag det äntligen! Det var nog lite svårare att göra det denna gången, kanske har jag inte riktigt koll på mig själv? Trots det, tycker jag faktiskt att resultatet stämmer ganska bra in på mig. För visst är jag en drömmare och riktigt nostalgisk, dessutom tänker jag en hel del på hälsa och jag hoppas att min syn på konst är speciell
Vad tycker ni om testet? Gör det på
Youruniverse. Jag tror att det finns fler test också...de måste jag genast prova! Jag hoppas att de är lika välgjorda som personlighetstestet som innehåller en hel del fantastiska foton.


Mood - Dreamer
"You're romantic in your outlook and love the simplicity of nature. You can be a little nostalgic and you like landscapes that make you feel calm. When it comes to art, you're definitly unconventional. You like to think differently, always from another perspective. You have a good sense of humor. You like how music helps you unwind, and switch off. Music transports you far away from from the everyday grind."

Fun - Escape Artist
"You love physical activity - you've got seriously wanderlust. Keeping a clear head and healthy body makes you ready for whatever life throws at you. For kicks, you like to be spoilt rotten. It's always so much fun opening gifts. Nothing beats that kind of surprise. When it comes to holidays, fun is top priority, You love to get out and see as much as you can, togheter with friends and family. It's a chance to explore activities that you don't have time for in day-to-day life. And what turns you off? You can't stand vanity. When you scratch beneath the surface you need to find something else."

Habits - Back To Basics
"You're someone that cares about feeling healthy. You like to try to make the right choices. True luxury is looking after yourself and your body. Your choise of drink shows that you care about your health and make sure you're putting the right stuff in. As for the home, you have an expressive personality and liketo be in surroundings that lift your mood. "

Social - Nostalgic
"You're a bit of nostalgic deep down. Nothing beats the good times you and your friends have shared. You're always up for a trip down memory lane. When you think of freedom, you think of being in charge of your direction. You don't like to be tied down. It's important to be spontaneous and follow your heart. "

Söndagsmusik (Milow - The Ride)


Rodeo

Jag tror, och hoppas, att de flesta av oss tycker att rodeo inte är något annat än rent djurplågeri. Enligt mig finns det inget humant sätt att utöva denna så kallade "sport".
Vad har ni att säga om det?


WIP


Huvudvärk

Ni anar inte hur ont jag har i huvudet just nu..aj, aj. Tyck synd om mig!


Tisdag

Ja, då var ännu en dag alldeles snart slut. Till skilnlad mot vad jag kände i morse blev dagen inte så jobbig, skolan gick ganska snabbt och smärtfritt och det var härligt att komma ut och köra lite. Kanske var underlaget inte det allra bästa, jag blev ihjälskrämt av ett träd (som jag har sett hundratals gånger, senast några minuter innan) och de där hemska mördarrådjuren förstöre lite, men på det stora hela gick allt bra. Dessutom är avloppet i duschen fixat. Det ska ju bli ett nytt och bättre senare, men nu fungerar de iallafall. En dusch är nästan ett måste om man vill undvika mugg på hästarna så här års.
För att byta ämne helt, idag kom mina böcker från bokus (se tidigare inlägg). "Tyvärr" fick vi en bok på engelskan som vi ska läsa nu ( The Lovely Bones av Alice Sebold). Jag har längtat efter just det momentet i kursen, men varför måste det vara ju nu när jag har köpt en massa nya böcker? Okej, fyra böcker är väl inte en massa, och jag har läst klart shopaholicboken (recension kanske kommer i framtiden om jag orkar) men ändå. Nu när jag är stolt ägare till ett exemplar av sista delen i Libba Brays triologi kan jag knappt vänta att få veta hur serien slutar!

God natt och sov så gott!


