Don't jump

Från 28 januari 2008, jag hade faktiskt tänkt till och sparat dem i stort format redan från början. Rätt effektfulla faktiskt, eller vad tycker ni? Förutom tabben att inte redigera bort "huvudhänget" på bild två, eller så skulle jag ha sparat det på båda.


Orkidéer

Jag kikade runt bland mina gamla foton. De flesta redigerade versionerna är så himla små så jag sparade om några i högre upplösning. Dessa fotades den 23 februari förra året med min kompaktkamera.


Going to the zoo

Jag skrev om sången "Going to the zoo" i inlägget innan och jag var tvungen att leta upp den på YouTube. Jag hittade dessutom texten och det visade sig att det finns fler verser. Här sött är inte det? Inte för att jag blir trött på att upprepa samma rader om och om igen, men det är ju kul med lite variation, haha.
Det är okej att vara lite flummig när skolveckan är slut.

En okej version av låten

Going to the Zoo av Tom Paxton

Daddy's taking us to the zoo tomorrow,
Zoo tomorrow, zoo tomorrow;
Daddy's taking us to the zoo tomorrow,
We can stay all day.


[Refräng]
We're going to the zoo, zoo, zoo;
How about you, you, you?
You can come too, too, too.
We're going to the zoo, zoo, zoo
.


See the elephant with the long trunk swingin',
Great big ears and long trunk swingin',
Snuffin' up peanuts with the long trunk swingin';
We can stay all day.
[Refräng]

See all the monkeys scritch scritch scratchin',
Jumpin' all around and scritch scritch scratchin',
Hangin' by their long tails scritch scritch scratchin';
We can stay all day.

[Refräng]

Big black bear, all a huff huff a-puffin';
Coat's too heavy, he's huff huff a-puffin',
Don't get too near the huff huff a-puffin',
Or you won't stay all day.

[Refräng]


Seals in the pool all honk honk honkin',
Catchin' fish and honk honk honkin',
Little seals honk honk honkin'; (high pitched voice)
We can stay all day.

[Refräng]


(Saktare tempo)
We stayed all day and we're gettin' sleepy,
Sittin' in the car gettin' sleep sleep sleepy,
Home already and we're sleep sleep sleepy,
We have stayed all day.

[Refräng (alternativ)]
We've been to the zoo, zoo, zoo;
So have you, you, you.
You came too, too, too,
We're been to the zoo, zoo, zoo.


Momma's taking us to the zoo tomorrow,
Zoo tomorrow, zoo tomorrow;
Momma's taking us to the zoo tomorrow,
We can stay all day.

[Refräng]


Slir och sång

Äntligen fredag och jag slutade som sagt klockan ett idag. När jag kom hem ringde jag ungdomsansvarige som har bestämt att jag ska åka taxi från stationen till hotellet på fredag, tur är väl det! Tåg och bussar har aldrig varit min grej... Jag kan hamna var som helst.
Jag skyndade mig att cykla till stallet och tog in Noggeplutt. Han var nog på rätt bra humör, liksom jag, så det var inga problem. Körningen gick också riktigt bra! Det var väldigt slirigt på motionsslingan, de har saltat och harvat ganska djupt så det var rätt så tungt. Det var dessutom...kallt om händerna, trots dubbla vantar, men jag kan inte klaga eftersom Nogge skötte sig så bra.
Det var alltså en riktigt bra tur. Ni skulle ha varit med...eller kanske inte. Det bästa med att vara ute och köra själv är att man kan sjunga. Det är klart att jag kan det även om någon annan är med men jag vill inte utsätta någon för det (Nogge räknas inte i det här fallet, han får stå ut med mig, stackarn) . Även om jag själv har skitkul så låter det allt annat än vackert. Ofta hittar jag på egna låtar, idag blev det en hel den "Jag fryser ihjäl" och "Don't mupping", den förstnämnda är nog ganska lätt att förstå vad jag syftade på och den andra handlade om Nogge muppryck tillbaka till stallet förra veckan. Idag skötte han sig näst intill perfekt. Från halvt okontrollerad galopp till skritt på en vecka. Kan det bli bättre? Tillbaka till sången, en klassiker är helt klart "Daddy's taking us to the zoo tomorrow", en sång vi sjöng i mellanstadiet. Den är bäst!

Suddig bild på Noggerumpa

Bara för att jag gjorde snyggast selning idag.

God morgon!

Visst är det härligt att vakna och veta att det är fredag? Tyvärr inte lika härligt när man fryser till en isbit så fort man kliver upp ur sängen. Är det inte dags för vår snart?

