Shopping

Nehe, golvläggningen gick vist inte så bra som jag trodde. Det gick väldigt bra fram tills väggen, sedan fick jag problem med att klicka dit golvbiten. Efter att ha pratat med pappa kontaterade jag att jag inte hade gjort rätt. Tydligen skulle man lägga det på längden (jag lade ju en planka i taget) och kapa dem allt efter som. Man behöver också speciella verktyg, vad det nu ska vara bra för. Så dåligt gick det ju inte med en hammare och en liten träbit.
Som tur är har pappa dessa specialverktyg så han kommer och hjälper mig i morgon. Han får skruva upp hyllorna också....Om han har skruv till det vill säga.

Förutom lite misslyckad golvläggning har jag shoppat med mina föräldrar hela dagen- Galgar, klädstänger, hyllor, konsoler, lådor, smyckesträd... Har jag glömt något nu? Just det ja, golvet såklart, men det betalade faktiskt mamma. Hon köpte även ett gäng strumpor till mig. Den senasre tiden har alla mina strumpor gått sönder så jag hade kanske tre par (bra) hela, så det var välbehövligt.

Ha en trevlig kväll!


Golv!

Jag lägger golv! Aldrig gjort det förut...kanske därför jag är tvungen att googla hur man gör? Haha, i och för sig säger det bara "klick".
Önska mig lycka till! (som vanligt)Söndagsmusik (Johnny Cash - Hurt)

Det var verkligen länge sedan jag kom ihåg det här med söndagsmusik, å andra sidan existerar knappast söndagar på somamren (eller så är varje dag en söndag, det beror på hur man ser på det).
Musiken kanske inte har så mycket sommarkänsla, men låten är så bra att den fungerar året runt!


Alice


Flickan med den rosa cykeln

Ord är överflödiga, men jag tänker ändå skriva ett par rader om Eugen (mamma talade om hur det namnet uttalas på svenska igår, så ett namnbyte ligger nog nära till hands).
Hildegard/Hilding är namnet jag får via
namngeneratorn om jag tar mitt namnxBob (vad annars?). Visst är Hilding lite gulligt? Lite som...Vilding (se tidigare blogginlägg)!

Jag var nära att ge upp flera gånger när jag försökte sätta ihop alla grejor. Förstår ni hur omöjligt det är att montera ihop en cykel? Efter att ha varit nära att bryta ihop flera gånger fick jag hjälp av pappa et voilà, en färdig cykel pour moi! (jag ber om ursäkt för franskan, jag skyller på att jag är trött och hungrig)Sjävklart är inte cykeln perfekt, trots att det är jag som har stått för målningen.
Originalfotstödet var värdelöst liksom fästet för det så det fanns inget att fästa skärmen i och nej, det är inte jag som har fixat med ståltråd. Jag föredrar gummiremmar, haha. Ni som har haft en polsk rockard förstår vad jag menar, ni andra behöver inte göra det.
De fula lackfläckarna är det tyvärr jag som har gjort, det var inte meningen. Faktum är att jag inte märkte det förrän vi vände på cykeln. Tur att det är få och att det går att fixa, om man vill.


Ju fler som påpekar att ringklockan är blå desto säkrare blir jag; den blå ringklockan stannar! Det är de små, udda detaljerna som gör cykeln speciell.

Ha en underbar sommarkväll!

Money, money, money

Jag har suttit en bra stund nu och försökt få ordning på alla dessa pengar, eller alla och alla, rättare sagt min ekonomi. Förutom att jag är rätt så noga med att skriva upp alla utgifter och inkomster och spara alla kvitton (de ligger mer eller mindre nedslängda i en låda) så gjorde jag för ett par månader sedan likviditetsbudgetar i Microsoft Office Excel . Kanske mer korrekt en budget och en...ett...vad säger man? Utfall? Jag har sommarlov nu, så jag får vara lite off (måste erkänna att det ska bli spännande med Företagsekonomi B i höst).
Iallafall, det är ganska så skönt att få det tydligt uppradat framför mig. Jag visste redan att maj är en av mina värsta månader på året när det gäller shopping (kan möjligtvis få konkurrens av december). Utgifterna är mer än dubbelt så höga i jämförelse med månaden innan, men jag rättfärdigar shoppingen med att jag dels fyller år (+pengar) och att det faktiskt är naturligt att vilja ha lite nya kläder inför sommaren (var de kläderna har tagit vägen undrar jag dock).
Denna månaden ser också ut att bli en "spenderarmånad", men då håller jag ju faktiskt på att renovera garderoben och cykeln (köpte lackfärg idag, yay! Hoppas på fint väder så kan jag försöka montera ihop den i helgen.). Tur att man får superlön denna månad, värre blir det nästa... Ingen CSN juli-augusti heller.

