Gott nytt år!

Gott nytt år allihopa!

Brev från jultomten

För ett par veckor sedan skickade jag ett "brev" (snarare e-mail) till tomten via www.laposte.fr/pere-noel/. Idag fick jag svar! Är inte kuvertet helt underbart gulligt?


Det tar ett tag att vänja sig

Jag försöker fortfarande vänja mig vid ritplattan min syster fick i julklapp. Den här bilden är väl den jag har arbetat mest med, kanske därför vissa detaljer bara blev pannkaka?

Photoshopens magi

De tråkigaste bilder kan på några minuter göras lite intressantare. Om inte annat är det kul tidsfördriv. Vad tycker ni?
Här ser ni en oredigerad och en redigerad variant av mitt öga och min röda hy.

Lilla, lilla jag

Som liten var jag riktigt blond. Då gillade jag det inte, jag ville ju vara mörkhårig som pappa. Nu kan jag bara önska att jag fortfarande var så ljushårig, vi får väl se om jag orkar göra något åt saken till våren. Det är ju så jobbigt att passa utväxten, haha.


(Syster och jag)

Twilight

Jag vet inte varför jag inte bloggade något igår, var ju ledig hela dagen. Men men, jag var väl för trött.
På kvällen var jag på bio med min syster och såg filmen Twilight, antagligen var jag den sista tonårstjejen i Sverige som inte hade sett den än.
Kortfattat handlar det om en tjej som flyttar till sin pappa i en liten byhåla kan man väl säga. Där bor den konstiga familjen Cullen och det är väl rättare sagt en av dessa familjemedlemmar som lyfter filmen till den underbara succé den faktiskt är. Åtminstone i minga ögon.
Det var utan tvekan en bra film och jag kan knappt vänta till om ett år då nästa film kommer. Så länge tänker jag läsa böckerna. I de flesta fall är ju böckerna alltid bättre än filmerna, så om filmen var så här bra kan inte böckerna vara någonting annat.


God jul!


Snowy day

Det snöar, det snöar, det snöar!

Julgran

Som jag skrev innan har jag pyntat granen, men hjälp av de andra såklart. Jag kan väl säga att jag är ansvarig för resultatet. Några blå kulor var det inte frågan om och jag var inte glad när mamma insisterade på att ha med de få silvriga glaskulor hon har kvar sedan hon flyttade hemifrån. Annars går granen i grönt, brunt och guld med små inslag av rött (för att matcha gardinerna och duken på soffbordet). Men, såklart måste man ju se att det är min gran. Det har jag löst genom att pynta ett litet hörn med mina rosa julgranskulor. Det vackraste ni har sett, eller hur?


Julstök

För min del har dagen varit ganska så lugn. Tog en promenad i solen, pyntade granen och kände mig som en pensionär, men någon måste ju göra det.
Pappa har gett sig på att koka messmör då jag påstår att det inte är någon konst. Det är bara att koka. Mamma har bakat ananaspaj till efterrätt i morgon. Julmat och godis räcker inte för min släkt, haha.
Det blir säkert en trevlig julafton.

Julhandel avslutad

Nu får jag väl säga att jag är helt klar med alla julklappar. Vid tvåtiden åkte jag in till Linköping där mamma mötte upp mig, sedan åkte vi till Ikanohuset och trängdes med allt folk. Nä, det var kanske inte så farligt. Förutom på Cubus då där rean redan hade satt igång rejält. Tyckte dock inte att det fanns något snyggt..men å andra sidan tittade jag inte så noga. Jag hittade inte några perfekt julröda strumpbyxor heller, men röda är de iallafall.
Det mest störande momenter var nog krånglet med biobiljetterna. Blev jätteglad när jag såg att Twillight var rabatterad för studenter men det gällde ju bara denna veckan och bara en biljett men nu har jag iallafall köpt två stycken till torsdag. Hoppas systeryster blir glad över presenten och att hon tar med sitt studentkort och kan omvandla den ena biljetten till studentbiljett. Krångligt det där, men det blir nog bra.

Nu ska jag byta om (igen) för morfar ringde och ska komma med julklappar. Ciao!

