Flitiga Lovisa

Idag har jag tagit ner studsmattan, tvättat min cykel, hämtat mamas cykel på stationen, hjälpt till med kopparkursen, bakat cupcakes, dammat, plockat in kläder, såstädat lite överallt och fotat en del. Inte så dåligt va?

Cykeltvättningen kom sig av att min syster påpekade att hon tänkte tvätta sin och eftersom jag ska sälja min så behövde den en tvätt. Det är med sorg i hjärtat, men jag är helt enkelt alldeles för stor. Min lille Idun, du är inte värd att stå i garaget och bara skrota medans jag är ute med mammas tant-cykel!

Okej, nu blev allt lite överdrivet. Som sagt har jag även bakat cuppisar idag. Kände att jag var tvungen att baka något och att det blev cupcakes föll sig ganska naturligt. Jag provade en ny frostingsort jag inte har provat tidigare. Den påminner lite om bubbligt saliv..haha. Nu måste jag visserligen erkänna att jag fuskade en del med receptet, så noga var jag inte när jag hällde i allt.
Själva muffinsreceptet gjorde jag faktiskt inte mitt vanliga favoritrecept. Hade tänkt göra med svak av vit choklad men vi hade ingen så jag gjorde om receptet på mitt sätt och smaksatte den med vanlig mörk blockchoklad istället. Det blev helt okej. Jag provade även att lägga bullformar i papper (hade inga muffinsformar) i de fasta muffinsformarna så de blev inte så höga. Frostingen var också ganska lös (antagligen pga. att jag var otålig när jag gjorde den) så det blev inte så snyggt, förutom att det är rosa såklart.
Vill ni se bilder på riktigt fina cuppisar hittar ni det här: http://blixman.blogg.se/


Recept på fluffy frosting
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj

Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng (jag orkade inte ta fram den stora assistenten utan vispade ihop det hela med elvisp vilket går minst lika bra, om inte bättre). Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning - detta moment bör ta ca 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min (vill du använda karamellfärg så tillsätt några droppar samtidigt som du vispar frostingen kall).
(Källa:
http://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=875)




Fler bilder finns såklart alltid på http://lozzan.bilddagboken.se. Jag ber även om ursäkt om det har tappats bort något M i texten som jag har missat. M-tangenten på datorn jag sitter vid är nämligen lite lurig.

Ha det bäst era små cykelkorgar! (nu börjar jag spåra ut rejält...)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback