Söndagsmusik (Val Emmich - High Noon)

Idag har jag varit iväg hos mormor hela dagen och firat mors dag. Är helt slut så det blir inte så mycket fundering över vilken låt jag väljer denna söndag. Därför blir den en av mina många favoriter.
Enjoy!

songfacts.com

Musik kan tolkas olika av olika människor och det är väl kanske det som är tjusningen med det. Även om det är så tycker jag att det är intressant att veta vad den personen som faktiskt skrev låten hade för avsikt med den, och det är nästan lika intressant att läsa andras tolkningar.
Jag kanske är jättefter, vem vet, men igår snubblade jag in på
songfacts.com och blev genast fast. Jag vet inre riktigt hur säker all information är eller hur "utbudet" är, men vem vet. Förutom just tolkningsrågan kan även annan intressant fakta finnas med.
Visste ni till exempel att Chris Carrabba (Dashboard Confessional) ska ha sagt att han skrev sången These Bones (finns med på albumet Shade of Poison Trees) efter att ha läst boken Twilight av Stephenie Meyer?


+ och -

Fredagen den 29 maj 2009

+ Jag fick MVG på min Svenska B redovisning om månguden Selene.
+ Jag genomförde en redovistning på Samhällen med fettfläckar på byxorna (se -), och jag gjorde det bra!

- Ett av mina fingrar sprack igen, trots att jag har smörjt in händerna som en tok den senaste veckan!
- Resultaten på Engelska nationella var sämre än jag väntat mig (totala blev VG+, jag hade så gärna viljat göra perfekt ifrån mig!).
- Jag spillde en tallrik pizzasallad över mig och fick redovisa med fettfläckar på byxorna.
- Mitt rosa stift i pennan gick sönder hela tiden.

Nej, min dag har inte alls kretsat runt skolan.

...och så vände turen, på sätt och vis!

Då var det dags för byxjakt igen! Trots att jag lämnade tillbaka de underbara chinosen kändes just det momentet ganska bra, hur kul är det inte att kunna säga att storlek 38 är för stort? Jag är inte lika glad idag kan jag säga...
Nu var det väl kanske inte just storeken som var problemet idag. Det handlar väl om att alla byxor är fula och de som faktiskt är snygga ser rent ut sagt...på mig. Nej, jag får börja planera nästa jeansinköp istället (jeans hör till en annan kategori än byxor, här handlar det om att invistera i det perfekta paret och då kan man ägna en hel dag åt att prova, prova, prova).
Sur som en citron fokuserade jag på något annat istället; skor, det kan aldrig bli fel. Dessutom hade jag inga (okej, när jag räknar har jag fjorton par bara i hallen) att ta på mig. Det känns om om jag har gått i samma slitna tygdojjor en hel månad.
Jag visste redan vilka skor jag ville ha, jag hade sett dem i flera butiker i staden tidigare så det var ju bara att gå in och köpa ett par. Jo, visst! Efter 6(!) olika affärer så hade jag bara hittat dem i andra färger och jag fick erkänna mig besegrad av orden "denna produkt har utgått ur sortimentet".
Jag hade just bestämt mig för att nöja mig med en svart sko och var på väg till kassan då jag såg den; en ensam liten sko mitt bland alla andra. Hade jag varit religiös hade jag bett till gud innan jag lyfte upp skon. Vad är oddsen att den sista varan är ens egen storlek?
Jag började gråta av glädje när jag såg storleken på skon (man får töja lite på sanningen för att få en mer dramatisk effekt). Det var en trettionia! De skeptiska som känner mig halvbra tänker: "ofta du har 39 i skor". De som känner mig väl tänker: "vilken tur att dina fötter inte är lika breda som en normallång fyrtio-fot.". Storleken större var nämligen, som vanligt, ok på längden men tillräckligt breda för att de skulle glappa.
Nu när jag har skrivit så pass långt om mitt skoköp får jag väl fatta mig kort om mina övriga köp. Morsdagspresent, ansiktsmask, nagellack (hittade inte mitt favoritkorallfärgade, blev skimmrande persikofärgat istället) och Venus Embrace rakhyvel (jag har självklart gått på reklamen).

