Universumklass

I veckan blev några av mina vänner från skolan lite förvånade när jag berättade att jag gråter för allt. Under vissa perioder har det hänt att jag har gråtit till reklamer på TV.

Att jag just nu fortfarande är lite halvsjuk har ingen betydelse för mina senaste tårar, jag vet att jag hade reagerat starkt ändå. Jag har nämligen just sett på reprisen av sammandraget från gårdagens kür-final (jag somnade redan klockan tio i går kväll nämligen). De som har någon koll på EM:et i Windsor vet nog redan nu vad det var som jag syftar på.

Moorlands Totilas, vilken häst! Han får alla de andra ekipagen, som även de är i toppklass, att komma direkt från KM:et på den lokala ridskolan.
"Toto" har med sin ryttare Edward Gal inte bara slagit Grand Prix-rekordet denna vecka, de 90,7% de fick i küren...det finns inte ord för hur bra det är! Något som är ännu mer spännande är att hästen bara är nio år, han har alltså (förhoppningsvis) lång tid kvar att utvecklas på.
Jag bara måste se detta live!
Prosit

Det räckte inte med lite ont i halsen, gårdagen bjöd på både feber och en massa andra förkyldsningssympton. Känns inte så härligt att missa skolan, jag skulle ju dessutom ut med "the bad girls" (haha) igår.
I morse hade jag ännu högre feber men jag mådde bättre, inte för att jag hade struntat i att jobba även om jag mådde dåligt. 9.00-14.30 är ju inte så lång tid, dessutom har jag ju ett superarbete.
Hemlo, det lilla krypet jag körde i torsdags, var helt borta idag. Jag vet inte riktigt vad det var med honom, han lider väl helt enkelt av svårigheten att släppa saker. Han hade visst haft skoj och slitit sig låss när han skoddes, han blev också skrämt av någon mopedidiot på morgonen. Vid närmare eftertanke är det kanske itne så konstigt att den lilla bebisen var lite snurrig.
Över till en annan bebis, Nogge har redan fått ruskigt tjock päls. Hösten är på väg!


Varför blogga

Man kan blogga för att berätta för vänner man inte träffar så ofta vad man sysslar med. Man kan blogga för att man gillar att visa upp sig, dela med sig av sina åsikter eller för att alla man umgås med har en blogg. Tyck vad man vill om alla dessa orsaker, det är upp till var och en.

Varför jag då och då skriver blogginlägg beror nog främst på att jag gillar att skriva, dock blir det mest att skriva av mig om min dag. Sällen tar jag upp ämnen jag är engagerad i. Inte för att jag är särskilt intresserad av något, kanske.
Jag vet redan nu att texten som kommer att "knappas in" blir helflumm. Det är ju trots allt första "riktiga" skolveckan!

För det första vaknade jag klockan fem i morse av halsont. Min mamma har smittat mig med svininfluensa, eller något. Jag har iallafall fått början till eller en del av en förkyldning och i samband med att skolstarten börjar ta ut sin rätt resulterar detta i att min energi står på minus. Förresten orkar den inte ens stå, den ligger på minus. Den har parkerat där och kommer inte upp.

En av dagens ljusglimtar var att jag slutade 12.55. Härligt efter tre dagar med sena skoldagar, jag har inte gått till halv fyra sedan jag gick i nian!
Efter att ha varit hemma en kort sväng cyklade jag på min rosa cykel till stallet, snyggt klädd i rosa tröja och rosa skor. Haha, det såg säkerligen dumt ut men har man mycket rosa så händer det att allt krockar och blir en rosa spya.
I stallet körde jag Hemlo, en av travskolans fyraåringar. Jag väntade mig det värsta men ingen av oss blev skadade och jag tror och hoppas att hästen inte fick några bestående men. Faktum är att jag blev chockad över att han inte reagerade mer på den högljudda motorn någon idiot var tvungen att brumma igång. Jag blev iallafall livrädd!

Resten av kvällen kommer jag att befinna mig i soffan framför TV'n. Jag har ingen aning om vilka program som går men det är allt jag orkar. Måste vila upp mig inför fredagkvällen, eller vad säger man?

