Sommar och kortläsare

Efter en vecka med sovmorgon var det dags att gå upp tidigt igen, började nämligen jobba klockan sju. Lite trött var jag kanske men det gick snabbt över och dagen rullade på rätt bra. Jag hoppas och tror att vi alla fick ut något och uppskattade första dagen av ledarkursen. Vädret kunde iallafall inte ha varit bättre!
När jag kom hem snurrade jag runt några minuter och sedan tog jag en promenad. Varför vila när man är uppe i varv? Jag vet ju att när jag väl sätter mig så är det kört (alltså kommer jag troligtvis inte orka med något mer idag eftersom jag sitter nu).
Det blev ingen lång promenad iallafall, man behöver ju inte vara alltför hurtig. Vetarundan är 4,8 kilometer närmare bestämt, det tog 41 minuter och det är väl godkänt ändå. Med lite joggintervaller (för idag blev det absolut inget sådant) borde det inte bli några problem att hinna under fyrtio minuter. Det "tråkiga" är att jag inte går denna runda alltför ofta, går oftast längre och sträckan varierar väldigt mycket så det går inte att jämföra på samma sätt. Oturligt nog har jag varken en fungerande stegmätare, pulsklocka eller något annat. Inte för att jag är så avancerad...
Jag fick förresten hem min kortläsare idag med. Hoppas att kortet kommer snart, det här verkar ju riktigt avancerat, haha.

Ja, det är väl min dag hittills. Just nu sitter jag och lyssnar på Johnnie Ray, inte min favorit från 50-talet kanske men man blir ju lite skadad av boken jag läser (Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet av Eva Rice).

Ha en trevlig kväll!


Hallongrottor och pastasallad

Här om dagen blev jag riktigt sugen på hallongrottor, det var år sedan jag åt det och jag kan inte komma ihåg att jag någonsin har bakat det. Som tur är har man en snäll mamma och när jag kom hem vid lunchtid idag stod ett par lådor med hallongrottor där. Tack mamma!

Jag har inte legat på latsidan själv heller, faktiskt. När jag kom hem från stallet efter att ha plocka in hästarna från sommarhagen (det måste ju finnas några boxar att mocka nu när det förhoppningsvis blir upp emot tio personer på ledarkursen nu i veckan) satte jag igång att göra en pastasallad jag kan ha med till lunch i morgon. Finns det något godare?

Ha en trevlig kväll! 



I spy with my little eye, something beginning with B...

Boll? Bingoberra?

Nej, bil såklart! När jag ändå är inne på bilkörande kan jag berätta att jag har hittat min drömbil. I fredags när vi var på väg till "norrland" såg jag nämligen världens gulligaste bil. Dessutom stod det "elegant" på den, passar mig som handen i handsken (jag måste sluta med dessa uttryck).
Tänk er den i rosa, utan hundklistermärket och med en extremt miljövänlig motor. Bättre kan det inte bli!

Vad tycker ni om min drömbil?

Mästerföraren

Efter att ha gått upp vid åttatiden för att kolla på "The Biggest Loser" åkte jag och handlade mat med mamma. Nu är jag reda för en hel vecka i stallet! Vad är mer perfekt att ta med sig som lunch än sallad? Båda soltorkade tomater, oliver och getost (självklart utan löpe) fick följa med hem.

Jag har varit och köpt virke med pappa också, och gissa vad? Jag körde med släpvagn! Visserligen när den var tom på fem meter långa brädor då, men iallafall.
På motorvägen fick jag testa på farthållaren också, så jag behövde inte gasa något. Ganska smidigt och man slipper få kramp i benet. Om pappa bad mig köra med den för att det skulle bli enklare för mig eller för att jag skulle hålla hastigheten vet jag faktiskt inte. 80 km/h på motorvägen känns iallafall väldigt långsamt.

Nu har vi virke för att bygga ett helt stall, eller ett altantak iallafall.



Ha en trevlig dag!

Ubax


Ubax betyder blomma på Somaliska. Gulligt, eller hur?

