Sur som en deg
Trots rubriken är jag på riktigt bra humör idag! Skolan var väl lite extra seg då alla ettor utom min klass slutade klockan elva eller ett, vi fick glatt stå ut med både historia och samhällskunskap på eftermiddagen. Tur att det är intressant.
I programmet Du är vad du äter tjatar Anna Skipper alltid om surdegsbröd. Jag har förstått att det är en lite nyttigare typ av bröd och att det tar ett tag att göra. Igår försökte jag fråga mamma lite mer exakt hur man gör (mammor ska ju kunna sådant) men hon visste inte mer än mig. Trots min okunskap bestämde jag mig för att baka bröd när jag kom hem från skolan.
Sagt och gjort, tyvärr var datanördarna hemma vilket ledde till att min planerade research begränsades till en kokbok. Inte dåligt det heller iochförsig. Det fanns två recept, det ena innehöll frasen "dag fem" så jag blev lite avskräckt. Det andra är någon enklare variant förstod jag det som och det behövs bara två dagar.
Nu har jag ialalfall blandat ihop vatten, jäst och något gråaktigt mjöl. Alltså måste jag orka göra resten i morgon kväll, jag jobbar ju hela dagen. Vem vill inte ägna sin lördagkväll åt att baka bröd?
Tjo!
sv: Tack så jättemycket! :D
Har också hört henne tjata om det :P
tack:) ha en fin kväll:)
Ja jättesöt! Vad kul med brödbakning. Det är ett stort intresse här!
ha en fin kväll:) spana gärna in min blogg:)
Tjena. :)
Tack för ditt inlägg. Den hamnar säkert i rätt hem. Har ett flertal svart träd på gång, tänkte bara låta dem torka innan jag lägger upp bilder på dem.
Jaa visst är det så :D riktigt snyggt
sv: ja det tycker jag, om man är osäker på hur man ska klä sig efter sin kropps typ.