En bulle i ugnen

Nej, men två limpor. Efter frukosten åkte jag till stallet, hem för en snabb lunch och sedan tillbaka igen. Jag kom väl hem vid tjugo i 6 och efter en dusch och lite mat så fortsatte jag med mitt bakprojekt.
Det svåra visade sig inte vara att göra själva degen utan det var när man skulle forma limporna. Hur stora ska de vara? Tjocklek? Hur mycket jäser det? Jag bakade nog bröd i hemskapen någon gång under högstadiet och så har jag bakat scones, det är väl så långt mina bakningserfarenheter sträcker sig.

Snart blir det Melodifestivalen, jag har inga större förhoppningar på programmet i sig men jag måste ju se på det.

Ha en trevlig lördagkväll!

Vadstena slott 19 juli 2008

Sur som en deg

Trots rubriken är jag på riktigt bra humör idag! Skolan var väl lite extra seg då alla ettor utom min klass slutade klockan elva eller ett, vi fick glatt stå ut med både historia och samhällskunskap på eftermiddagen. Tur att det är intressant.

I programmet Du är vad du äter tjatar Anna Skipper alltid om surdegsbröd. Jag har förstått att det är en lite nyttigare typ av bröd och att det tar ett tag att göra. Igår försökte jag fråga mamma lite mer exakt hur man gör (mammor ska ju kunna sådant) men hon visste inte mer än mig. Trots min okunskap bestämde jag mig för att baka bröd när jag kom hem från skolan.
Sagt och gjort, tyvärr var datanördarna hemma vilket ledde till att min planerade research begränsades till en kokbok. Inte dåligt det heller iochförsig. Det fanns två recept, det ena innehöll frasen "dag fem" så jag blev lite avskräckt. Det andra är någon enklare variant förstod jag det som och det behövs bara två dagar.
Nu har jag ialalfall blandat ihop vatten, jäst och något gråaktigt mjöl. Alltså måste jag orka göra resten i morgon kväll, jag jobbar ju hela dagen. Vem vill inte ägna sin lördagkväll åt att baka bröd?

Tjo!


Ego

Jag vet inte hur, men idag lyckades jag iallafall bli så gott som klar fyrtio minuter innan jag behövrer gå till tåget. Fyrtio minuter extra som jag skulle kunna ha sovit, fyrtio minuter att plugga till engelskaprovet idag... Så kanske mer eller mindre normala människor skulle ha tänkt. Jag å andra sidan fann mig själv med mobiltelefonen i handen och så blev det ett gäng egobilder.
Det är fortfarande ungefär femton minuter tills jag behöver gå till tåget, och jag brukar inte egoista mig så ofta, så här har ni resultatet. Jag försöker ju iallafall vara seriös... på ett par bilder, hihi.

Ni har väl inte missat att Mantorptravet har fått en ny hemsida, och att travskolan även har fått en egen liten "avdelning"? Jag vet inte hur bra det är att göra lite småreklam för skolan i ett av mina absolut onödigaste inlägg hittills, men skit samma. Visst är den nya hemsidan snygg?
www.mantorptravet.com


Ha en trevlig dag!

www.minmusli.nu

Jag är ett müslifreak, åtminstone om man räknar bort de torra och sockrade varianterna. Tror ni att jag blev helt lyrisk när jag hittade en sida där man kan blanda sin helt egna müsliblandning? Jag visste att Risenta hade så att man kunde blanda i butik (dock ej på City Gross i Mantorp ännu...grrr) men inte att det fanns något liknande över internet.
Vi får se om det blir någon beställning någon gång.

www.minmusli.nu

Allmänt onödigt

I brist på intressant att skriva så får det väl bli en liten varning; granatäpple i smoothie är inte att rekommendera. Trots att jag blandade det med supergod soyghurt och hallon smakade det ganska äckligt och kärnorna förstörde allt.

En glad nyhet är iallafall att jag får välja hur många valbara kurser jag vill! 200 poäng är endast minimum och för mig hade det varit svårt att välja kurser för det. Jag vill ju läsa allt, synd att jag inte har all tid i världen.