Ha en härlig fredag!



(färgen är lite missvisande, det är mycket mer åt persiko/orange hållet)

Foto


Spring i benen

Som jag skrev för 6½ timme sedan (tiden bara flyger förbi!) har jag haft fullt upp de senaste dagarna. Jag är helt slut både mentalt och fysiskt men det är rätt skönt. Bättre det än att vara rastlös.
Den fysiska tröttheten förvärrades av dagerns idrottslektion: löpning. Herregud, springa är något av det jag är absolut sämst på. Det var iallafall inte särskilt långt som tur var (enligt vår idrottslärare var sträckan fyra kilometer, men enligt en slarvig koll på jogg.se var det knappt tre).
Det är inte första gången jag har fått en känsla av att folk har en tendens till att överdriva sträckor. Inte minst då jag berättar hur lång tid det tar för mig att gå fem respektive sju kilometer (beror ju på vilken runda jag går). Jag har flera gånger hört "herregud, vad sakta du måste gå!", när någon däremot går med mig låter det tvärt om. Jag kanske inte är någon guldmedaljör när det kommer till löpning men jag vet hur man går snabbt, eller så är det bara så att de man möter häromkring går otroligt sakta. Vem vet.

Nu ska jag iallafall läsa lite om Grekisk mytologi, sedan är det dags att sova.
God natt!

Fullt upp!

Dagarna bara flyger förbi och jag är upptagen nästan hela tiden. Förhoppningsvis hinner jag skriva ett lite mer innehållsrikt blogginlägg ikväll.

Ta hand om er!


EU-valtest

Självklart var jag tvungen att göra EU-valtestet på DN's hemsida, även om jag inte får rösta i år. Jag vet inte om jag är så förvånad över resultatet, lite kanske. Å andra sidan svarade jag "ingen åsikt" på en del frågor eftersom jag inte ansåg mig vara tillräckligt insatt för att ha en klar åsikt inom de områderna. Det enda jag vet säkert är ju att man bör göra mer för miljön och att jag är livrädd för kärnkraft.
Kanske var resultatet inte så chockerande ändå...




Jag var tvungen att göra ett liknande test på aftonbladets hemsida också. Resultatet blev ju minst sagt annorlunda!


Man ska självklart ta dessa test med en nypa salt (haha, jag vet inte vad jag tycker om det uttrycket!), men det är ju alltid kul att se.
God natt!

Sol!

De finaste dagarna brukar vara de då man går i skolan eller på ett eller annat sätt inte kan njuta av det fina vädret så som man skulle vilja. Idag är en sådan dag, det är otroligt soligt och otroligt varmt. Tur att jag har hunnit med att sola i ungefär trettio minuter iallafall. Kanske att det räcker om man ska se det från ett "sola säkert"perspektiv, men om man gärna ligger i solen två-tre timmar så är det en klen tröst.

Ha en trevlig eftermiddag!

Söndag

Ja, för att gå rakt på sak; idag gjorde jag min första omkörning. Men bilen alltså. Jag hann med två till dessutom, en husvagn och en hästtransport (den första var en båt förresten). Det går framåt!
Anledningen till att jag körde bil idag över huvud taget berodde på att jag och mamma åkte in till Tornby för att byta mina chinos jag köpte i veckan. Tyvärr fanns byxorna inte i en storlek mindre på MQ där heller och jag orkade inte börja prova några andra plagg, så jag lämnade helt enkelt tillbaka dem. Synd, för de var riktigt bekväma.
Usch, den här veckan har trots all ledighet varit ganska så hemsk. Jag känner inte alls för att gå upp tidigt i morgon men samtidigt ska det bli skönt men en ny vecka. Ny start liksom. Bara tre veckor kvar till somamrlover och tur är väl det. Trots förvånansvärt lite skolarbete att göra känns veckorna tiktigt fullbokade. Självklart dålig planering från min sida.