Ha en trevlig torsdag!


Helg, nu!

Jag har just suttit i över en timme och försökt få kontroll på ett under 300 ords brev till min nya fransklärare. Hälften av det skrev jag i skolan.
Behöver jag säga att jag är överambitiös, petnoga och absolut värdelös på franska? Mitt huvud kommer att sprängas!

Det är inte bara franskan som misshandlar mitt stackars lilla huvud. Förmiddagens två lektioner skulle vi visst inta ha denna vecka så jag kunde alltså ha börjat 11.55. Dessutom började Geografin idag, när jag väl hade hittat lektionssalen och huset den låg i (slutade tack och lov cirka en halvtimme tidigare på lektionen innan) blev jag chockad över värmen. Det skulle visa sig vara det minsta problemet.
Okej, det blir säkert en jättekul kurs. Det är något jag är intresserad av och jag är inte den enda gymnasieeleven, men det känns otroligt annorlunda att läsa men människor från komvux och IV. Jag menar, i min klass (som jag visserligen knappt har några lektioner med i år) sitter majoriteten tysta som möss när det är dags för diskussioner. Dessa människor har läraren det motsatta problemet; att få avslut på diskussionerna för att kunna fortsätta med ett annat område. Jag som brukar ses som den som faktiskt kommer med egna åsikter och slutsatser kände mig som en annan obildad unge (vilket jag kanske i och för sig är). Vi får se om jag lyckas ta någon plats i denna grupp!

Ha en trevlig måndagkväll!

Som packade sillar

Eftersom allt vad skola och jobb heter inte riktigt har nått full fart än måste man passa på att roa sig lite! Igår åkte jag in till Norrköping med några kompisar. Det var ju RIx FM festival!
Redan på tåget dit märktes det att det skulle bli mycket folk. När vi sedan hade väntat på spårvagnen i en kvart bara för att upptäcka att vi inte skulle få plats (tänk er bilderna från Asien med fullpackade bussar och tåg) så fick vi ta våra korta och bege oss till fots till Vasaparken. Det tar ju inte tider att gå dit, dessutom så var det, trots allt folk, lätt att få en hyfsad plats...ett tag. För man blir girig och vill hamna närmare scenen vilket leder till att man får en ännu sömre plats och har man hittat ett bra ställe där man både ser och hör kommer det efter att tag någon och ställer sig i vägen. Det är bara att gilla läger, kul hade vi iallafall!
E.M.D, Måns Zelmerlöw, Andreas Johnson, H.E.A.T, Martin Stenmarck, Lili och Susie, Janet, Kim, festivalens husband Ramsells och dansgruppen Ragdollz var där.
Tyck vad man man vill om artisterna i fråga, man kan inte låta bli att dras med! Jag till exempel har väldigt, väldigt, väldigt svårt för Lili och Susie, men lik förbannat sjöng jag med iallafall (i det lilla jag kunde av deras texter). Mest röstbackup från mig fick nog Andreas Jonsson när han sjöng "Glorious" och även Måns Zelmerlöw skrek vi ganska så bra till. Han var den sista vi lyssnade på innan vi var tvungna att sicksacka oss ut från folkmassorna för att gå till tågstationen. Vi missade med andra ord både E.M.D och Martin Senmarck. Jag vet att ialalfall jag ahde lite röst kvar att sjunga med, men man ska väl sluta när man är på topp? (kan för övrigt tillägga att jag aldrig har förstått uttrycket "man ska gå när sdet är som roligast")