Midsommar -09

Midsommar i Sköldinge var som väntat lugn och det blev mycket ätande. Jag åt säkert mat för en hel vecka!
Visst fick vi lite fint midsommarväder i form av sol men framåt kvällen kom några riktiga skyfall. Jag skojar inte om jag säger att det var som om någon hade hällt en hink vatten över gården. Vattendropparna föll inte, de slungades ner.
Sömn blev det desto mindre av. Jag som är van vid min höga och breda kontinentalsäng fick sova på en decimetertjock skumgummimadrass som var 90 centimeter bred. Det var en upplevelse, haha.

Nu ska jag ta och förbereda mig lite till inför nästa veckas travledarassistentkurs. Jag har en känsla av att jag kommer att lära mig mer än vad jag har att lära ut.
Önska mig lycka till!

Midsommar

Då var det midsommar igen! Som vanligt känns det inte som om det faktiskt är mitt i sommaren.
Det blir förhoppningsvis en ganska lugn dag/kväll. Jag känner för att komma bort lite så det blir en tripp till "norrland" (sörmland egentligen), kommer hem i morgon någon gång.

Vid närmare eftertanke var förra årets midsommar lugn den med, men det är väl så man ska fira dagen, ute på vischan!



Nu är sommaren här...eller?

Efter ett par dagar med lite sol var väl detta vädret väntat. Blåst och till och från öppnade sig himlen totalt och det verkade som om någon hade hällt en stor hink över lilla Mantorp.
Fram till fyratiden idag gjorde jag absolut ingenting vettigt! Jag såg på TV, fick ett litet ryck och installerade mitt gamla The Sims-spel (man får kalla det gammalt nu när en ny version har kommit ut). Samtidigt som jag blir otroligt rastlös av att göra just ingenting blir jag väldigt matt och känner mig alldeles nyvaken. Jag behöver helt enkelt hålla igång hela tiden!
Framåt kvällen åkte jag iallafall till stallet för att jobba lite. Det var den absolut sista lektionen denna terminen och med regnet som bortblåst blev det en riktigt bra avslutning. Vi får hoppas att vi ser majoriteten av eleverna i höst också.
Vi som har jobbat med just denna grupp fick ett par avslutningpresenter. Det är jättegulligt och man känner sig verkligen uppskattad! Nu har jag iallafall fått det lite midsommarfint här hemma och visst är halsbandet ursött?




God natt!

Dagen så kort som jag bara kan skriva

Jag som var så "duktig" och tänkte mobilblogga idag! Okej, det berodde mest på uttråkning, men det är ju surt att man ändå fick betala för ett MMS och bli utan blogginlägg bara för att jag missade att inleda meddelandet med det magiska ordet. Jag måste ju vara ekonomisk nu när pappa inte längre betalar abonnemanget, i och för sig får ju han fylla på mitt kontantkort iallafall eftersom att jag inte vet hur man gör. Visserligen tar han säkert, med all rätt, pengar från mitt konto när han gör det. Jag har inte kunnat logga in på min internetbank på ett tag så jag vet inte hur det ser ut där, vilket leder till varför jag försökte MMS-blogga över huvud taget.
Efter ungefär två timmars tjat (min syster och pappa påminner om sniglar när man ska åka någonstans) åkte vi äntligen iväg, till det stället som jag vägrar att kalla stad eller hemkommun, nämligen Mjölby.
Första stoppet var banken, så nästa vecka hoppas jag att mitt nya Maestrokort och kortläsare kommer. Det ska bli smidigt att kunna kolla kontot över internet igen.
Sedan åkte vi till Arbetsförmedlingen. Medan min syster skrev in sig där, efter att ha fått vänta ungefär en halvtimme, försökte jag alltså mobilblogga lite. Jag sysselsatte mig också att läsa om utlandsstudier, vad som gäller vid beskattning av extrajobb och annat som man kunde hitta.
På hemvägen gjorde jag min allra första omkörning på motorväg, jag citerar Mc Donalds "Ingen big deal".

Eftermiddagen har ägnats åt sol, läsning, dammsugning, promenad och skrubbning av fötter. Det låter väl lite lagon slappt?

I början satt det väl en tio personer och väntade på arbetsformedlingen/skatteverket/något mer, efter någon timme var det bara jag och en äldre dam (som för övrigt verkade känna allt och alla).