Ha en trevlig fortsättning på söndagskvällen!


Liljekonvalj


Bambu







Aprilväder i maj

Aprilväder, svensk sommar, det finns många ord som beskriver hur vädret har varit idag. Från att ha vaknat av spöregn blev det riktigt soligt och fint, till att nu ha återgått till regn (och åska).

Jag bjuder på en bild från gårdagen, fri från regn!

Enzo har fått ett syskon!

I går fick lille Enzo (som inte är så liten längre) ett litet syskon! Grattis mamma Naomi, pappa Efata, all personal på Kolmården och såklart storebrorsan Enzo.
Apor är så underbart söta, det är nästan så att jag får ta en liten tur till Kolmården senare i sommar och hälsa på den lilla ungen. Det är ju inte särskilt långt härifrån.


Foto: patrik jonsson/kolmården/scanpix
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5199933.ab

Charmigt

Jag vet inte hur länge jag satt ute i solen förut, det blev väl några timmar. Det är ju så härligt, och även om det till och från är iskallt är det bara att hålla ut. Haha, det skulle inte spela någon roll hur kallt det var. Skiner solen den här tiden på året är det sommar och på sommaren solar man.
Solen tog iallafall, så nu sitter jag här med konturer av mammas solglasögon (jag måste skaffa ett par egna).
Förresten så saknar jag Melodifestivalen och Eurovision så mycket så de senaste dagarna har jag lyssnat igenom Absolut Schlager om och om igen. Ärligt, musiken är ju hur bra som helst! Med undantag för Anna Bok förstås, henne tål jag verkligen inte.
Suck, jag tror att jag behöver sommarlov.

Den här bjuder jag på, hehe.


Ny layout!

Ja, det var länge sedan jag skrev att jag började fila på en ny design, tyvärr tappade jag inspirationen nästan direkt. Jag kan väl inte säga att jag är hunda procent nöjd med denna, jag hade problem med hur jag ville ha headern. Det känns iallafall mycket fräschare och passar bättre till årstien. För visst blir man lite smådeprimerad av en nästan helsvart blogg (även om jag älskade enkelheten)?
Det är bara lite småfix som återstår. Eftersom jag inte fick med någon mer bild i headern så tänkte jag lägga in några stycken i marginalen åt vänster. Vi får se hur det går. Datorn är så otroligt seg! Jag får be pappa titta på den...

Så, vad tycker ni om designen?


Så här såg bloggen ut innan


Litet shoppingryck

Jag gick som vanligt upp klockan 06.00 i morse och insåg: nej, jag orkar verkligen inte med friluftsdag med fotboll och allt vad det heter. Jag började helt enkelt långhelgen lite tidigare!
Efter att ha suttit fast vid datorn och soffan fick jag rycket och åkte in till staden ("stan"). Jag har nämligen brist på snygga och somriga byxor. Eftersom jag inte har några chinos och det mer eller mindre känns som ett krav fokuserade jag på det.
Jag gjorde väl det man absolut inte ska göra, jag provade bara ett par. Inte nog med det; jag provade inte storlekarna "runt om" (till mitt försvar var storleken mindre slut). Jag måste erkänna att jag blev lite osäker på om jag gjorde ett bra köp eller inte. Meningen är ju att de ska sitta lite lösare, men jag börjar fundera om de inte är för vida kring benen. Jag är ju inte världens längsta och slankaste människa så jag vill ju inte gärna se kortare ut. Vi får se hur jag gör, för jag gillar hur de sitter över baken. Alltid något.
Jag fick även med mig ett väldigt basic randigt linne hem (jag brukar undvika ränder annars, men det är ju så fint). Oerhört långt, men det är väl bara att hasa upp det lite. Hellre för korta än för långa! Jag köpte ett par supersöta, ljusgula spetstrosor också. Det kändes nästan som om jag var tvungen att handla upp de pengarna som belv över från löparskorna och frisörbesöket, hihi. Det kan jag väl få unna mig?
Usch, jag har spenderat alldeles för mycket pengar den senaste veckan!