Tågresan hem var en helt annan historia. Hade det varit mycket folk på spårvagnen vi inte fick plats på var det inget emot hur fullpackat tåget var! "Jag vet att det verkar omöjligt men kan ni försöka att packa ihop er så mycket som möjligt" ropade tågföraren ut. Senare ropade tågvärden ut att tåget var för fullt för att man skulle kunna stänga och köra iväg. Folk verkade inte så pigga på det så det tog ett bra tag och många uppmaningar från tågvärden för att få ut folket (det skulle alltså komma en buss och hämta upp de som gick av).
För att försvara mig så stod jag för det första i gången mitt i en vagn och kunde inta ta mig ut, dessutom skulle jag ham till Mantorp och troligt är väl att bussen hade stannat i Linköping.
Ungefär tio minuter efter utsatt tid kunde tåget äntligen köra iväg. Det skulle visa sig att bussen antagligen hade varit ett mycket trevligare alternativ. Jag brukar vara tolerant och är ju själv sjutton år, jag vet hur det är att vara ung. Jag är ung, men i detta fallet kände jag mig väldigt gammal. Speciellt på platser som tåg fullt med folk tar man extra hänsyn till folk runt omkring. Man skriker inte, dricker inte, spelar inte musik med mobilen och man låter för i helvete bli att peta på okända människor.
Nu vet inte jag om de var lediga idag som jag, troligtvis inte, så varför bli full på en torsdagskväll? Ikväll är det nollning och skit inne i Linköping så gårdagen var nog bara en liten uppvärmning mot vad jag kommer att se idag. Jag jobbar dock i morgon bitti så jag kommer att ta det lugnt, det gör jag visserligen även om jag är ledig. Vi har superkul trots att vi inte blir stupfulla, eller kanske just på grund av den anledningen!

För den som inte orkar läsa mitt långa blogginlägg (börjar jag skriva kan jag inte sluta, något jag måste träna på) kan ni iallafall få se på lite bilder, man ser ju lite färger, haha. Lägger även ut ett litet, litet videoklipp.Ha en härlig fortsättning på veckan!

Två veckor

Två veckor sedan mitt senaste blogginlägg. Vad kan denna ojämna aktivitet bero på?
Delvis var var slutet av sommarlovet lite halvsegt, och det var först veckan innan skolstarten som alt började rulla på igen. Ordentligt.
Förra torsdagen röjde vi ut ordentligt i selkammaren i stallet. Från sju på morgonen till närmare halv åtta på kvällen höll vi på, men snyggt blev det! Dagarna därpå blev det en hel del jobb då med.

Skolan började i tisdags. Jag kan inte påstå att det har varit en jobbig vecka. Första dagen ägnades åt att kolla in den nya delen av skolan (den oinredda delen som vi itne har varit i har byggts ut med reception, kontor, klassrum, datasal och fik/kök. Så nu har även plan 2 "allt"). Onsdagen hade jag två lektioner, Samhällskunskap B och Psykologi A. Jag ser fram emot båda kurserna, däremot är jag inte så säker på Sam-gruppen. Det känns som om det är jag och en massa mediaungar. Jag kanske borde platsa där tycker ni, jag som fotograferar och så. Nja säger jag. Om man ska gå in på steriotyper brukar folk undra varför jag inte går Natur istället för Sam. (tydligen kan man inte vara seriös och mån om sina betyg om man går samhäll), men det är alltid bra att jobba och diskutera med olika typer av folk så det ska nog gå bra.
Gårdagen bestod av en lektion, franska. Våran gamla lärare fick ju tyvärr sluta och jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om den nya än. Hon är säkert jättetrevlig, lyssnar bra och är duktig på att lräa ut, men det blir annorlunda eftersom vi nu är vana och ha en lärare med franska som modersmål.

Det var väl det senaste på jobb och skolfronten. Kanske ska nämna mitt schema också. 8.30-15.25 måndag och tisdag, 8.30-15.40 onsdagar och de två sista skoldagarna går jag 8.30-12.55/13.00. Helt okej! Det är skönt att gå på en skola där vi slipper sönderhackae lektioner och långa håltimmar, även om jag har fått ordentliga luncher. Då slipper man stressa iallafall, skönt!

Ha en trevlig fredag! Jag är ledig!

Humlan


1 vecka, 2 dagar

Det var 1 vecka och 2 dagar sedan jag bloggade någonting. Har inte varit på humör för det helt enkelt och då bör man kanske inte skriva heller. Är fortfarande inte så pigg på att skriva, bjuder på bilder från min garderob som börjar att bli klar! Det fattas bara lite golvlister, galgar, skor etc.