Tur att man är förutseende, ordningsam och ortroligt ekonomisk!

Sov så gott!

Målare

Sakta men säkert går det framåt! Färgen jag hade räckte till nästan alla väggar (den till höger är fortfarande rosa) så jag måste köpa en ny burk så snart som möjligt.
Hej då rosa vägg!
 

Ögonfransar och rakt hår

Nu är jag glad igen! Mascaran jag ville ha var ju slut när jag skulle köpa den så det blev att beställa den. En remover och (äntligen) en värmeskyddande produkt utan silikoner och skit som jag kan använda när jag fönar och plattar håret. Nu kanske mitt hår blir lite mindre torrt (inte för att jag plattar det så ofta, men iallafall).
Det känns som om jag måste köpa nytt av allt i sminkväg. Min foundation tog ju slut i maj (behövs ingen på sommaren) så det får bli en beställning från Everydayminerals snart igen, ladda upp inför hösten menar jag.

Ha det bra!


Alice


Jag avskyr datorer

I våras försvann "menygrejen" upptill av dokumentfönstret...sedan blev datorn jätteseg när man skulle bläddra bland dokumenten och för några dagar sedan lade photoshop av. Härligt!

Dessutom funkar det inte att installera ps på den bärbara och på min sida på min systers dator är ps helt värdelöst.

Behöver jag säga att jag avskyr teknik? Bortsett från min fantastiska Bob såklart (kameran).

Till Vildingarnas Land/Where the Wild Things Are

I går var jag som sagt på bio och fastnade totalt för en filmtrailer. Jag förstod att den var baserad på en barnbok, även om det inte var någon jag kände igen.
Nu på morgonen har jag, efter att besviket ha letat igenom sf:s hemsida, alltså googlat och faktiskt hittat vad det var för någon film jag såg reklam om.

Filmen, vars svenska titel är Till Vildingarnas Land, är bygger på en bom av Maurice Sendak med samma namn. Den handlar som många andra om en liten pojke som upptäcker en ny, spännande plats och nya, spännande varelser.
Jag tycker att den verkar påminna lite om filmen Bridge To Terabithia på det sättet att den oupptäckta fantasivärlden är just en fantasivärld som endast existerar i barnets huvud. Tyvärr har jag ju som sagt aldrig hört talas om boken tidigare så ärligt talat vet jag inte så mycket om vad filmen kommer att handla om. Det jag vet, är att trailern är otroligt gullig, jag har sett en pyamas jag vill ha (visst skulle jag bli söt i den?) och att jag blev lite skeptisk när jag såg avslutningen på trailern. Jag hoppas att vildingarna inte ser ut som fotbollsmaskotar i alla scener.

Trailern


Ha en trevlig dag!


Jag bloggar!

Nu är jag hemma från Stockholm, eller jag kom hem i går eftermiddag. Idag har jag jobbat och jag ska snart iväg på bio (Harry Potter, så klart).

Hinner iallafall posta lite bilder på min glass från B&J (Coconut Almond Fudge Chip), min utsikt under frukosten och grodan jag vann. Jag är en naturbegåvning på att skjuta iväg gummigrodor om jag får säga det själv.
Älgsafari och osäkra män

Jag måste bara börja med att betätta om något jag är riktigt stolt över; jag körde hela vägen, från min garageuppfart till parkeringen på Gekås, utan vilpauser eller någonting. Mina armar och min nacke höll på att gå av, det var iallafall vad det kändes som, men jag gjorde det! 25 mil alltså, det är bra träning inför körkortet nästa år.
Om jag ska summera dagen utan att det blir för långt (vilket det kommer att bli ändå) får jag välja ut lite småsaker som jag uppmärksammade lite extra.
Under bilresan fick vi, eller rättare sagt var det jag, syn på en älg. Det kan ha varit två, jag är inte säker på om det var en liten älgrumpa bakom. Det stod iallafall en stor vid stängslet och käkade löv. Det är inte så ofta det händer (att man ser älgar också) och med en älggalen mamma i bilden så känns det nästan som om man har vunnit på lotto.