Spara eller lämna tillbaka?


Chinos MQ 365 Sunshine 399:-, Randigt linne Gina Tricot 99:-

Blondie

Ja, då har man varit hos frisören (igen!) då. Slingning i tre olika nyanser blev det, självklart inget blekmedel. Då skulle mitt hår, som redan är väldigt torrt, lägga av helt.

Dåliga bilder, men ni förstår principen. Före - efter, jag tror inte att jag är blekare i skinnet nu så jag skyller på ljuset.


Nöjd är jag iallafall!

Buhu för regn

I morse när jag gick ut och hämtade tidningen blev jag riktigt chockad över hur varmt det var trots att der regnade. Ha, så fel jag hade!
Vanligtvis går jag till tåget, men eftersom jag skulle till frisören direkt efter skolan tänkte jag ta cykeln. Hur lyckas man pricka in månadens regnigaste dag? Utan luva och paraply (mitt vänder sig åt "fel håll" och är omöjligt att cykla med) var jag totalt genomblöt när jag kom fram till stationen. Tack för fickspegeln, foundationen hade runnit av/"kakat" sig så det var bara att torka bort skiten. Håret, som hade sett vettigt ut när jag åkte hemifrån, blev självklart totalförstört.
Så förutom att jag fick hå runt hela dagen och se ut som en idiot (vem orkar sminka sig en gång till?) så har allt varit helt ok!

Söndagsmusik (Alexander Rybak - Fairytale)

Behöver jag skriva något motivering varför denna låt blir veckans söndagsmusik?

Utkast: Haha, mycket ...

Haha, mycket bloggande såhär på kvällen!

Jag är iallafall så tacksam och glad över att det för en gångs skull är en sådan självklar och överlägsen röstning. Jag är inte så mycket för spänning, haha.

Grattis Norge!

Jag ska flytta till Norge när jag blir äldre, faktiskt, men först ska jag sova.

God natt!


Oops, jag glömde att skicka iväg detta inlägg igår. Jaja, godmorgon då!

Nervöst

Woho! Norge fick första tolvan!


Eller ska man säga "fan", kan verkligen den som leder först vinna?

ESC

Ja, än så länge har det ju inte skett några större missar (men ni såg väl när Sotbritanniens sångare var nära på att få en av fiolisternas stråkar i ansiktet? Hihi, man får passa sig så att man inte står för nära!).
Jag tycker faktiskt att det är, i jämförelse mot andra år, ett ganska starkt stgartfält. Flera av låtarna är hyfsade. Mitt "hatbidrag" är Ukrainas. Det är tacky och snuskigt, väldigt osmakligt.

För de som inte vet vad jag pratar om, se inlägget nedan. Nu måste jag stålsätta mig inför poängutdelningen. Usch, det kommer att bli riktigt jobbigt!

Spänningen stiger...

Den som har missat att finalen av Eurovision Song Contest är i kväll måste ha bott i en jordkällare, eller vänta. Faktum är att några av eleverna på travskolan idag inte visste om att tävlingen avgörs ikväll, vi säger väl att barn under tolv år är ett undantag.
Jag är inte schlagernörden som kan varje lands bidrag utantill, och jag kan inte rabbla upp samtliga vinnare under åren. Däremot har jag sett alla "inför ESC"-program och jag tror inte att det har gått en dag denna vecka som jag inte har sagt ordet "melodifestivalen" under lunchen. Jag är helt enkelt sådär lagom melodifestivaltöntig.
Det töntigaste av allt är kanske att jag blir så himla insatt när alla dessa kuvert ska öppnas, och ännu värre när det kommer till röstningen. Jag skrattar glatt åt när de bidragen jag inte tycker är särskilt bra får låga poäng, samtidigt som jag mår riktigt dåligt när några länder blir totalt utklassade. Det är det som är värst. Jag mår seriöst dåligt när alla länder ger sina poäng, det känns i magen.
Mina favoriter inför kvällen då? Ptja, egentligen är väl inte det här min typ av musik (bara i hemlighet, haha) så det är svårt att hitta klockrena favoriter i detta sammangang. Självklar måste jag säga att Alexander Rybak är riktigt bra. Trots dålig engelska, för enkel text och lite gapighet kan jag inte låta bli att gilla låten och framträdandet. Han är så charmig!
Som jag har skrivit tidigare är Sveriges bidrag ett av de jag tycker mindre om, men vid såna här tilfällen kommer den lilla nationalisten fram inom mig.
Go Malena!