Solen gick i moln just efter att jag hade bytt om och smörjt in mig med sololja. Jippi!

Blue Water High

Igår såg jag ett par minuter av sommarlovsmorgon, jag blev knappast imponerad. Idag, när jag runt tjugo i tio, skulle äta frukost och satt och gläppte mellan kanalerna såg jag det som jag borde ha vetat; de kör (den sista säsongen av?) Blue Water High! Jag har alltså missat avsnitt ett och två, får se till att ta igen det.

För de som inte vet vad jag pratar om:
Första säsongen av denna Australienska serie spelades in år 2005 och sommaren 2007 sändes den i Sverige i Sommarlovsmorgon. Säsong två sändes sommaren därpå (men tror att den sändes på Barnkanalen tidigare).
Ett antal ungdomar (sju i första säsongen, sex i de andra) från hela Australien har lyckats få chansen att gå på skolan Blue Water High och som med hjälp av sponsorpengar från Solar Blue (ett företag som tillverkar sportkläder) har en sammankopplad akademi för unga, talangfulla surfare.

Om man inte sitter och försöker se kritiskt på serien, den blir som det mesta ganska fånig då, så kan iallafall inte jag låta bli att bli totalengagerad. Jag, klumpig, osmidig och med världens sämsta balans, vill inte göra annat än surfa hela dagarna.
Det tråkiga är att ingenting slår första säsongen. Karaktärnerna blir bara plattare och plattare och andra säsongen kändes riktigt uttjatat (eller så är det bara jag som har blivit äldre, vem vet). Å andra sidan räddades den av att Heath Carroll (Adam Saunders), en av karaktärerna från första säsongen, var med i ett par avsnitt.
Nu har ju jag bara sett knappt ett avsnitt från den tredje säsongen, men jag kan väl inte säga att jag är imponerad (än). Det känns som om kvalitén på bild och ljud är mycket sämre, de nya eleverna är ungefär lika intressanta som förra årets och man kan redan nu se vilka par som ska bildas. Vi får hoppas på att det kommer någon intressant twist på det hela! Någon kanska visar sig använda dopingpreparat, vara schizofren eller något annat spännande.
Bara för att det är en barn/ungdomsserie ska den inte behöva vara tråkig, eller hur?



Den överlägsna första säsongen finns att köpa på bland annat CDON och Discshop.


Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet

Jag städade lite bland mina dokument på den här datorn (som sagt, när jag väl har börjat städa kan jag inte sluta) och hittade inledningen till en novell jag började skriva för säkert över ett år sedan. Jag måste erkänna att jag faktiskt blir lite imponerad av mig själv, det var ju riktigt bra. Nu blev jag riktigt sugen på att fortsätta skriva! Tur att jag har lov.

På tal om text och historier, jag började på en ny bok igår. Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet av Eva Riche närmare bestämt. Eftersom jag inte har kommit så långt är det svårt att säga vad jag tycker, men den verkar helt klart lovande.
Boken utspelar sig på 50-talet (redan där låter det bra, eller hur?) och huvudpersonen är en artonårig tjej som alldeles i början av boken träffar en, vid första mötet, underlig människa. Det är väl så långt jag har kommit, hihi.
Damernas Värld har beskrivit boken som "...en lättsam och närmast otidsenlig historia med Breakfast-at-Tiffanys-känsla." Låter inte det bra?

Nej, nu måste jag ta bort mitt nagellack innan mina naglar kvävs och börjar flika sig. Jag borde koka mitt linsfodral också, det var "bara" femton dagar sedan sist. Jag kanske inte är så ordningsam som jag trodde.

Ha en trevlig dag!


More time

Min allra första klocka.


Klädkammaren

Ja, så här ser alltså min blivande "mini walk in closet" ut, överbelarmad med all möjlig skit. Vi får se vad väggen slutar när jag har kastat ut alla grejor.


Söndagsmusik (Boyceavenue - Disturbia)


Student 2009

Som sagt tog min syster studenten i fredags. Jag var inte avundsjuk på vädret, men visst längtar jag tills jag får springa ut från skolan, åka traktorflak (igen), dricka champagne och bara ha allmänt kul. Samtidigt har jag redan nu lite ångest över det, för vad händer sedan?