Ha en trevlig torsdagskväll!

Vårkänslor och bokrea

Jag kommer knappt ihåg då jag tyckte att fem plusgrader var kallt, idag har det känns som riktig värme! Okej, jag kanske överdriver lite, men det känns verkligen fantastiskt att inte behöva gå till tåget i mörkret och frysa halvt ihjäl. Dagens till och från soliga väder har gjort att jag fått riktiga vår-vibbar. Härligt!

Vårkänslorna måste ha gjort mig riktigt effektiv. Jag blev så gott som klar med min bokanalys av Vigilante på svenskalektionen så jag passade på att besöka bokrean efteråt (hade planerat att skriva dem hemma).
På bokhandeln kom jag fram till att:
1. Det har förmodligen aldrig varit så mycket folk där inne som idag.
2. Det som reades ut var ganska så ointressant.
3. Att köpa böcker är som att köpa glass, väldigt svårt att välja.
4. Det är dyrt (Jämförelse: Breaking Dawn, häftad. Bokhandelns pris ca. 198:-, bokus.se 115:-)

Jag älskar att läsa, men mitt problem är att jag inte vet vad. Jag har svårt att säga en speciell genre av böcker jag gillar, jag har inga direkta favoritförfattare heller. Oftast när jag lånar eller köper en bok brukar det bli någon som jag nästan vet säkert är bra eller som jag har hört att andra gillar.
Jag önskar att jag kunde säga att jag gillade att läsa smarta böcker av smarta personer, tyvärr är det inte riktigt så enkelt. Deckare är jag inget fan av, trots att jag tidigare har varit smått beroende av kriminalserier på tv. Kanske är det för att de enda renodlade deckarböckerna jag har läst har varit påtvingade genom skolan?
Fantasy har jag alltid sagt att jag avskyr. Varför tycker jag då att Harry Potter-serien är ett mästerverk och att böckerna jag beställde förra veckan inte är så långt ifrån fantasyböcker de heller?
Något som jag vet att jag brukar gilla är verklighetsbaserade böcker. Det finns såklart hur många varianter som helst av dem med, alla böcker är ju unika, men om jag säger så här; berättelser om människor som lever i andra kulturer är väldigt intressant (och de behöver kanske inte vara verklighetsbaserade heller...men inte en massa sagofigurer).

Böckerna jag fick med hem idag är väl typiska exempel på Chick lit-böcker. Jag tänkte att eftersom böckerna som jag förhoppningsvis får hem senare i veckan (sega bokus...) är lite halvfantasy och som har ungdomar i fokus (och hundraåriga vampyrer, hihi) så kan jag väl ta nästa åldersgrupp. Dessutom kände jag för något lättsmält att kunna läsa på tåget.
Alla Var Där är skriven av Lauren Weisberger, författaren till Djävulen Bär Prada som jag tyckte riktigt mycket om. Förhoppningsvis kommer jag att även att gilla den här.
Bok nummer två, som är härligt rosa (döm boken efter omslaget säger jag), är kanske inte helt obekant för de flesta. En shopaholics bekännelser kommer nämligen på bio i mars, jag tänkte att det kunde vara kul att läsa boken först. Den är skriven av Sophie Kinsella.


Ghost


99 Balloons

Idag var det alltså första skoldagen efter lovet, men det var inte så jobbigt att vakna som jag trodde att det skulle bli. Däremot tog energin slut ganska så snabbt. Förutom förkyldningen har jag haft väldigt ont i magen, jag trodde att jag skulle må bättre efter lunch men det blev bara värre. Jag fick dessom kommentarer om att jag inte såg så frisk ut så det var nog dags för mig att åka hem, jag ville inte gärna missa sista lektionen men så måste det bli ibland.