Lördag

Jag har precis förflyttat mig från soffan, där jag har suttit och läst boken Breaking Dawn i över en timme, till datorn. Herregud vad trött jag blev att attt sätta mig ned.
Jag åkte ner till stallet vid åttatiden i morse, kom hem mitt på dagen för en snabb lunch och åkte sedan tillbaka igen. När jag kom hem på eftermiddagen gick jag ut och gick (jag joggade faktiskt en del också, duktigt!) för att prova mina nya skossingar. Det löjliga är att jag är rädd för att skita ned dem, hehe. Det är alltid så med nya prylar, jag vill behålla "nykänslan" så länge som möjligt.

Tjo!

Då var det slut

Ja, då har jag avaktiverat mitt Facebookkonto.Jag ångrade mig. Dessutom förstod jag ingenting (det var där skon klämde).

Facebook

Jag har varit en av de få som inte har haft något Facebookkonto, det har helt enkelt inte funnits någon anledning. Dessutom har jag varit lite skeptisk och...tja, både mina föräldrar och större delen av min släkt är medlemmar där och jag vet att de har sökt efter mig där. Inte för att jag har något att dölja, men efter att ha sett skräckexempel på Dr. Phil om mammor som loggar in på deras döttrars konton och skickar meddelanden till deras vänner, så blir man lite rädd. Inte för att min mamma skulle göra så, men jag vill helt enkelt vara ifred.
Nu har jag iallafall, för bara ett par minuter sedan, registrerat mig på Facebook! Jag förstår absolut ingenting och försöker ta reda på hur man blir så hemlig som möjligt, lite sjukt när det faktiskt är en site för att hålla kontakten med sina vänner.
Så nu får ni söka efter mig, eller något. Jag vet inte hur allt detta funkar än. Vi får se!

Önska mig lycka till!

Jag blir normalare och normalare för varje dag...

Idag kom mamma till min skola efter att jag hade slutat och sedan åkte vi till Stadium. Jag har varit i behov av ett par ordentliga walking/löpning/träningsskor och eftersom jag önskade mig och fick presentkort på ovanstående butik så, ja, då åkte vi dit helt enkelt.
Jag måste säga att något av det värsta som finns att köpa är denna typ av skor, som alltså måste sitta bra (jeans kan också vara en plåga, i och för sig, men det är lättare att hitta själv). Med stöd av mamma var det iallafall inte så farligt att be om hjälp. Det är ju faktiskt det personalen är till för, men jag kan ändå inte låta bli att tycka att det är lite jobbigt. Vem vill bli utvärderad, liksom?
En liten utvärdering av mina fötter blev det iallafall. Jag har alltid trott att jag har haft ganska hög hålfot men efter att ha fått ställa mig på en sån där lustig spegel visade det sig att jag har ganska normala fötter (kanske sjunker fötterna ned med tiden). Jag har även raka hälsenor, vem hade trott det?
Vinkeln var itne särskilt smickrande, att se sig själv underifrån alltså. Jag hade dessutom inte väntat mig att behöva ta av mig strumporna men som tur var var det värsta att jag hade lite rött nagellack i toppen på stortånaglarna. Inte smickrande, men godkänt. För finns det något vidrigare än långa tånaglar, svampiga och allmänt äckliga fötter? (Okej, jag kommer på flera saker som är värre. Poängen är att mina fötter inte var de äckligaste som har trampat i ett par skor.)
Summan av kardemumman (underskattat uttryck) blev att jag bestämde mig för ett par Adidas Ozone 2 W. Jag frågade faktiskt om det inte fanns några rosa skor, men tyvärr. Jag provade visserligen ett par med ytterst lite rosa på men tyvärr var de alldeles för breda för mina fötter (det visade sig även att mina fötter har blivit längre, storlek 40 var för korta!). Jag antar att turkos inte är så illa, det viktigaste är ju att skorna passar fötterna.
En glad överraskning var att sdkorna var på rea, dessutom fick jag en liten present framme vid kassan. Tveksamt om jag någonsin kommer att använda vattenbältet, men de små vattenflaskorna är söta. I och för sig har jag och ngåra kompisar bestämt att vi ska cykla tjejvättern nästa år och även om jag hade planerat att åka i vagnen bakom (vi hittade en supersnygg cykeltaxi på blocket) så kan det hända att jag blir törstig.