Inne på Gekås var det nog mer folk än jag någonsin har varit med om, men har man sikte på målet så är det inga problem. Något jag inte förstår är varför folk ska släpa med spädbarn och barnvagnar? Jag förstår inte heller varför pensionärer måste åka mitt under industrisemestern? Det är väl knappast så att de har svårt att få ledigt under resten av året? För självklart ska de få handla, men ställer de sig och blockerar de smala gångarna så kan jag inget annat än önska att de inte vore där.
Dessutom, alla kvinnor, snälla lämna era stackars män hemma (såvida de faktiskt inte vill och klarar av att följa med). De står gråtfärdiga och rådvilla i vart och varannat hörn....eller mitt i gången, såklart.
Ja, nu drar jag alla över en kam. Märks det att jag är aningens trött på folk efter dagen?

Själva utbudet då? Jo, det var väl som vanligt. Lite sämre kanske. Fick iallafall med mig lite saker hem. Till exempel lyckades jag, som är lite anti-leggings, med mig två par hem. Ett par basic svarta och ett annat par i ljus denim. Hittade även en rätt snygg väska för en billig peng, en sockersöt Hello Kitty-bag (jag var tvungen att köpa den) och någon sorts nagelförstärkare ("iron hard" är motsatsen mot vad mina naglar är för tillfället). En hårinpackning och lite underkläder fick också följa med.

Vi gick också runt lite bland de övriga affärerna och "outletsen" i området. För ynka hundralappen köpte jag ett par äppelgräna tygskor (som Alice, katten, verkar ha fattat tycke för).
Jag kíkade lite på söta kameraväskor från Golla, såg massor av fina skor inne på Scorett och blev besviken på MQ. Jag antar att affärer som funkar i vanliga fall kanske inte borde ha den bästa outleten.

Ha en trevlig kväll!
 


Byggare Bob

Idag har jag varit händig! Jag har försökt iallafall.
Tidigt på fömiddagen tog jag en hammare och stegade in i min blivande "gå in garderob" och bankade ned en klädstång och några klossar som satt på väggarna. Jag vet inte riktigt vad det är för hembygge de tidigare boende har gjort. Ner kom det iallafall, tillsammans med lite tapet och vägg. Inte kunde jag veta att de hade några konstiga, stora pluggliknande snurror i väggarna?
Det såg inte bättre ut än att jag var tvungen att spackla. Jag har aldrig gjort det förut, säkert inte sett någon göra det annat än på TV heller, men det var bara att köra. Trodde jag.
I början var jag jättepositiv. Trots en väldigt liten skrapa som gjorde det omöjligt att göra en slät yta tyckte jag att jag var riktigt duktig. När jag tröttnade på linjerna provade jag med lite proffsigare skrapor; en riktigt bred som man, om de på TV gör rätt, ska ha geggan på och en något mindre att kleta på geggan på väggen med. Nu skulle det gå som en dans! Tyvärr gick det sämre och jag blev sur, såklart. Det ser alltså förjävligt ut i klädkammaren just nu.

Något som gick lite bättre var målandet av mammas gamla cykel. Genom att byta till ett bättre munstycke och skaka sprayburkarna som en liten idiot blev det ganska hyfsat. Det ska bli så spännande att se slutresultatet! Jag kommer att få den snyggaste cykeln i, ja, kanske hela länet.

Ha en trevlig fortsättning på dagen! Vi kanske ses på vägarna på väg mot Ullared i morgon?God morgon!

En ny härlig dag väntar!


Jag försöker iallafall att vara lite positiv så här på morgonen, även om jag har varit vaken i ett par timmar.

Dags att ladda inför shoppingveckan...

Dagen, som visserligen inte är riktigt slut än, har liksom gårdagen bara flugit förbi!
Igår gick jag och hämtade mina rosa sprayfärgsburkar till cykeln, provsprayade på ett av stänkskydden och det kommer att bli toppensnyggt! Senare kom mormor och lite annan släkt och åt lunch. Trevligt, trevligt.

Idag har jag, hör och häpna, åkt buss! Okej, riktigt så stort är det väl inte, men för det mesta åker jag ju bara tåg. Kompisarna jag skulle till idag behövde jag emellertid göra båda delarna och jag kom fram utan problem. Annars är ju inte bussarna lika enkelriktade som tågen...och då har jag ändå lyckats missa min hemstation (pendeln), på en linje som jag åker varje dag!
Det kan bara hända i Lovisas värld!

Veckan som kommer kommer att bli full av shopping, förhoppningsvis måste jag lägga till. Man vet ju aldrig om man kommer att hitta något. På måndag åker jag till Ullared och på torsdag till Stockholm i ett par dagar, så nog är inte oddsen så dåliga. Om inte annat får jag väl köpa strumpor, idag har jag lyckats få hål i två par.

Ha en trevlig och intressant kväll allihop!