Gårdagen var trevlig. Vi åt en hel del tacos, godis och cheescake, men man får väl lyxa till det lite en torsdagskväll? Vi såg iallafall filmen Fullt Hus och den var rätt så rolig. Den försäkrade mig också om att jag har helt rätt när jag säger att jag inte vill ha barn.

Jag ska väl snart gå till tåget och åka iväg till skolan. Det känns rätt surt då min syster skolkar ("jag är sjuk"), pappa har ledigt och mamma har hemstudier. Jag slutar åtminstone klockan ett idag.

Ha en trevlig fredag!
Följ min blogg med bloglovin

Huvudvärk

Det börjar släppa nu, men när jag kom hem för en halvtimma sedan trodde jag att det var på väg mot något migränliknande. Annars har det varit bra i skolan. Hur har eran dag varit?


Vad man kan hitta på en onsdagkväll

Jag känner mig helt förvirrad, haha. Brukar ju vanligtvis jobba 17.30-19.30 onsdagar men eftersom den kursen avslutades förra veckan och nästa inte börjar riktigt än så får jag ledigt. Denna vecka var det ju däremot dags för hästlekis, som jag har skrivit tidigare är det först denna terminen som de får komma ner och ha körningen på travskolan. Alltså var det denna gruppens första gång.
Onsdagsgruppen är mycket mindre än den på lördagen. Idag var de bara fem stycken vilket är vad det normalt sätt är på knattekurserna så det var ju inget konstigt (knattekurs=endast körning, hästlekis=ridning och körning 1 gång/månad). Gruppen på lördagarna är ju hela 12 stycken, det känns som om det blir svårare för barnen att synas då. Dessutom kan ju inte vi bara slänga upp ungarna på en häst i ett ridhus och se avd som hände utan vi ledae är ju med dem hela tiden.
Iallafall, det gick bra och barnen verkade nöjda. Till intresseklubben aka min fanclub kan jag berätta att Nogge har blivit rakad igen. Inte är det vackert men helt klart snyggare än den sträva, lite grisaktiga pälsen som hade börjat växa ut. Tänk, om några månader har han förhoppningsvis en snygg glansig sommarpäls. De ni! Då kan ni räkna med foton!

Som sagt, en ledig onsdagkväll är inte så vanligt. Jag skulle kunna göra min företagsekonomiläxa, men det är inte så troligt att jag gör. Jag borde hinna med det på skolans studietimme i morgon.
Har ni förresten märkt vad duktig jag har varit på att blogga den senaste veckan? Min fanclub kan inte heller ha missat att jag har skrivit ovanligt expressivt (där lärde jag mig ett nytt ord). Herregud, fortsätter jag i den här utveckligen kommer jag att börja skriva om mig själv också, fast det är nog aktuellt på ett bra tag. Så intressant är det inte. När jag har fyllt sjutton däremot, då kommer jag att bli en spännande person. Om inte annat kommer jag att få en ännu värre ålderskris än vad jag redan har.

Ha en bra kväll så länge!

Småshopping

Jag är så nöjd! Ni läser nu bloggen som skrivs av en nybliven ägare till en söt liten väska. Jag har inga bruna skor som matchar men det blir ett senare problem, dessutom tror jag att grå tygskor kan funka det med.
Självklart kunde jag inte stå emot att köpa ett par strumpbyxor och ett nagellack. Jag kan helt enkelt inte låta bli dessa färgglada och billiga småsaker! Jag hade kanske önskat att det fanns lite fler färger på strumpbyxorna att välja mellan men vem vet, turkost kanske blir skitsnyggt. Annars så gör det väl inte så mycket, 30 kronor känns inte som att det är någon förmögenhet, nagellacket däremot är jag jättenöjd med. En somrig persikokorallrosa känns som en storfavorit för mig senare i vår, åtminstone när det kommer till naglar. Färgen är lite blekare än vad det ser ut på bilden.
Förresten blev jag fångad av en välgörenhetsperson på stan' idag, jag har lyckats undvika det i flera månader nu. Det gäller att gå fort och undvika ögonkontakt men ibland går inte det. Jag kan verkligen inte bara gå iväg eller säga "Nej tack, jag är inte intresserad" när de väl har börjat prata. De gör det ju faktiskt för en god sak. Det som gör en del mindre entusiastiska är när jag erkänner att jag faktiskt inte är arton år, det kan också kännas skönt att ha det som ursäkt. 
(Ja, jag inser själv hur jag låter när jag i ena stunden skriver att trettio kronor inte spelar någon roll för mig för att i nästa sekund klaga på folk som tigger pengar till välgörenhet. Jag tar gärna upp det någon annan gång.)