Val Emmich

De som under hösten har tillbringat tisdagskvällarna framför tv'n kan inte ha missat Ugly Betty, än mindre Bettys nya granne. Han är inte bara söt utan även en duktig musiker.
Ni har kanske redan nu listat ut vad kvällens musiktips blir. Självklart är det Val Emmich, en liten New Jerseyare som hittills har släppt sex stycken album (rätta mig gärna om jag har fel). Har aldrig hör talas om honom förut så är inte så "inlyssnad" men jag måste ju dela med mig av mina små upptäckter, haha.
Jag skulle beskriva de låtar jag har hört som lite...well, bra helt enkelt. Jag har ju ganska blandad musiksmak men brukar ändå fastna för ganska sorgliga och deprimerade låtar. Dessa är för mig lite mer må-bra men har ändå det där lilla gulliga, lite känsliga och emotionella. Favortien än så länge är helt klart Snowy Day, som definitivt är en låt jag skulle kunna ha på repeat. Ju fler gånger jag hör den, desto mer gillar jag den. Eller...jag tror att jag älskar den! (haha, jag måste nästan göra ett undantag och infoga en smiley, men jag låter bli).


www.valemmich.com
www.myspace.com/valemmich

Fölis

30 Juli 2008

Ännu fler riddare

När man har tråkigt och inte har några nya foton är det bra att ha en massa gamla. Jag vet inte hur många jag tog under tornerspelen på Vadstena slott i somras men det finns hur många som helst att välja på. Självklart är större delen av bakgrunden täckt med publik men med lite photoshop går allt, eller hur?
Jag är medveten om att dessa inte är perfekt klonade, men jag lekte bara runt lite i ps CS4 som mamma har laddat ner en testversion av. Hon vill nämligen lära sig photoshop och de tutorials hon hittade var på Svenska. Tydligen duger inte vårat gamla engelska ps 6.0 (jag och min syster har gett upp försöken att försöka lära mamma grunderna, hon är ännu mer oteknisk än mig).
Nu kom jag av mig lite, jag skulle ju bara visa dessa bilder.


I chokladasken

Aftonbladet har publicerat en artikel om chokladasken, eller rättare sagt innehållet.
Min solklara favorit är trillingnöten. De andra lämnar jag mer än gärna bort, likörsorterna är vidriga och de övriga alldeles för söta för min smak.
Tillbaka till trillingnöten, för är det inte underbart att det är den minst onyttiga i asken? Åtminstone om man endast kollar på kaloriinnehållet. I och för sig så är det ju jul och "tillåtet" att "svulla", och ska man göra det kan man lika gärna göra det ordentligt. Men visst känns samvetet lite renare när man ser syrran lyfta på det övre lagret bara för att hon vill ha alla gräddnougater och man själv håller sig till sin kära, smala trillingnöt.

Ha en trevlig fredagskväll!

Jullov!

Herregud..svårt att förstå. Nu är jag ledig!

Svårt att förstå

Det är helt otroligt vad fort tiden går. I morgon ska jag bara på en timmes avslutning i skolan och idag kan jag inte påstå att jag gjorde något särskilt på de få timmar jag spenderade i skolan.
Det som gör mig lite stressad är det här med julklapparna och budgeten. För en månad sedan kändes allt skitbra, jag hade klart för mig vad allt skulle kosta och jag skulle ha en hel del över. Jo visst...idag när jag kom hem efter att ha köpt, vad jag trodde, de sista julklapparna kom jag på att pappsen borde få något mer. Dessutom har jag bara köpt en klänning till juloutfiten. Behöver minst strumpbyxor och en bolero också... Tror ni jag klarar detta på 220 kronor? Nä..inte jag heller. Haha. dessutom är det inte alls. Ska köpa två biobiljetter också. Fast det blir efter jul. En av julklapparna till systeryster blir att gå och se Twillight med mig. Jag vet att hon gärna vill se den och det vill ju jag med.

Jag älskar att ge bort presenter (trots den lilla stressen) men det är kul att få med. Idag fick jag detta av en kompis. Tack så jättemycket!


Varför kunde inte snön få ligga kvar?

Kolla varifrån!

Varför kunde inte snön få ligga kvar?