Nu när jag har skrivit ett sådant långt inlägg om mina nya skor ska jag väl pallra mig ut på en promenad, dock utan mina nya skor.
 Ciao!


Sommar


Jag är så teknisk så

Jag visste att jag var oteknisk, men ibland blir jag nästan förvånad över hur illa tekiska prylar tycker om mig! Idag gäller det främst skolans laptops.
Under studiestugan innan lunch var det inga problem, jag kunde logga in och skriva faktabladet om gudinnan Selene som jag har valt att redovisa om i svenskan. Efter lunch skulle jag fortsätta - och det gick inte att logga in! Det kan krångla då och då, det står att "domänen skola inte är tillgänglig", men hur många gånger jag än startade om den så gick det inte. Efter ett tag gav jag upp och gick och bytte dator (behöver jag säga att tjejen som tog datorn efter mig kunde logga in utan problem?).
Till min stora lycka kunde jag logga in utan problem, men däremot kunde jag inte komma åt mina dokument. Nehe, bara att starta om datorn igen. Sedan ägnade jag en stund åt att föröka logga in, sedan upptäckte jag att det inte gick på grund av att tangenterna hadeflyttat om sig. Självklart startade jag om datorn otaliga gånger till.
Kortfattat kan jag väl säga att problemet visade sig vara lätt att lösa; det var bara att trycka på en knapp. Efter en halvtimme och ett tiotal omstartningar av datorn kunde jag äntligen fortsätta med faktabladet och börja på powerpointen till min redovisning.

Nu spöregnar det och jag ska snart åka och jobba, dessutom har jag ont i axeln eftersom Wille bet mig igår (hästen alltså). Det kunde ha varit värre.

Jobba inte ihjäl er!

Fredag - eller inte

För mig ha det kännts som fredan hela dagen. Jag vet inte varför! Kanske för att den har varit relativt slapp?
Förmiddagen ägnades åt att skriva nationellt prov i matte A (Det gick bra, lätt som en plätt! Trots att jag var nogrann lyckades jag göra iallafall ett slarvfel...suck, - tecken är svåra att se). Efter lunch hade jag en timmes lektion i matte B och därefter kunde jag åka hem.
Senare åkte jag ner till stallet för att jobba, som vanligt med andra ord. Idag fick jag och Nogge ta hand om en ny liten elev som endast hade kört en gång förut, men det gick super.
Det märks verkligen att sommaren är på väg! Jag tror inte att man förstår riktigt hur härligt det är att köra ute på slingan en sommarkväll. Okej, idag var det inte sommar, men inte långt ifrån. Det är något speciellt när träden blir sådär överdrivet gröna och den där blommiga lukten som finns i luften, det är helt enkelt underbart!