Sedan jag kom hem har jag hunnit med att slappa i soffan och kollat på Oprah. Jag såg visserligen ett par avsnitt under lovet men det måste ha varit ganska "glada" avsnitt. Jag började tro att jag hade blivit..vad ska man säga? En väldigt tålig människa.
Som jag har skrivit innan i bloggen har jag inte direkt svårt för att gråta till tv-program, vid vissa tillfällen är jag nästan patetisk. Idag kom ett sådant tillfälle. Okej att man blir lite tårögd men jag snackar om riktiga tjutanfall. Till mitt försvar kan jag säga att även de på TV grät ganska mycket och det är faktiskt ett ganska sorgligt klipp. Eller vad tycker ni?


Det tar sig!

Inte nog med att jag har fått ihop hela 585 ord i min bokanalys, jag har skottat snö också. Blev det inte snyggt? Haha, jag ska nog inte satsa på en karriär som snöskottare.

Har ni varit lika effektiva under söndagsförmiddagen?


Söndagsmusik (Val Emmich - High Noon)

Se där, söndagsmusiken är inte försenad! Kanske beror på att jag har tänkt att bjuda på en superbra låt? Det här är iallafall en av mina absoluta favoritmusiker så det är mycket möjligt att det här är långt ifrån första gången jag lägger upp en låt med honom här i bloggen. Det är säkert inte den sista heller.
Enjoy!


Självporträtt

Jag målar gärna, både "för hand" och i ps. Jag har till och med visat upp en del saker som jag har gjort här i bloggen. Något jag däremot sällan gör är porträtt i photoshop, när jag väl gör det handlar det kanske om mangaliknande skapelser eller försök till ordentligt verklighetstrogna, aldrig ett mellanting. Jag brukar heller aldrig försöka mig på självportrtätt.
Nu har jag för en gång skull tänkt "outside the box". Jag kan direkt försvara mig med att jag vet att håret ser förjävligt ut, tyvärr kan jag inte undgå att berätta att det nästan ser värre ut i verkligheten. Annars så vet jag inte om det är så likt, kanske, kanske inte. Fast riktigt så hög panna/hårfäste har jag förhoppningsvis inte, hihi.
Ha en trevlig söndag åt mig!


Step by step


Misslyckad

Jag som skulle vara så duktig och effektiv under lovet. Engelskaprov och franskaglosor i all ära, det var bokanalysen jag hade tänkt bli klar med i första hand. Den har jag skrivit 27 ord på...Ja, jag har verkligen varit effektiv.


Så trött...

Jag kom nyss hem efter att ha följd med mamma och handlat lite. Trots att jag sov riktigt bra (ända till klockan halv åtta, fantastiskt) så är jag helt slut. Jag vet att jag tjatar, men det tär på en att vara förkyld.

Förutom tröttheten och att jag höll på att köra ner i diket rakt in i Nogges hage (mammas fel, hon kan ju inte börja prata om hästarna och räkna med att jag ska titta på vägen) så gick det bra att köra bil. Jag börjar ju bli lite van nu iallafall, men stör mig på dem som stannar sin bil bara ett par meter från min i en viss korsning. Det är lite uppförsbacke, stopplikt och dessutom om ganska snäv sväng på grund av trottoarkanten så just de där rövnosarna är riktigt irriterande. Jag är livrädd för att min bil ska backa in i den bakom.

Skit samma, nu får ni se en bild på dagens köp istället. En enkel tisha, inget märkvärdigt, men det går alltid åt.


Kväll

De senaste dagarna har jag haft väldigt svårt att sova, förhoppningsvis blir det bättre i natt. Förutom att förkyldningen har blivit lite bättre så jobbade jag idag och är därför ganska trött. Åkte ner till stallet vid halv åtta och kom hem straxt innan fem. Trots kylan var det skönt att komma iväg och göra lite nytta.

Jag ska se klart på lyxfällan, läsa lite och sedan måste jag få lite sömn, så...
God natt!


Aj då

Jag som tänkte försöka att inte köpa saker som jag verkligen inte behöver... I och för sig behöver man alltid böcker, men med bokrean alldeles runt hörnet kan man ju undra om det var så smart att klicka hem dessa två. Å andra sidan betyder ju inte detta att jag inte kan köpa lite böcker på rean. Dessutom ville jag ju ha just de här två, och de allra bästa böckerna brukar ju inte reas ut.