När jag kom hem var jag förvånansvärt effektiv. Jag fick rycktet och började plocka undan och städa. Nu har jag dessutom gått en promenad och gjort franskaläxan också (för övrigt gick redovisningen bra). Tyvärr är väl effektiviteten slut nu, jag sitter redan med sovkläderna på, men jag kan väl få vara värd det nu? Eller jag borde visserligen gå och laga mat nu..så, efter det ska jag ta det lite lugnt.Förresten, någon som har tips på vad man ska göra med nagelband som ser ut som... Nu är de visserligen fria från sår, men det är ju inte vackert.

Planering av tisdagen och resten av veckan

Idag börjar inte min första lektion förrän klockan 10 så det är skönt att kunna ta det lite lugnt. Redovisning i Franskan...som tur är tror jag inte att någon är särskilt förberedd.
När jag slutar skolan, klockan 14.15, går jag nog ner på stan' en sväng. jag måste verkligen ha en väska, idag tror jag det blir en liten (som jag har skrivit tidigare är jag i behov av både en liten och en stor). Vi får se när jag kommer hem, förhoppningsvis så hinner jag med en liten promenad också.

Resten av veckan kommer nog se ut ungefär så här:
Onsdag: Skola 08.30-12.50, Jobba 15.00 till ungefär 17.00 kanske?
Torsdag: 08.30-14.15 är det skola, därefter promenad och eventuellt läxor (eller inte). Klockan 18.00 är det filmkväll tillsammans med ledarna och instruktörerna.
Fredag: Eftersom jag har ledigt sista lektionen så går jag 08.30-13.00, riktigt skönt! Jag hoppas kunna köra Nogge lite på eftermiddagen. Får kolla upp det.
Lördag: Till skilnad mot förra helgen kommer jag bara att behöva jobba 10.30-12.00, vad jag hittar på resten av dagen vet jag inte. Jag är inte van vid att ha så mycket tid, haha. Får övningsköra och plugga lite teori.
Söndag: Jag ska skriva historiauppsats idag, jag kommer inte sluta förrän den är klar.

Trots att jag är allt annat än spontan så har jag ovanligt mycket ledig tid denna vecka. Vi får se om det händer något spännande.

Ha en trevlig tidag!

Alice

Eftersom det har blivit dåligt med nya foton på sistone så får ni se några väldigt brusiga på Alice, tagna i helgen. Observera att den allra sista bilden är väldigt seriös, haha.
Jag hoppas verkligen att det blir en härlig och inspirerande vår med mycket sol, annars blir det en tråkig blogg. Eller vad säger ni?Smart smoothie

Smoothies är gott, men för min del blir det ganska fantasilöst då jag alltid kör med hallon. Här om dagen hittade jag emellertid en påse med fruktmix i frysen, antagligen kvar sedan nyårsafton. Ananas, papaya och mango lät gott så jag bestämde mig för att prova. EfterIstället för juice använde jag naturell yoghurt och det blev riktigt gott.
Köp och prova, supersmidigt att plocka pram en liten portionspåse från frysen.

Ni får ursäkta bildkvalitén.

Dumma fånitån

Jag kan väl inte säga att min telefon alltid har funkat som den ska, men idag blev jag riktigt irriterad. Under mitt snart sjuttonåriga liv har jag aldrig fått påminnelse om dåligt batteri av telefonen, jag är supernoga med laddningen, och i gårkväll hade den 50% batteri kvar så jag funderade inte ens på att ladda den. Min telefon brukar visserligen hoppa lite mellan hur mycket laddad den är men från 50% till 4% på mindre än ett dygn utan att jag hade gjort något särskilt?Dessutom har den hållit på att skjuta raketer hela tiden, som om det vore nyårsafton (jag har alltså en S500i och temat som ändrar sig efter datum och tid).
Flummigt inlägg, ville bara tala om varför jag kan ha varit svårt att nå, eller kommer att bli. Man vet aldrig när den får för sig att tuppa av nästa gång.

Söndagsmusik (Milow - Mia)

Första gången jag lägger upp ett YouTubeklipp direkt i ett inlägg tror jag, men jag kände för att bjuda på lite riktigt bra söndagsmusik.

Kameraväska och portfolio

Det kan hända att jag har blivit lite dålig på att lägga upp bilder, eller det är väl rättare sagt så. Tänkte iallafall att ni kan få se min älskade kameraväska och hur det ser ut innuti (dock saknas ju kamerahuset och ett objektiv). Ni får även se lite av min B-iga portfolio. Jag borde verkligen ta mig tid till att sätta i ordning fotona lite snyggare... Ni ser väl bilden som jag har använt till bloggens header?