Nu börjar jag spåra ur känner jag, jag får väl dra mig tillbaka och se på Lie To Me som börjar alldeles strax på fyran. Ett helt okej program (även om jag föredrar The Mentalist om man ska jämföra). Boken jag fick av min syster i födelsedagspresent, Breaking Dawn av Stephenie Meyer, damp ned i brevlådan idag (inte riktigt, pappa fick hämta paketet på macken) så det blir väl lite (läs: massor) läsning också.

Ha det!


God Morgon

God morgon och "yay", finalen på lördag kommer att bli spännande!

Ha en bra dag!

ESC

Jag, liksom många fler på denna kontinent, sitter och kollar på den första kvaltävlingen i Eurovision Song Contest. Jag måste säga att jag blir lite nördig i dessa sammanhang och är lite lätt nervös för Sveriges skull. Malena Ermans låt var inte min favorit på långa vägar i den Svenska melodifestivalen (ärligt talat ogillar jag den, men det är en annan femma) men jag vill så gärna se Sverige i final. Det känns inte lika kul att kolla annars.

God kväll, och lycka till Sverige i tävlingen!

Morgonpromenad

Jag är ute och går ganska mycket, däremot brukar mina powerwalks (det låter småfånigt, men jag går faktiskt ganska snabbt) vanligtvis vara sent på eftermiddagen. Det kan ju ställa till lite problem, att den tiden jag gillar att vara ute och går är den tiden då man ofta är upptagen. De senaste veckorna, och veckorna framöver, kommer jag dessutom att jobba en hel del så då blir det ännu svårare att hinna med träningen.
Denna morgonen fick jag ett mindre ryck, eller det var kanske redan igår då jag kom på att jag faktiskt hade tid att gå ut och gå på morgonen. I och med att jag inte börjar skolan förrän klockan tio idag och jag inte ser några problem med att gå upp klockan sex som vanligt passade jag helt enkelt på att använda tiden till något vettigt. Det var kallt, men ändå ganska härligt. Dock trodde jag att jag skulle falla ihop av hunger, jag  har väldigt svårt att fungera innan jag har fått i mig min frukost.
Nu ska jag försöka hitta något som jag kan ha på mig idag. Hur mycket kläder man än har är det alltid svårt att hitta något.

Ha det bra!


Söndagsmusik (Måns Zelmerlöw - Hope and Glory Acoustic )

Ja, då blev söndagsmusiken försenad ännu en gång. Jag tänkte iallafall för en gång skull gynna lite Svensk musik. Jag gillar faktiskt denna version av låten starkt.
Vad tycker ni?

Min gamla cykel

Letar du efter en ny cykel? Nu ligger min gamla pärla (hihi) ute på blocket. Det är bara att slå till!

http://www.blocket.se/ostergotland/Flickcykel_Crescent_Idun_26__21646972.htm?ca=14&w=1

Aj, aj mina fossingar

Jag har gått i min mammas skor hela dagen... De är storlek 38, jag har 40. Jag måste erkänna att det inte är första gången jag misshandlar mina fötter (vad sägs som att gå ponnyridning med converse ute i minusgrader en hel dag? Heldagar med klumpiga, tunga och obekväma stålhätteskor?) och garanterat inte den sista.

Tjo!

Födelsedagen och brännboll i regnet

Idag är det 6 maj. Behöver jag ens fråga vad det är för speciellt med denna dag?
Sjutton år är väl ingen extra viktig milstole i livet, men usch, visst får jag lite åldersnojja. Jag vet inte riktigt om jag vill bli äldre ärligt talat. Att pensionsspara och deklarera låter väl som om det skulle passa mig perfekt... Det är det som är jobbigt! Jag är redan en sur medelålders...öh, kvinna (jag tyckte tant kändes lite väl att skriva).