Jobbigt

Den här veckan har än så länge känts riktigt jobbig, det kommer den säkert att fortsätta med. Inte för att jag har så där överdrivet mycket att göra, men jag vill ändå bara krypa ner under täcket och försvinna. Jag antar att det är så det känns ibland.
Idag har jag iallafall sovmorgon, precis som alla tisdagar. Det är skönt, men jag hade ändå hellre stannat hemma.
I eftermiddag blir det att åka och köra Nogge. Det är något som jag tycker är kul men som ändå känns lite extra jobbigt idag. Kanske är det för att vädret inte är så inbjudande? I så fall får jag väl hoppas på en lite klarare etfermiddag och att gårdagens hemska nysnö försvinner utan att lämna ett hav av vatten.

Ha en trevlig tisdag!

Rosa delfin

Okej, jag vet att genetiska fel normalt sett är något bra, men jag kan inte låta bli att tycka att del lilla rosa delfinen är ursöt. Det finns faktiskt inte så många rosa djur, och älskar man rosa som jag gör blir man helt lyrisk när det faktiskt dyker upp (flamingos räknas inte, hehe). Nu får vi bara hoppas att delfinkompisarna skyddar honom/henne mot hungriga hajar.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4541881.ab

The Tyra Banks Show

Jag vet inte om någon minns, men för ett par år sedan gick Tyra Banks egen talkshow på kanal 5 (eller minns jag kanalen helt fel?). Även om du inte kommer ihåg det har du säkert hört talas om det.
Enligt mig var denna talkshow riktigt bra, därför tyckte jag det var tråkigt när de slutade sända serien. Senast igår faktiskt satt jag och kollade ett par klipp från den på YouTube.
Till saken, nu på eftermiddagen när jag satte mig i soffan för att se på TV fick jag en glad överraskning; TV3 har börjat sända den fjärde säsongen av The Tyra Banks Show! Idag var det första avsnittet och det handlade, inte så oväntat, om skönhet och kroppsideal. Jag beundrar verkligen Tyras självinsikt. Om jag säger så här, jag skulle nog aldrig kunna stå på en scen inför flera miljoner tittare osminkad, i mjukiskläder och fortfarande känna att jag hanterar situationen på ett bra sätt (iochförsig skulle jag väl inte känna det även om jag var iordninggjord. Miljontals människor är ganska mycket).

Har du tid och inte är en av de stackare som inte har några kanaler (eller inte har någon TV) så se till att titta på TV3, vardagar klockan 15.00.


Contrast Bow Across Body Bag

Påhittig rubrik, huh?
Jag är inte den som brukar blogga om en mode, faktum är att jag har knappt har någon koll alls. Det jag däremot har koll på är gulliga saker, och vem kan inte säga att de här väskorna från Asos faller in under den kategorin? Dessutom är de riktigt sommriga och därmed kan jag inte annat än få ett stort habegär.


Mars

Jag har nu skapat bildmappen "mars" (i mappen 2009) där jag kan lägga mina datummappar. Är inte det ett vårtecken så säg! Mitt missbruk av mappsystemet hör inte hit (det är förresten en oerhört smart uppfinning; mer mappar åt folket! Både i datorn och i verkligheten).

För de som inte tycker att detta är ett riktigt vårtecken kan jag berätta att mamma sa att hon hade hittat en snödroppe. Det är väl iallafall ett tecken på att vintern börjar ta slut?

Ha en härlig vår!

Star Pirates

Ingen som såg gårdagens delfinal av Melodifestivalen kunde väl undgå att få déjà vu-känsla, självklart är det Star Pilots Pirates låt Higher som jag talar om. Först kunde jag inte sätta fingret på vilken låt det var men både T och P insisterade på att det var Velvets Take My Body Close, och jag måste erkänna att det stämmer.
Efter att ha läst lite kommentarer på YouTube och diverse forum verkar många tycka att Higher påminner om, eller rättare sagt att det är rent plagiat av Boy Meets Girl - Waiting for a Star to Fall.
Vad ska man säga? De får ju uppmärksamhet iallafall... Deras kläder var förresten hemska (jag var tvungen att få söga min åsikt i klädfrågan). Det kändes lite Brandsta City Släckers.

Star Pilots - Higher
Velvet - Take My Body Close
Boy Meets Girl - Waiting for a Star to Fall

Så vad tycker ni? Hur pass likt får en låt vara en annan egentligen?