Lovisa på väg

Nu är jag tillbaka efter lite övningskörning. Jag hann med att köra på 90-väg, rondell, rödljus och lite stadskörning (även om jag har svårt att kalla Mjölby stad, haha, det var bra en bra början iallafall). Jag blev även omkörd av en idiot och hamnade bakom en segbulle, men jag skötte mig jättebra. Om ett år och 101 dagar fyller jag ju faktiskt arton (hemska tanke), så att få körkortet tidigt känns inte helt omöjligt just nu.

Sen sammanfattning av lördagen

Igår hade jag ingen ork att blogga, eller tid heller för den delen. Jag åkte till stallet vid niotiden (så jag fick ju lite sovmorgon ändå). Vi fick nämligen besök av hästlekis. De har tidigare haft körning var tredje gång uppe på ridskolan och alltså varit uppdelade i tre grupper, men det har inte riktigt funkat på grund av dåliga körvägar, för lite personal och mindre bra körvägar. Tidigare hade vi ju travskolan på ridskolan men har sedan i sommras ett eget stall på travbanan. Jag tror att det var tio barn som kom, plus syskon och föräldrar så det var ganska mycket folk. Dessutom spöregnade det och var iskallt men jag tror att alla var nöjda. Det verkade så på dem och jag tyckte att vi ledare skötte allting väldigt bra.
Resten av dagen hade vi knattekurs, 70-årskörning och en järnkurs, så jag slutade jobba vid sjutiden. Det var väldigt många som var sjuka (I knattekyursen sjukanmäldes fyra stycken!), jag hoppas att jag håller mig frisk. Jag har faktiskt inte varit sjuk på jättelänge, senast var väl en dag i höstas men då hade jag väl mer eller mindre planerat att sjukanmäla mig. Jag har inte tid att bli sjuk!
Förresten blev jag attackerad av två hundar igår. Det var några år sedan sist så det var väl ganska väntat (hundar tycker inte om mig och jag tycker generellt sett inte om dem). Det var när jag cyklade till stallet som jag såg tre hundar i en trädgård. Jag tänkte inte så mycket på det, jag cyklar förbi där ganska ofta och Schäfern har de ju haft i tusen år så det är ju inte så att jag inte vet att hunden brukar få rycket när någon kör förbi. Problemet denna gång var att det inte fanns något staket, eller så var det hål i det. Jag har ingen aning. Schäfern och en av de svarta hundarna tog sig iallafall ut, sprang över vägen och tog sikte mot mig. Den förstnämnde skällde och morrade och jag fick såklart panik. Jag vet inte vem som blev mest chockad, jag eller hundarna när jag med världens basröst skrev "bort". De sprang iallafall tillbaka och jag kunde cykla vidare.
Jag förstår mig verkligen inte på hundägarna! Vägen de bor precis intill, den vägen som hundarna sprang över, är ju faktiskt ganska trafikerad vissa tider på dygnet. Även om skyltarna säger 50 km/h kör de allra flesta betydligt snabbare än så. Faktum är att det är en av vägarna man kör över då man ska till träningsslingan, som jag skrev här om dagen så var jag ju orolig för vad som skulle hända om Nogge rusade över den.

Jag ska ut och övningsköra idag så håll koll på era hundar, jag vill verkligen inte köra på något djur.
Ha en trevlig söndag!


Tick tack

Såg denna klocka på ett forum och blev kär. Så himla fin! Jag har inte haft en klocka sedan jag var..sju kanske? Jag är verkligen inte en klockmänniska och även om jag flera gånger har velat ha en har jag helt enkelt inte hittat någon som jag har fastnat för. Om man inte räknar med klockor i den här prisklassen förstås. Sexton tusen... Det är ungefär hälften av det jag tjänar på ett år inklusive studiebidraget, men man kan väl få drömma?

Klockan kommer från Longlines

Bråk på sandlådenivå

Något jag avskyr är när barn säger "Hej! Vad heter du?" och förväntar sig att man ska svara, något som händer ganska ofta då jag går förbi ett dagis på väg hem från tågstationen. Självklart svarar jag aldrig (stackars barn, de kommer få men för livet..säkert). Jag har nämligen lärt mig att man inte ska prata med främlingar, vilket dagens barn tydligen inte har fått lära sig.
Så, när jag kom hem efter en promenad (duktiga jag) gick jag förbi ett av barnen som bor i huset bakom oss. De syskonen är verkligen odrägliga. De skriker och slåss vilket är väldigt irriterande på sommaren då man själv är utomhus och till exempel solar.
När jag går förbi denna unge (han är väl en 3-4 år) sitter han på sin fula cykel, glor och räcker ut tungan åt mig. "Ungjävel", tänkte jag, men ignorerade honom. "Ey, fula skor", säger han. Först tänkte jag gå vidare, men så blev jag sur och talade om för honom att mina skor minsann var skitsnygga, innan jag vände och fortsatte gå igen. "Rosa är fult", hör jag bakom mig (hade alltså mina Reebok Freestyle Hi Pink Pastelle). Förolämpa mina kläder, du får till och med förolämpa mig, men du skulle bara våga förolämpa färgen rosa! Så här i efterhand tycker jag att jag brode ha kastat iväg ungen, men jag nöjde mig med att säga några väl valda ord istället.