Värme, var är du?

Ullstrumpbyxor, t-shirt, strumpor, fleecebyxor, fleecetröja, raggsockar, jeans, hoodtröja, vinterkängor, soft shelljacka, "snöhandskar" och mössa. Hur *** lyckas jag frysa halvt ihjäl? Det var inte frågan om att det var lite kyligt eller jag frös, det var helt olidligt! Hur klarar sig folket i norrland om jag inte ens kan vara utomhus när det är -4 grader?

Som ni kanske förstod på outfiten så har jag varit i stallet och kört (annars hade jag väl bara haft strumpbyxor och tygskor, i bästa fall jeans med långkalsonger).
Jag frös inte till en början, i och för sig kan det bero på att jag fick gå runt i hagen och förtvivlat försöka få tag på Nogge. Jag vet inte vad det tog till honom, eller hans små shettistjejer heller. Manda var värsta fientlig, eller hon såg iallafall sur ut, men hon kom fram och ville gärna bli kliad bakom örat. Kanske ville hon bara inte att jag skulle ta med mig Nogge därifrån? Annars var de andra hästarna som plåster. Jag förstår inte varför ponnyer ska vara så krångliga (fast jag älskar ju dem för det också, såklart). Jag antar att jag är en ponny själv, envis som synden. För jag kunne ju till slut ta in Noggeboggs från hagen, eller hur?
Körningen gick super, bortsett från kylan då. Nogge var varken hyper eller extremt slö, allt gick helt enkelt perfekt.

Förresten är Nogge med på Corren24. Det var ju läger igår (liksom i morgon, jag kommer att jobba då) och Corren var där och filmade. För de som inte vet är ju Nogge en liten fux, fast i detta klipp är han faktiskt den största av ponnyerna.
http://www.corren.se/24corren/spelare.html (Klippet börjar straxt efter 6:00. Mycket möjligt att klippet bara är tillgängligt idag.)

Ha en trevlig onsdagkväll!

En drömvärld
Lady GaGa - Poker Face (akustisk)

Lite "mitt i veckan" musik. Enjoy!


Vatten

Fler bilder från gårdagens vattenplaskande. De blir tyvärr inte så bra som jag hade hoppats på.
The Mentalist

Ingen som har TV3 kan väl ha missat reklamen för den nya serien The Mentalist. Jag måste faktiskt erkänna att jag har blivit lite irriterad på den då de har kört den jämt (kanske ett tecken på att jag ser för mycket på tv annars). Självklart kan jag därför inte låta bli att titta på seriestarten i kväll. Kan du?

Alltså, TV3 klockan 21.00.Washed-out


Alice aka Allanbrallan
Förmiddagsfika

När jag har lov gör jag allt för att skjuta upp eventuella läxor, inget undantag detta lovet.
Efter att ha sprungit runt och gjort alla möjliga onödiga saker tog jag mig i kragen (roligt uttryck) och gick ut för att börja lite på bokanalysen om Vigilante. För att skjuta upp det ytterligare gjorde jag mig lite vitt te och tog en banan.
Det var iallafall väldigt skönt ute, lite småkallt kanske men solen värmde faktiskt ganska bra. Det är nästan så att jag skulle vilja kalla det vår, om man bortser från all snö såklart.

Nej, jag kom i princip ingen vart på bokanalysen.

Konsten att tråka ut är att berätta allt

Voltaire sa Konsten att tråka ut är att berätta allt. Det passar väl till min blogg? Det är också därför jag inte tänker skriva så mycket om morgonen, eller så använder jag det bara som ursäkt.


Sommar!


Söndagsmusik (Robert Pattinson - To Roam) (Försenad, igen!)