Julaftonsklänning

Äntligen har jag hittat en klänning att ha på julafton. Har haft problem med att hitta en snygg i vettigt pris som sitter bra. Kanske att den här sitter lite "säckigt" men jag tror knappast att jag skulle kunna ha storleken mindre. Tror dessutom att det finns risk att den krymper i tvätten.
Modellen heter Mad party dress, den kommer från ONLY och kan bli din för endast 259.95:-.
Jag vet att bilden är sämst, men det är svårt att ta kort på sig själv, speciellt i dåligt ljus. Som syntes iallafall är det en ganska enkel, svart klänning med en dragkedja fram (silverfärgad). Materialet är lite filtaktigt och har en härligt quiltat effekt. Jag skulle nog vilja säga att materialet nästan är lite för mjukt, det gör att den halkar ner lätt. Till julafton blir det att ha axelbanden på. Inte lika snyggt men förhoppningsvis hittar jag en snygg bolero som kan dölja det. Det känns aldeles för "naket" att ha bara axlar, dessutom har jag ett skinnveck som jag har komplex för (haha, nej men det är faktiskt inte så snyggt på mig).
Jag letade efter den där perfekta boleron. Enkel, gärna kortare ärmar och lite vidare, helst svart (ska ha färgade strumpbyxor för att allt inte ska bli så mörkt). Finns den perfekta lilla tygbiten där ute?



Detaljbilder kan komma om det blir ljust någon gång.

Ha en trevlig kväll!

Sista krafterna

Shit vilken vecka det har varit! Idag har jag iallafall blivit klar med två uppsatser varav den ena är examensarbetet för Naturkunskap A. Skönt att bli av med ännu en kurs. Jag har även skrivit ut en restuppgift i det ämnet, allt för att få så bra betyg så möjligt. Har även rättat en bokrecensionsaktig sak på franska.
Förutom detta har det varit en del jobb i stallet. Förra helgen var det ju travsportens dag (Någon kanske såg oss i Motalatidningen? Har tyvärr inte kunnat göra det själv.) och i måndags luciatåg. Barnen och hästarna verkade tycka att det var jättekul att få visa upp sig lite och det var även väldigt uppskattat av publiken. Det är kul att höra!
Jag hoppas att denna vecka blir lite lugnare. Så vitt jag vet har vi inga "riktiga" lektioner varken i morgon eller på fredag och jag har bara ett par julklappar kvar att köpa. Måste dessutom hitta kläder till julafton... Okej, det kanske inte blir så lugnt. Man får väl ta det som det kommer.

God Jul så länge!


Äntligen!

Jag (eller medlemmarna på DeviantArt snarare) har gjort det. Nu har över 100 personer lagt till min bild Apple. Jag blev chockad när jag loggade in och såg att hur många medelanden jag hade fått, allt tack vare den senaste artikeln mitt foto blev publicerad i (http://news.deviantart.com/article/64271/).

Var bara tvungen att skryta lite, har egentligen inte tid att skriva.


.

Peppisar

Igår gjorde mamma pepparkaksdeg och eftersom dagen spenderades hemma på grund av sjukdom passade jag på att göra några peppisar. Tyvärr är det något jag är riktigt dålig på. Det positiva den här gången var att de varken blev brända eller "råa". Tur att man kan piffa upp dem i ps (varför hästarna ble onda pch människorna tröga vet jag inte, haha).



Hands Down

Eftersom alla inte kan få njuta av snön jag har här hemma bjuder jag på länken till en väldigt bra version av en av världens bästa låtar - Hands Down!


Lucka nummer fyra

Lucka nummer fyra innehöll en himla massa snö! Otroligt nog ligger den fortfarande kvar, tyvärr är det ganska slaskigt.


Lucka nummer tre

Bakom den tredje luckan hittar vi inget annat än ont i halsen. Det är väl dags med tanke på att jag faktiskt har hållt mig förvånansvärt frisk denna höst.

Vad gömmer sig bakom lucka två?

Bakom lucka nummer två finns lite vanligt, hederligt pluggande. Faktiskt har jag varit ganska duktig, jag har skrivit rent och färdigställt min miniuppsats i Samhällskunskapen som ska vara inne på fredag. Jag antar att det blir lite småändringar och som svenskauppsats skulle den väl vara lite väl flummig men som svar på frågan om vem som påverkar samhällsutvecklingen duger den nog bra.
Jag har även ett Historiaprov i morgon som jag har läst på lite. Blir väl att läsa igenom mina supersnygga pluggpapper mellan kvällens tv-program. Jag kan ju inte för allt i världen missa Ugly Betty (även om jag stör mig något otroligt på huvudkaraktären).

Ha en trevlig afton! (haha)


Lucka ett

Idag var det alltså dags att öppna första luckan i chokladkalendern.