Så så gick det till då Lovisa sänkte sig till sandlådenivå igen, eller jag har kanske aldrig tagit mig där ifrån någon gång. Nåja, rosa är bäst!

Hoppas ni får en trevlig, och rosa, fredagkväll!


Drömmar

Både igår och idag har jag vaknat, mycket tidigare än jag behövt, av att jag har drömt! Det har inte varit rena mardrömmar så att jag vaknat i ett skrik, men det har definitivt inte varit några trevliga och fluffrosa drömmar. Jag hoppas verkligen inte att det fortsätter.

Noggepoggipigg

Idag har jag haft studiedag, men jag tog det rätt lugnt. Förmiddagen gick åt till att göra läxor och slappa medan jag åkte till stallet på eftermiddagen.
Direkt när jag kom gick jag och plockade in Noggiboggs från hagen. Han kördes ju inget igår så ja... Jag vet inte vad jag ska skriva. Det jag vill komma till är i alla fall själva körningen! På stallbacken var det ju ganska halt men ute på slingan var det ordentligt harvat och helt ok att köra på.
Jag vet inte om jag kan säga att det gick bra, det gjorde väl det ibland. Vissa sträckor får han ju ryck och bara sticker utan att lyssna alls. Det är ganska irriterande faktiskt, liksom att han "hänger" i vänstertömmen en hel del. Jag försöker att vara följsam med händerna och jag gör mitt bästa, men det går helt enkelt inte så bra hela tiden.
Kanske är jag för kräsen, för allt funkar ju jättebra vissa stunder, men jag tycker faktiskt att det hör till att hästen lyssnar. Som när vi skulle köra ut från slingan, Nogge visste att han var på väg hem och jag försökte hålla honom i skritt eftersom jag vet att han blir så pigg. I samma veva körde ett par travhästar förbi bakom oss och ja, jag kunde inte ens hålla honom i trav. Jag blev jättebesviken för man vill inte att ett körpass (eller något annat heller för den delen) ska sluta på ett dåligt sätt. Dessutom är det ju, om man tänker efter, farligt att han gör så. Hade en liten unge suttit i vagnen och inte haft någon häst framför som kan "stoppa", vad hade då hänt? Det är ju faktiskt två vägar som man måste korsa innan man kommer till stallet och båda två ligger på samma väg från träningsslingan.

Nu är jag frustrerad och irriterad, mestadels på mig själv för att jag inte vet hur jag ska lösa det här. Det känns som om det är mitt ansvar, trots att det (tyvärr) inte är min häst.
Well, jag får sova på saken och diskutera med mina arbetskamrater (haha, vad fel det låter).

Ha en bra torsdagskväll!

...och nej, jag tänker aldig sluta med de småfjolliga smeknamnen.


Vintersol


Mat ni hatar som jag älskar

I gårdagens Aftonbladet publicerades en artikel om mat som vi, enligt en undersökningi Daily Mail, äter trots att vi inte gillar det.
Nu är det inte just det jag vill ta upp, även om jag själv kanske inte alltid hoppar högt av lycka över precis allt jag äter, utan själva listan över olika matsorter. På tionde plats kommer löken, jag är inte så förtjust i stora lökbitar men hackar man och fräser ordentligt i olivolja så funkar det jättebra. Jag använder alltid lök vid matlagning.
Nionde plats är också något som jag äter ofta, champinjoner. Det är gott! Lever, som har åttondeplatsen, kan jag inte uttala mig så mycket om. Jag tror jag åt det någon gång när jag var liten och det var inte särskilt gott.
Müsli och linser äter jag också mycket av, liksom rågbröd och (blad)spenat. Brysselkål smakade jag en gång i julas och det var helt okej, broccoli är också gott bara det tillagas lite. 
Fisk äter jag ju inte, men det är faktiskt den enda "köttsorten" jag kan känna lite saknad för. Det är ju både gott och supernyttigt!

Sammanfattat så är i princip hela min kost byggd av nästan allt på denna lista, och jag äter det för att det är gott.

I spy with my little eye, something beginning with H...

Horoskop!