Fråga mig inte varför, men jag glömde helt bort söndagsmusiken igår. Jag får skylla på lovet och att jag börjar bli lite dagvill.
Iallafall, igår blir det lite härlig mysmusik med Robert Pattinson. Enjoy!


matvett

Ni har säkert suttit och googlat efter svar på era frågor om mat utan att kunna hitta svaret, jag vet att jag har gjort det. På matvett.se kan du ställa dina frågor och få svar på dem av dietiststudenter. Du kan även hitta andras frågor och svar, artiklar om kost och läsa dietiststudenternas bloggar.
Jag har inte hunnit kolla igenom sidan helt och hållet än (det finns mycket att läsa, vilket är super) men av det jag har läst verkar det vara en toppensite.

När jag ändå är inne på hälsotemat, det är inte någon som vet om det finns någon liknande hemsida för hästar? Ja, eller hästägare och andra hästbitna förstås. Det måste ju finnas fler en jag som tycker att hästens foder och näringsbehov är väldigt intressant, och det är ju knappast så att det inte finns något att skriva om.

Som sagt, kika in på matvett.se. Ha en trevlig kväll!

Allmänt flumm och dagen

Jag skulle egentligen har skrivit om min dag innan jag fick utbrott på mitt misslyckade designplanerande, men skit samma. Kanske hindrar detta mig från att skriva ett jättelångt och flummigt inlägg.

Morgonen och förmiddagen var helt ointressant, vi hoppar direkt till lunchtid då jag cyklade ner till stallet. En Ipren och en Zyx fick ta död på de sista resterna av halsontet och huvudverket. Den förstnämnda fick även agera febernedsättande.
Jag var alltså lite halvbedövad och kännde mig smått hög när jag försökte få tag på Nogge i hagen. Han ville absolut inte gå in. Som tur är är jag ännu envisare än en Shettis och jag vet Nogges svagheter, så efter en liten stund fick jag in honom.
Jag selade på honom. Med remsele, såklart. Ni anar inte hur skönt det var efter att ha kört med quick hitch ett tag (jag hatar QH för de som inte redan vet det, det är alltså en sort sele/fastlåstning av vagnen). Sedan körde vi ut på slingan. Måndag=vänster varm=uppförsbacke=bra.
Efter att jag hade kört en stund ringde telefonen, en liten tjej hade kommit till stallet med sin pappa för att hälsa på hästarna och jag blev tillfrågad om hon kunde på åka med i vagnen en stund. Det gick såklart bra och efter första varvet stannade jag och Noggipoggs till för att hämta upp den här lilla tjejen. Visst blev körturen inte som planerat, det blev ingen mysig tur ensam, men jag tycker det är kul när andra som knappt har någon hästvana alls får prova på att köra. Dessutom är ju Nogge bäst ,så är han bara på bra humör (vilket han var idag) så är det ju inga problem.

För att gå tillbaka till min hälsa/sjukdom/whatever. När jag kom hem hade jag 35,8°C i kroppstemperatur, jämfört med 37,8°C i morse (det är ju nästan feber, faktiskt¨. Jag kände mig iallafall halvt död.). Jag var stelfrusen, såklart, men mår hur rba som helst. Vem hade trott att ett stallbesök skulle vara så bra för en förkyldning?

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Det går skitdåligt

Jag tänkte göra en riktigt vårig design till bloggen. Som ni såg igår blev det någon sort babyrosa spya och nu är jag tillbaka till det svarta... Tyvärr verkar varken den rosa eller gröna färgen som jag så omsorgsfullt tagit fram funka till resten så jag får helt enkelt göra något helt nytt. Önska mig lycka till!
 

Seabiscuit

Första gången jag såg filmen Seabiscuit hade jag lite svårt för den. Antagligen var jag nog bara ouppmärksam, eller bara lite anti lyckliga filmer. Numera älskar jag den filmen!

Seabiscuit var en kapplöpningshäst som levde mellan 1934 och 1947. Han var inte framgångsrik som unghäst och behandlades mycket illa. Med en ny ägare, tränare och jockey utvecklades han och blev en av historiens mest kända hästar. Bland annat vann han över War Admiral, en annan mycket framgångsrik galopphäst.