Kreativ torsdag

Jag har alltid tyckt om att måla, ända sedan jag var yttepytteliten. De senaste åren har jag dock inte inte prioriterat just ritandet och jag har väl helt enkelt tappat motivationen och inspirationen.
När vi städade ur garderoben här om dagen hittade jag en pannå (visst kallas de så?) och fick samtidigt en hel hög med oandvända penslar av min syster. Det var alltså bara att börja måla!
Igår gjorde jag skissen, eller rättare sagt en grund i blyerts. Det blev ganska kraftiga sträck, haha. Att det blev en häst föll sig ganska naturligt, det är enklast helt enkelt.... Dessutom har jag ingen fantasi just nu.
Jag skyller på att det är första gången jag målar en så stor bild, och dessutom av en häst, med den här typen av färg och material. Det är kanske därför som pannluggen blev helt...tappad, och det är därför som jag har gjort en mindre snygg censurering. Det är för eran säkerthet, jag lovar.
När jag såg hur luggen blev visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Jag var tvungen att bevisa för min själv att det inte är svårare än man gör det till. På några minuter (okej, snarare tjugo) gjorde jag därför en till, liknande bild men med akvarellpennor. Det är iallafall färger jag har jobbat med förut!
Nu lämnar jag kreativiteten för idag, vi får se om jag klarar av att fixa till pannluggen någon annan dag. Förresten fick jag ett mail om att mina färgburkar har kommit. Jag får gå till macken och hämta ut dem i morgon, äntligen kommer mammas gamla cykel att bli rosa!Idag känns sommaren långt borta...Jag vet, fotot skär sig med bloggens utseende. Rosa och rött funkar helt enkelt inte ihop.

Cykel och glass

Det måste börja närma sig två månader sedan nu, då jag satte ut min gamla cykel på blocket. Jag hade väl nästan glömt bort den och givit upp hoppet om att få min gamla ögonsten såld, hihi. Det var faktiskt inte ett helt lätt beslut, jag kommer ihåg hur stolt jag var när jag köpte den. Jag använde den flitigt under flera år och trots det är den i superbra skick, nu har den visserligen stått ett tag eftersom jag växte ur den.
Till saken, vid lunchtid ringde mamma och sade att hon hade sålt min cykel. Nu har alltså en ny flicka fått ta över denna ljusblå skönhet och jag blev ganska många hundralappar rikare. Perfekt till min nya walk-in-closet med andra ord!

Ha en härlig sommarkväll! 


Min frukt och sorbet-glass jag åt tidigare på kvällen. Riktigt gott!

Hårfager


Visst känns det mer som mars än juli när Nogge fortfarande fäller som en liten idiot på huvudet och benen, de sistnämnda börjar dock bli ganska hårlösa. Nu blev ju fällningen lite sen pga. hans lilla hudproblem men det är ju trots allt snart dags att sätta ny vinterpäls igen.
Annars så hann vi med det mesta under körturen. Strålande sol, spöregn, vi blev jagade av en traktor... Som vanligt med andra ord!


Stand Out From the Crowd


Ett mästerverk från förr

Här är statyetten jag berättade om igår, och vad kan man säga? Fantasi hade jag ju iallafall... Jag har åtminstone hållit mig till en färgskala så lite stilpoäng kan jag väl få?


Fånga drömmen


Kanske blir det värt många miljoner en dag...

Två veckor utan bloggning, ganska så naturligt med tanke på att vädret har varit alldeles för bra för att sitta inomhus. Dessutom har jag jobbat i stort sett hela dagarna, det tar på krafterna att ta hand om hästar och barn i värmen!

Idag har det regnat hela dagen, jag antar att det behövs. Jag passade iallafall på att ha en riktig "innedag" så nu är min blivande "walk in closet" så gott som redo att börja användas.
Det är inte klokt hur mycket skräp man har samlat på sig under åren. Bland det konstigaste måste ha varit en guldmålad stock med någon form av guldfärgad lermugg på toppen. Statyetten var inte helt olik sångfågeln man vinner i den svenska melodifestivalen. Jag vet inte vad det säger om priset eller min konstnärliga förmåga i dagisåldern (inte för att jag kommer ihåg när, eller ens att, jag gjorde den...jag har aldrig gått på dagis heller för den delen).
Jag hittade dessutom en gammal loppa, ni vet en sådan med siffror och färger som utanar eller förolämpar den som väljer? "Du är en ko", "Du är rädd för spöken" och "hoppa på ett ben 20 gånger" är bara några av texterna på flikarna.

Ha en fortsatt trevlig kväll!