Se där, visst låter det som om de kommande två veckorna kommer att bli bra? Någon resa vet jag inte...möjligtvis TLA III-kursen, men den är ju ett par dagar senare. Hur härligt ska det inte bli med hotellfrukost (och lunch...och middag) två dagar i rad? Härligt! (Haha, allt jag tänker på är maten. Det ska självklart bli intressant och kul att träffa lite nytt folk med)
Jag fick bekräftelsen och prelliminärt schema för kursen idag. Min första tanke var "Hjälp! Vad tidigt vi måste gå upp." men vid närmare eftertanke kommer jag kunna sova ungefär en halvtimme mer än i vanliga fall. Som sagt, det ska bli kul.


Källa:
www.veckorevyn.com

Jag litar fullständigt på horoskop! Hihi

Grrr

Jag skulle gärna skriva ett intressant blogginlägg, tyvärr är jag alldeles för irriterad för det. En viss person har nämligen växt fast vid "min" dator de gånger jag är hemma och har en ledig stund och den datorn jag sitter vid nu får jag extremt ont i axeln av och tangentbordet är allmänt dumt och irriterande (lång mening, jag vet). Så, nu vet ni varför jag hemlighåller mitt intressanta liv för allmänheten. Jag får helt enkelt ingen skrivarro.

Hej, vår?

Trots sovmorgononen var väl morgonen inte så rolig. Att gå till tåget i en sörja av regn och snö, sitta och vänta i iskalla och dyngsura kläder för att sedan trycka in dem i ett litet skåp är iallafall inte vad jag kan kalla en bra start.
Annars så har jag helt enkelt tagit en vilodag idag och bara tagit det lugnt. Fick bekräftelse om min tågbiljett till Stockholm i början på februari, ska ju på TLA III-kurs (avslutade ledarassistentkurs).

Ha en trevlig kväll!


Framgång

Jag kunde inte vänta på framgång så jag fortsatte utan den.

Jonathan Winters

Lördag - en intressant rubrik

Idag vaknade jag vid halv nio, åt frukost, nördade vid datorn (skrev att hjärndött blogginlägg) och gick sedan till stallet. Jag tänkte att det var mer praktiskt att inte släpa med ett par extra skor så jag gick dit och hem med mina stallkängor. Inte så smart, nu sitter jag här med skoskav.
På förmiddagen var det iallafall knattekurs. Jag körde Nogge tillsammans med en ny elev, en liten tjej som har åkt med på ponnykörningar innan så jag kände ju igen henne litegrann. Noggipoggi var jätteduktig.
Sedan gick jag hem, åt lunch och efter ett par timmar åkte jag ner till stallet (cykel=glada fötter). Det var bara en kurs och det gick ganska lugnt. De börjar bli duktiga och ett par av dem kör själva nu så jag körde Svinten själv. Denna gång hade vi sällskap av småponnys så han skötte sig riktigt bra (han brukar bli lite för ivrig att hänga med stora hästar vilket resulterar i lite "studsningar").
Så på det stora hela har väl dagen hittills varit helt okej. Det som gjorde den sämre var väl att jag blir så fruktansvärt arg på människor som inte tycker som jag (i vissa sammanhang) och det känns som om "mitt liv på hästsidan" är i trotsåldern. Jag vet inte...jag skulle väl behöva göra en ordspya men tycker inte att allt är lämpligt att slänga ut på internet och jag kan inte komma på någon jag vill besvära med mina orspyor heller. Jag får helt enkelt fundera ut vad jag ska göra själv.

Förlåt för ett oerhört dåligt blogginlägg, men jag måste ändå posta det.
Ha en trevlig lördagskväll!


Vår och väskor

Jag vet inte hur länge jag har tjatat om att jag behöver en ny, bra, ordentligt och snygg väska. Jag har helt enkelt inte hittat någon jag fastnat för (som inte kostar hur mycket som helst menar jag, skulle ju gärna ha en mulberry bayswater på axeln.). Nu har väl behovet ökat något och jag är ute efter två väckor (eller tre, eller fyra..eller...).
Dels behöver jag en väska av lite större modell som funkar till allt (dvs. gärna svart). Det ska få plats skolböcker, jacka, plånbok, kompaktkamera, necessär och så vidare. Ni vet en sådan väska som är perfekt att ha med till skolan och när man tar lite längre endagsresor.
Jag behöver också en liten väska som bara rymmer det allra nödvändigaste (plånbok, nycklar, mobil). 

Jag får leta vidare på internet senare, måste åka iväg och jobba. Kom gärna med väskförslag så länge!

Balsam

Eftersom allt jag vill ha ofta tillfälligt försvinner från sortimentet (min ost, müsli och nu senast balsam) fick jag gå på balsamjakt idag. Inte så svårt enligt många, men för mig som försöker hålla mig ifrån vissa ämnen kan det bli lite knepigt. Hittade iallafall ett par sorter som jag hoppas är bra, men jag skulle fortfarande behöva min gamla sort som tvättbalsam.. Nåja, det kommer nog tillbaka.

För de som undrar vad jag babblar om:
www.lockig.se


Det var det...

Enligt klassschemat jag fick i fredags hade jag sovmorgon idag så jag kunde sova ända till klockan sju, det var rätt skönt. När jag kom till skolan fick jag emellertid mitt egna schema och såg att jag inte alls kommer att ha sovmorgon på måndagar. Där var mina planer om över, nästan iallafall. Jag kommer att ha så kallad studiestuga så jag kan ta ett senare tåg iallafal.
Så det blir ingen sovmorgon alls? Jo, faktum är att (i och med att studiestugan flyttade på sig) tisdagarna inte börjar förrän klockan tio. Så jag får lite extra sömn i morgon också. Det behövs verkligen. Jag blir så himla seg i början av terminen. I jämförelse mot vad jag var efter sommarlovet är det ingenting, men ändå. På engelskan idag såg jag att jag inte hade skrivit i häftet sedan den tolfte december. Så visst har det varit ett uppehåll!
I övrigt har dagen varit ganska seg. Alla är sjuka, vädret är trist och jag har svårt att hitta något att se fram emot. Visserligen är det bara 114 dagar kvar till min födelsedag (haha) och 25 dagar till travledarassistentkursen. Jag vet fortfarande inte vem som ska med mig på den kursen. Vi får se. Jag måste förbereda mig lite teoretiskt också nu när jag har tid. Snart blir det väl fullt upp i skolan.

Ha en trevlig måndagskväll!

Plocka upp det!

Jag är så otroligt trött på att hundägare inte plockar upp skiten efter sina hundar. Nu när snön har smält bort är det ännu tydligare att många mer än gärna står över den (uppenbarligen) jobbiga uppgiften. Jag erkänner att jag skulle ha väldigt svårt för att plocka upp hundbajs med en liten påse, men å andra sidan har jag ingen hund heller och har inga planer på att skaffa det heller. Man har ju faktiskt ett visst ansvar.

Lite söndagstjurigheter från mig och tack till alla hunägare som faktiskt städar upp efter sina hundar!


Helgen i korthet

Då var det söndag igen. Visserligen bara förmiddag, men ändå. Helgen har än så länge varit helt ok. När jag kom hem i fredags hade paketet från bokus kommit, det innehöll bland annat Twilight och New Moon av Stephanie Meyer. Jag har "bara" hunnit läsa klart den första boken, jag vet inte om jag skulle kalla den fantastisk men det var definitivt svårt att slita sig från den. Självklart fanns det en del detaljer som inte var med i filmen men jag tycker ändå att det filmen fick med mycket. Det är inte som i Harry Potter då de i princip har tagit bort 95% av allt som händer.

I går, lördag, var det ju lite jobb som gällde. Det var bara två lektioner vilket betydde att jag hade tre timmar lunch som i sin tur betydde att jag kunde äta hemma. Eftersom det var extremt halt så gick jag till och från stallet så det blev ju en del motion ändå (25 minx4).
Annars så hände det väl inte så mycket... Nogges mun svullnade upp igen..creepy att inte ens veterinärerna kan svara på vad det är. Men vi jobbar på det.
På tal om Nogge så har jag inte pysslat med eller kört honom på evigheter. Det är inte klokt hur tom man känner sig när man inte har någon häst. Visst, jag får inte hästabstinens på grund av att jag aldrig ser hästar, men jag jobbar ju för det mesta endast två dagar i veckan och det är ju just ett jobb. 
Jag har mockabstinens också, eftersom det inte ingår i mina arbetsuppgifter. Jag känner också att jag har tappat nästan all den lilla hästkänsla (eller vad man ska kalla det) jag hade. De få gånger jag faktiskt gör något i hästväg känns det inte alls lika naturligt, och visst är det synd. För ska inte en person som lär ut faktiskt kunna sina saker?

Vardag igen

Jag skrev just "bloggen" i adressfältet när jag skulle logga in och blev förbannad när det inte var rätt sida som kom fram. Behöver jag säga att jag är helt slut? Även om jag hann med 13.30 tåget hem så har jag absolut inte mycket energi över. Får hoppas att jag blir lite piggare då jag ska jobba i kväll.
Faktiskt är jag så trött att jag inte orkar skriva, så god natt så länge.


Personlighetstest

Jag tycker det är kul att göra olika test på internet, även om man inte ska ta dem alltför allvarligt. Jag snubblade nyss äver ett personlighetstest och jag måste säga att det var ganska svårt. Trots att jag har extremt mycket fantasi och är en dagdrömmare är jag nog ändå en person som styrs mycket av fakta och liknande. Därför passar båda alternativen till vissa frågor in lika bra. I slutendan tror jag det blev bra iallafall, för visst stämmer flera av sakerna in på mig?
Observera att fotograf står med...och yrken som passar ihop med Ekonomi och företagande-profilen jag läser på gymnasiet.Gör testet
här.


hastfotografen.se

Du är och tävlar, ser ett flertal kameror och hör det knäppa till så fort du rider förbi. Din häst skötte sig perfekt och ni såg extra snygga ut, tyvärr fick du aldrig reda på vem/vilka som fotograferade. Känner du igen det? Eller har du kanske en egen fotohemsida men har svårt att marknadsföra dig?
Hästofografen är en nystartad hemsida där du som är fotograf  kan registrera dig. Du får en kort presentation samt en länk till din hemsida. Det fungerar även åt andra hållet, du som vill ta reda på vilka som fotograferar i just ditt län kan på ett enkelt sätt ta reda på vilka som fotograferar i ditt län.
Jag tycker att det här är en smart idé och om hemsidan växer tror jag att den kan gynna både fotografer och de som vill köpa foton. Att sidan har en enkel design och är lättnavigerad gör den bara ännu bättre!

(Jag lät säkert jättereklamig nu, men jag tyckte att det var en smart hemsida. ^^)

Den är klar!

Det trodde ni väl inte att jag skulle bli, men här är den.

Snö

Idag har det varit riktigt, riktigt kallt. Under -10 grader större delen av dagen.


Klädrensning

Idag har jag passat på att rensa lite bland mina kläder. Jag har så svårt att slänga saker, även om jag aldrig använder det. Jag hann iallafall med byrån och ena garderoben och fick väl ut ungefär en påse (storlek matpåse). Det mesta slitet och gammalt, så inget man kunde skänka vidare (vill ju verka vara lite milämedveten iallafall).

Före/efterbild på min byrå. Nu är det bara strumplådan som inte går att stänga helt...och då tog jag ändå ur alla strumpbyxor (ett under att det har fått plats).

Ett under har skett

Jag har inte köpt jeans sedan...Augusti 2007? Eller, det var inte ens jag som köpte dem utan mamma..Senast jag köpte ett par för egna var nog i oktober 2006. Så ja, det var dags.
Pappa skulle köpa mjölk och jag behövde övningsköra lite i den nyfallna snön så vi åkte till City Gross och jag passade på att gå ner till outleten. Har ju bara varit där en gång innan, då den precis öppnade. Jag trodde att det skulle vara tomt på folk men inte alls.
Så, jag kollade runt lite och provade en del. Jag är helt lost när det gäller jeans! Det är så svårt. jag ville ju ha ett par "perfekt" denimblå med smala eller raka ben. Det svåraste är ju det här med storlekar. Inte nog med att det varierar mellan märken och modeller, jag har förmodligen alla storlekar representerade i min garderob. Iallafall, till slut tackade jag ja till hjälp av en tjej som jobbade där (jag vet att det är det bästa, men det är ju pinsamt, haha). Först blev jag lite skeptisk då hon trodde att jag hade storlek 27". Jag tror aldrig att jag har ägt ett par tjugosjuor i hela mitt liv, tyvärr. Iallafall, först provade jag ett par jättersöta lite ljusare blå jeans men de var så *pip* låga så tyvärr, det funkade inte.
Andra modellen var mycket bättre, och de jag gick ifrån affären med. High Binky från miss Sixty, lite mörkare, lagom ben och lagom midja. Tycker inte att de var särskilt höga trots namnet. Å andra sidan hade jag ett par väldigt höga jeans på mig innan (grå Cheap Monday om någon undrar). Jag köpte även en lite längre tisha. Det går alltid åt.

Förlåt för flummigt inlägg, jag är trött och lite småstressad. Jag orkar inte ens läsa igenom inlägget.

Sneak peak

Ser ni vem det ska bli?

Fyrverkeri

Jag är inget stort fan av fyrverkerier..egentligen...och jag köper aldrig några egna. Är jag en förfärlig hycklare om jag säger att jag faktiskt uppskattar att fotografera dem?
Jag är lite medelnöjd med årets "bildskörd". Tycker flera av dem bränner i ögat (inte på ett bra sätt). Kanske skulle satsat på en mindre bländare?


Denna gång fick kvantitet gå före kvalitet.

Ljusare tider - på flera sätt

Visst börjar det märkas att det inte blir fort lika mörkt längre? Titta på bilden till exempel, så såg det ut när jag cyklade hem från stallet 16.25. Trots kylan så är våren kanske inte så långt borta ändå...och jag fyller snart år! (6 maj, glöm inte!)

Edit: Glöm inte heller Corpse Bride på kanal 5 klockan 18.30!