Grattis till alla som tog studenten i år!



Hjälp

Jag städade nyss mitt rum (jag är städgalen just nu) och när jag rensade bland några papper upptäckte jag att jag kan ha gjort bort mig helt. Det värsta är att någon kan ha märkt mitt misstag också.
Jag ska aldrig mer antar att jag kan någonting, men jag hoppas att det bara är jag som mindes fel denna gång.

Jag har för vana att alltid älta saker och ting. Gör jag ett misstag bryter jag nästan ihop och kan inte fokusera på något annat under en lång tid. Hur jobbigt låter inte det?

Walk in closet, gå-in-garderob, klädkammare, dressing room

Jag har länge klagat på att mina nuvarande garderober är värdelösa och att mina kläder ligger överallt, nu ska det bli slut på det!
För ett tag sedan föreslog mamma att vi kunde göra om våran överbelarmade klädkammare till ett utrymme för endast kläder, något som jag och min syster kunde dela på. Det var väl en snäll tanke, men jag och min syster kan helt enkelt inte dela på det lilla rummet. Först och främst har jag tio gånger mer kläder än henne och våran syn på ordning är väl inte direkt den samma (just nu sitter jag till exempel vid hennes dator och jag får panik på alla sladdar, papper och skit som ligger här omkring).
Igår,  när jag fick mitt vanliga ledighetsstädryck, kom mamma med förslaget igen, i en bättre version. Städar jag ut klädkammaren kan vi renovera den till en "walk in closet" i sommar. Härligt! Den är inte så stor, men med lite pyssel ska det nog gå. Det gäller bara att hitta ett bra hyllsystem. Visst hade Ikea någon kampanj om att inreda garderober för ett tag sedan? (jag hittade den redan innan jag publicerade detta inlägg,
www.kominigarderoben.se)
Jag får helt enkelt googla för att hitta inspiration!

Något sånt här kanske?



Inspiration från Elfa och Ikea

Lov

Det har varit sommarlov i över ett dygn nu och jag bara tjatar om annat, jag har väl inte riktigt greppat det än.
För att kortfattat summera gårdagen så kan jag väl beskriva hur jag känner mig för tillfället: trött! Efter en kort avslutning i skolan och en liten sväng på stan' åkte jag till min systers utspring. Därefter åkte vi hem och åt buffé, senare på dagen åkte jag till Linköping för att möta upp några kompisar och sedan for vi vidare till Motala där vi åt tacos hemma hos en kompis. I och med att vätternrundan är i full gång var det mycket folk ute, rätt spännande. Haha, de hade ju till och med affärer i Motala (mina forna fördomar om denna plats kan vi ta senare).
Jag kom som tur var iallafall hem skapligt och jag började inte jobba förren 08.30 (en timme senare än jag skulle från början) så lite sömn har jag iallafall fått. När jag kom hem (vid tvåtiden) satte jag igång att städa förvaringsfacken i hallen, det gick vidare till byrån, hatt/skohyllan, garderoberna...ja, jag rensade hela hallen helt enkelt! Som sagt, jag skulle ju städa huset ordentligt nu på lovet. Jag trodde dock att det skulle ta ett par veckor, men det tar det nog inte.

Ciao!


All denna teknik!

Jag som hade så mycket att blogga om, det blir helt enkelt inte kul om man inte kan visa bilder!
Vår ena stationära dator, den dator där hårddiskarna med alla mina dokument är kopplade till och den dator som jag behandlar bilder på, har gått sönder. Pappa muttrade om något nätverksaggregat, inte för att jag vet var det är. Jag är bara sur för att jag inte kan redigera alla bilder från min systers student!
Jag har för gäves försökt installera olika testversioner av ps men det är hopplöst, jag fattar verkligen ingenting (pappa har försökt installera vårat photoshop på denna tidigare, men 6.0 kanske är för gammalt även om det duger för mig).

Suck

Jag fryser!