Med andra ord är filmen en ganska typisk "askungesaga" (jag ogillar det uttrycket, men okej då), även om den är verklighetsbaserad. Förutom hästbiten är även människorna rumtomkrings liv och utveckling i fokus, så det är absolut inte en film enbart för de som har ett hästintresse. Dessutom är den väldigt välgjord.
Jag älskar vissa bitar av filmen, det är så snyggt filmat! I slutet, då hästarna går in på banan och man bara ser en vit himmel och läktarnas siluetter på kanterna, är riktigt läckert.

Nej, jag bryr mig inte om hur förutsägbar och klisché filmen kan tyckas vara. Jag kan inte låta bli att tycka om den. Kanske borde jag ta och läsa boken?


Work in progress

Med risk för att låta som 65: Aj, aj, min stackars lilla hals! Jag som hade tänkt ta en promenad i det underbara vädret, men jag skriver inte för att klaga. Jag ville bara visa lite hur det går med den nya designen som jag har tjatat om. Den är inte särskilt genomtänkt och får växa fram allt efter som, men visst ser den lite vårigare ut än den nuvarande?
Jag kunde inte överge det rosa helt, jag har fortfarande ingen aning om hur headern ska se ut och bakgrunden känns lite...förlegad. Vi får se hur det går.


(de rosa linjerna ska bli gröna de med är det tänkt...om jag inte tar bort dem helt. Vi får se!)

Nu ska jag äta en liten bit Schwarzwaldtårta. Kanske får jag ge mig ut på en promenad senare trots allt.
Ha det bra!

Typiskt!

Min första lediga dag på flera veckor..och jag vaknar klockan halv sju! Som om det inte vore nog vaknade jag med ont i halsen. Det är typiskt! Jag som har tjatat om att jag inte har varit sjuk sedan i höstas (jag har inte hunnit, hehe) blir såklart förkyld just som lovet börjar. Inte mycket att göra åt, men tråkigt. Jag som skulle hinna med så mycket denna (eller rättare sagt nästa) vecka.

Ha en trevlig söndagsförmiddag!

Tillbaka

Förutom en snabb sväng till stallet i tisdags för att lämna lite papper så hade jag inte varit där på två veckor. Det var skönt att vara tillbaka hos hästarna och jobbet. Dessutom var vädret toppen så alla, både hästar, ledare och elever var på bra humör.

Dagen har annars bestått av en hel del onyttigheter, internettjafs (trådlöst skit som hoppar över till andra internet hela tiden...) och melodifestivalen såklart. Det blev lite premiär för mig eftersom jag inte såg förra veckan. Visst fick man sommarkrysset-vibbar av Lasse Lindh's låt? Trots att det inte är min vanliga musiksmak så blev jag glad av den. I och för sig har jag ingen musiksmak, och inga av de låtar som stället upp i melodifestivalen brukar vara något som platsar som mp3-fil i min dator eller telefon. I vilket fall som helst: Go Måns! Hihi

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Kärleksbomb


Alla Hjärtans Dag

Alla hjärtans dag eller Valentine's day sägs ha uppstått i Rom under 270-talet. En präst vid namn Valentius vigde förälskade par i hemlighet när kejsare Claudius II förbjöd alla giftermål mellan unga människor. När Valentiun blev påkommen sattes han i fängelse för att sedan avrättas. Han blev förälskad i fångvaktarens dotter och innan avrättningen skrev han ett kärleksbrev till henne.
"Ni ska inte sörja mig, utan gläds att ni är man och hustru. Ty kärleken är en dyrbar skatt, ja dyrbarare än livet"  löd hans uppmaning till alla par han hade vigt.

Det finns även andra teorier, bland annat att Valentindagen kommer från Lubercalia, en hednisk ceremoni från Rom. Ogifta ungdomar skrev sina namn på lappar, lade ner i en urna och lottade sedan vem man skulle uppvakta eller vara tillsammans med för resten av året.
Engelsmännen påstår att att Valentindagen har sittnursprung i medeltidens Storbritannien, att den är en blandning av folktron om fåglarnas parning och sedvänjan att utse sin Valentin den 14 februari.