Min födelsedag till ära (låtsas vi) ordnade några treor en brännbolsturnering för alla ettor. Förutom att jag sträckte ena låret redan första rundan (nej, jag var itne uppvärmd) så gick det super. Min klass vann nämligen alla (vå) "matcher". Härligt! Hur pass mycket de har mig att tacka för det kan väl ifrågasättas, men i vilket fall måste jag ha givit laget något poäng de gånger jag gick i mål. För visst får man poäng för det?
Solen och värmen vi har haft de senaste veckorna verkar ha åkt någon annan stans. Faktum är att vi fick avbryta vid lunchtiden för att det helt enkelt inte var lönt att fortsätta. Vi frös och blev dyngsura. Turneringen kommer att fortsätta på friliuftsdagen men det laget vi inte har kört emot består av Media och turism-barn så förhoppningsvis ska vi väl inte göra bort oss helt. Risken finns såklart att det inte dyker upp så mycket folk, friliuftsdagar har väl (tyvärr) aldrig varit de populäraste dagarna att förbättra sin närvara på.

Nu till den viktigaste frågan: presenter! Jag tror nog att någon kan vara nyfiken på det. Jag har såklart inte fått från till exempel alla i släkten än, men presentkort och pengar är kanske inte det intressantaste att berätta om (även om jag personligen tycker att det är riktigt bra att få).
Jag tror att jag har nämt att jag önskade mig en klocka och, till min lycka, fick jag en. En annan sak jag har önskat mig och som jag fick var en pilatesboll. Nu ska jag förhoppningsvis få lite balans i mitt liv (haha, vad vitsig jag är...eller?). Med den tillhörde även en yogamatta och några gummiband. Super!
Annars har jag fått lite annat smått och gott. En kompis har målat ett underbart fint porträtt på Nogge. Jag blir alltid lika imponerad och avundsjuk av alla som kan måla!
Ja, jag fick pengar också.

Ha en supereftermiddag!

Plommonblommor II

Ännu en bild på plommonblommorna.


Plommonblommor

Härliga vår!


Milow i svensk radio

Förra helgen blev jag glatt överraskad när jag hörde Rix FM spela Milows Ayo Technology. Idag upptäckte jag även att den bubblar på Mix Topp 20. Nu är det bara att hoppas att låten tar sig in på listan.
För de som har läst min blogg förut så är denna belgiske musiker inte helt obekant eftersom jag vid ett flertal tilfällen har länkat till några av hans låtar på YouTube. Jag är iallafall glad att fler får ta del av Milows musik (jag är inte naiv nog att tro att alla läser min blogg), även om det inte är en av hans egna låter (men covers kan vara bättre än originalen, såklart).

Mycket musik blir det denna söndag, men här har ni allafall Milow med Out of My Hands. Jag älskar helt enkelt denna låt!
 

Söndagsmusik (Spice Girls - Viva Forever)

Jag tror att det är många fler än jag som lyssnade som Spice Girls när vi var yngre. En av de låtar jag minns bäst (kan bero på att jag tyckte att videon var lite småläskig, hihi) är Viva Forever, och jag tycker fortfarande att den är riktigt vacker.


Första maj

Det är första maj och jag måste erkänna att jag känner mig relativt utvilad, jag hade min längsta sovmorgon hittills; jag gick inte upp förren klockan nio (jag vaknade dock första gången vid sju, men vi struntar i det). Jag är helt enkelt en ganska morgonpigg människa och ställer inte om dygnet särskilt lätt, å andra sidan går jag ju i skolan på vardagarna och jobbar helger så det är ju inte så ofta jag faktiskt får sova hur länge som helst.

Gårdagen var riktigt trevlig. Jag mötte upp Amanda, Elin och Lovisa vid tågstationen och sedan gick vi hem till den sistnämnda. Grillning, försäljare som ringde på dörren, promenad till diverse lekparker, glass och flumm var lite av vad kvällen bestod av. Tack för en bra Valborg tjejer!

Nu funderar jag på att se efter hur varmt det har hunnit bli på altanen, det är riktigt soligt och jag har inte solat på hela veckan. Jag känner mig fortfarande lätt handikappad med mina stela lår (jag tror aldrig jag har haft den här typen av träningsverk i benen, jag kan knappt gå nedför trappan!).

Ha en riktigt, riktigt härlig första maj!