När det var en sådär trettio grader ute stängde pappa av värmen i huset, han tyckte inte att den behövdes nu på den så kallade sommaren. Jättebra för miljön och plånboken, men gud så kallt det är! Knappt tjugo grader om termometern visar helt rätt. Brrr!
Trots kylan är jag emot att sätta igång värmen igen, för som sagt, det sparar energi.

Värmer upp med lite mer musik från Lazy Town, hihi. Jag vet inte riktigt hur detta plötsliga beroende har kommit, jag har aldrig mer än gläppt förbi detta barnprogram men på något vis lyckades jag ramla över en av låtarna på YouTube (You are a Pirate för att vara mer exakt). Jag måste nästan sätta ihop något sort avgiftningsprogram, för karaktärerna i dessa låtar/serien är ju fruktansvärda!



Torsdag, eller, nej vänta!

Idag har jag haft en fuldag. Mitt hår har varit fult, hyn har de senaste dagarna kollapsat totalt och kläderna sitter som jag vet inte vad.
Dagen i övrigt har varit okej. Trots att dagarna går fort nu är jag ändå ett steg föra och jag får hela tiden för mig att det är torsdag. Har även varit före i tiden då jag började cykla till tåget en timme tidigare än jag hade tänkt, haha. Smart!
"Skoldagen" blev iallafall kort. Bowlingen gick så väntat. Haha, jag är så fruktansvärt dålig, men kul är det! Mot alla odds lyckades jag iallafall (med mycket tur) göra en strike. Det ni!
Därefter åt vi lunch i form av baguetter och eftersom vädret var som det var och ingen var så pepp på (observera uttrycket) fick vi sluta. Jag använde eftermiddagen åt att förgäves hitta en studentpresent till min syster. Hon tar studenten på fredag och jag vet inte vad jag ska ge henne. Jag tänkte ett armband, men det finns helt enkelt inget fint (och av hyfsad kvalité) som passar min budget.
Jag är så fruktansvärt trött på shopping nu. Det känns som om jag inte gör annat! Idag kom jag iallafall hem med lite småsaker till min avslutningsoutfit. Tröja, örhängen, underkläder, strumpbyxor och ett supersött skärp blev det. Jag kommer väl inte att vara så väldans uppklädd eller somrig, men det verkar inte som om vädret kommer att vara det heller.

Ha en trevlig kväll!

Vakna!

Haha, jag kan inte låta bli att posta denna.

Tisdag

Dagen i korthet
 - Promenad 06.15 i morse, blev Vetarundan som är ca. 5 km. Räcker så tidigt på morgonen.
 - Skola, franskalektion som bestod av att leka "rappakalja" (fast på franska såklart).
 - Hem igen, snabb lunch, åkte sedan till stallet.
 - Körde Hemlo, ett av de nya russen. Vi överlevde (skämt åsido, det gick faktiskt riktigt bra).
 - Jobbade, kom hem strax efter åtta och nu sitter jag här.

Dessutom åt/drack jag en supergod smoothie från Chiquita, hallon-granatäpple. Har du inte smakat den än: gör det!

Nu ska jag sätta mig framför SurfTheChannel och ta igen missad TV-tid. Missade Ugly Betty.


Ibland blir man glad för småsaker

Jag ogillar starkt folk som har med barnvagnar i affärer...och de som har med hundar på marknader. Jag ogillar människor som glor och skrikande barn.
Jag vet att jag inte är ensam om detta, men det låter kanske inte alltid så bra - och ser framförallt inte så bra ut, när man suckar och himlar med ögonen. Det är jag medveten om.

Nog om detta, för även jag kan inte störas av livfulla ungar jämt. Jag tror mitt hemska humör börjar lätta nu. På tåget hem från skolan satt det en liten kille framför mig, åkandes med en släkting antagligen (jag vågar inte gissa om det var mamma, mormor eller om de ens var släkt). Det gick inte att låta bli att skratta när han lekte tittut och hela tiden skulle vända tillbaka "huvudskyddet" på tågstolen. Jag vänte det lika envist tillbaka (självklart när han inte såg). Haha, vi hade världens match där. Ibland undrar jag om min mentala ålder stannade på fem eller något. Jag kan helt enkelt underhållas av de till syntes minsta sakerna!

Så, vad har ni haft för ljusglimtar idag?


Nu är jag rustad för regnet!

Jag vet inte hur länge jag har klagat på att jag inte har några bra regnkläder. Jag har väl ungefär tre par regnbyxor eller något. Ett par av dem är alldeles för små och det tredje paret (som för övrigt är illröda) är väl allmänt slitna. Jag köpte dem väl i mellanstadiet någon gång, eller kanske i början av högstadiet. Det är iallafall oviktigt, liksom att jag fortfarande knappt har använt jackan. Den är inte ful eller så, jag kan alltid ha med den om jag ska tälta eller något. Då slipper man ha med ett tält.
Utbudet av regnkläder var väl sissådär tycker jag, de få regnbyxorna som fanns (jag ville ha i en mörkare färg såsom svart eller m.blå) hade lustiga storlekar. Efter lite letande hittade vi iallafall ett helt set. Hur kvalitén är kan jag inte svara på, jag vet inte ens om det står emot vatten, men jag tror nog att de ska uppnå mina krav. Jag ville helt enkelt ha något enklare, lite tunnare som bara är att dra över om man ska ut och köra i regnet (och leran, hihi). Nu har jag dessutom en till jacka att ha med på en campinsemester, eller så kan jag ha den som avslutningsklänning. Nejdå, det är jättebra att kunna få plats med en jacka under och att den går ner lite! Man vill ju inte bli blöt.
Med hem följde även en supermjuk, rosa tröja. Jag kunde bara inte lämna utan att köpa något rosa.


Det här är alltså mitt försök till att skriva ett kort inlägg om mitt köp av ett regnset. Jag behöver hjälp!

 

Ledighetsångest

Nej, det har inte blivit något bloggande i helgen. Främst för att jag har varit på sådant hemskt humör, men också för att jag har pluggat som en liten idiot. För att få in krigskänslan (har alltså historiaprov om världskrigen) har jag sett på både Pianisten och Rädda menige Ryan. Puh! De är inte korta filmer heller.
Idag börjar jag inte förrän efter lunch, då blir det att skriva matteprov direkt (har inte pläggat någonting än, får se om jag gör det) och därefter är det dags för historian.
När jag väl kommer hem blir det väl någon form av lätt lunch, sedan måste jag åka och lämna tillbaka ett par jättesöta pumps jag köpte igår (de sitter inte lika bra som de gjorde i affären, tyvärr) och så funderar jag på att svänga förbi Travshopen och köpa ett regnställ. Jag har skjutit upp det i flera veckor vilket har resulterat i att jag har blivit genomblöt x antal gånger. Regnkläderna jag har är inte ens värda att använda, hihi.

Sista veckan nu, härligt! Problemet kvarstår ändock, vad ska jag göra sedan? Jag klarar inte av att vara ledig! Jag ahr redan planerat att städa hela huset (så desperat är jag) men det tar väl knappt en vecka. Några tips?

Ha en bra måndag!

Vilken solstråle

Om jag var på dåligt humör igår är det ingenting mot hur arg jag har varit idag. Grrr! Jag kan inte rå för det, men det skulle vara mycket lättare om inte allt och alla skulle vara sådana idioter.

Jag erkänner iallafall att jag har en dålig dag!

Skor, skor, skor

Efter att ha fått sluta nästan två timmar tidigare (till följd av avslutade kurser) mötte jag efter lite spring upp min mamma och min syster. De hade gått på staden/"stan'"
Varken jag eller Tove har hittat "de perfekta skorna" till skolavslutningen så, som sista utväg får man väl kalla det, åkte vi till Skopunkten. Visst, de har mycket skor men jag måste erkänna att jag har lite svårt för den kedjan, eller rättare sagt materialet och kvalitén på skorna. Det var iallafall värt ett försök. Min syster hittade ju trots allt ett par skor.
Jag älskar skor och har för det mesta relativt lätt att hitta några, svårigheterna kommer när det gäller "öppna" skor och pumps. Den förstnämnda modellen är värst, mina fötter som är ganska så smala halkar helt enkelt igenom remmarna och tårna hamnar utanför. Även storlek 39 är oftast för breda och mindre kan jag ju inte ha, då hänger ju tårna utanför i vilket fall som helst.
Pumps, och andra skor med högre klackar, måste sitta riktigt bra för att jag inte ska falla framåtstupa. Därför är problemet med längre fötter än man borde ha en riktig käpp i hjulet (jag kan inte hjälpa att använda fula/konstiga uttryck ibland).

Tjo!

Torsdag

Dagen har varit helt fel. Jag är sur, irriterad, arg, missnöjd, förbannad...- ja ni fattar - på allt och alla.

Det positiva är att jag fick MVG i slutbetyg i Franska. Tyvärr ska vår lärare sluta så vi får en ny till hösten. Hjälp!
Det kom även två nya ponnies till travskolan idag, spännande. Söta är de iallafall.

En skoldag kvar denna vecka! Jag avundas de som redan har lov.

Shopping...igen

Det känns som om det här håller på att förvandlas till en modeblogg (forutom det faktum att jag har noll koll på kläder). Jag kan inte hjälpa att maj/juni (och kanske december) är mina stora shoppingmånader.
Idag var jag iallafall ute efter kläder och skor till skolavslutningen. Det sket sig. För att inte komma hem helt tomhänt köpte jag iallafall ett linne från, hör och häpna, Bikbok (jag köpte faktiskt min avslutningsklänning i 6:an där också, så helt ny är ju inte affären för mig även om jag knappast kan kalla mig "stammis"). Jag såg linnet för ett tag sedan på en blogg (kommer tyvärr inte ihåg vilken) så jag var ju tvungen att se om de hade det.
Man kan inte ha tur varje dag, det fanns bara kvar i storlek XS och L. Den större storleken var som en tält på mig men tack vare att linnet förmodligen ska vara lite större satt den mindre förvånandsvärt bra. Inget att ha leggings under men absolut inte tight (nu skulle jag visserligen aldrig ha ett linne med leggings under).
På bilden ser ni på sätt och vis hur linnet ser ut, kan meddela att jag fortfarande stör mig på att denna typ av plagg altid "hänger ned" vid armhålerna. På bilden är det extra tydligt eftersom jag inte har något vitt linne under utan endast en ful grå BH. Man kan inte vara vacker jämt.

Nej nu måste jag sätta igång att plugga. Jag bara skjuter upp det och jag har ju faktiskt prov på antikens Grekland i morgon.
Önska mig lycka till!


Le soleil brille

Eftersom Sverige knappast kan skryta med 300 soldagar per år (snarare 300 regndagar) så får man ta vara på värmen! Trots ann man är ovan var det inte outhärdligt varmt i skolan trots att termometern smög sig upp emot trettio grader utomhus, men visst längtade man ut.
Det är inte bara vädret som har varigt soligt. I motsats till fredagen så har jag haft riktigt flyt (haha, vilket uttryck!). Jag glömde visserligen tågkortet hemma, men som tur var kontrolleras det inte så ofta på de tågen jag åker (det kallas förresten inte att planka om man faktiskt har ett kort hemma där man fåt åka obegränsat tåg och buss under skoldagarna).
Vad var det som gick så bra då? Jo, jag fick MVG på Matte nationella och på Samhällredovisningen vi hade i fredags. Nu tror jag visserligen inte det hade spelat någon roll om jag så hade gjort charader på samhällen, min lärare verkar inte kunna ge mig något annat betyg. Lite omotiverande faktiskt och jag vet inte om jag alltid förtjänar det.
Väl hemma solade jag i någon timme, såg på Ugle Betty-avsnittet från i tisdags och åt en supergod banan-hallon-blåbär-vanlijsmoothie.

Angående rubriken kände jag mig lite internationell idag. Dessutom kollar jag vädret på
meteofrance.com.
Visste ni att värmerekordet i frankrike i juni är 40.7°C, eller att den lägsta temperaturen var -3.3°C? Visserligen var det sistnämnda i på ett högt berg, och jag tror väl inte det är några problem för Sverige att konkurrera med det rekordet iallafall.

Njut av kvällssolen allihopa!