Oavsett, så vet man säkert att Alla Hjärtans Dag har firats i norra Frankrike och England sedan år 1370.
I Sverige var det först på 1990-talet som firandet verkligen blev stort och numera kan man hitta presenter med anknytningt till temat Alla Hjärtans Dag i nästan varenda butik.

Alla hjärtans dag i andra länder (kopierat från
Posten)
England
Engelsmännen skickar hälsningar via tidningarnas småannonser känslosamma och humoristiska hälsningar, ofta med en sexuell poäng.

Danmark, Holland och Tyskland
I dessa länder skickar man gärna hemgjorda kort eller brev med kärlekssymboler. Breven kan också överlämnas i hemlighet genom att man knackar på dörren, kastar in brevet och springer därifrån. I skolorna lovar ungdomarna varandra vänskap.

Italien
I Italien uppvaktar männen gärna sina kvinnor med sexiga underkläder och ställer till med karneval i kärlekens huvudstad Venedig.

Kanada och USA
På Alla hjärtans dag ska man uppvakta den man älskar. Det är också fritt fram att skicka kärlekshälsningar via kort och brev till någon man håller kär. Det är med andra ord de hemliga beundrarnas stora dag. I Québec och i St Paul anordnas kärlekskarnevaler.

Japan
Männen ger kvinnorna vit choklad och kvinnorna tillåts öppet visa känslor och även uppvakta männen.  


Bajsdag

Det har verkligen inte varit min dag idag! Först och främst höll jag på att missa tåget, eller okej, jag kom till stationen ungefär tre minuter innan tåget kom men det är senare än jag brukar. Anledningen var såklart min syster.
När jag väl kom till skolan hoppades jag såklart på att dagen skulle flyta på bra. Observera ordet "hoppades".
Matteprov första lektionen, inga problem! Förutom det faktum att jag inte kunde lösa sista uppgiften! Jag fick fram rätt ekvation (jag tar det för givet iallafall) men jag kunde bara inte lösa den. Jag körde fast totalt och självklart satt jag med den uppgiften tills tiden var ute och jag tittade aldrig igenom de övriga uppgifterna. Så förutom att jag inte klarade att svara på en uppgift, jag kommer dessutom ha en massa slarvfel. Dessutom är det säkert en massa uppgifter som jag har missupfattat helt.
Nästa problem: Jag kom tillbaka från lunchen och upptäckte att jag hade låst in mina nycklar. Det har aldrig hänt förut, men idag ska jag såklart vara extra dum i huvudet. Ljuspunkten i det hela kan kanske vara att pappa faktiskt kom och hämtade mig efter skolan - och fick med rätt nyckel! Jag hade faktiskt räknat med att han skulle ta med fel. För hur svårt är det inte att beskriva utséendet på en nyckel via telefon? Nu slapp jag iallafall klippa upp låset och eftersom jag åkte bil kom jag hem ungefär en kvart tidigare.

Nu har jag iallafall officiellt sportlov! På söndag har jag dessutom min första helt lediga dag på två veckor. Det ska bli skönt, men jag har inte planerat något så jag kommer att bli otroligt rastlös. Det är ett senare problem, i kväll ska jag bara ta det lugnt, se på Let's Dance och äta alla hjärtans dag godiset jag fick av min syster.

Ha en fortsatt trevlig dag, och ta det försiktigt!


I samma stund som jag kom hem klarnade det även upp och blev underbart väder. Härligt!

"Nä, nu orkar jag inte vara kvar!"

Sådär, ännu en dag avklarad. Nu är inte lovet långt borta! Tyvärr har jag matteprov i morgon och därför har jag varken inspiration eller motivation till att blogga just nu, men en bild kan ni få se. Den är nästan ett år gammal och fotad med min tegelsten till kompaktkamera (som jag för övrigt känns riktigt liten när man hållt i Bob en hel dag).
Visst ser det ut som om hon försöker smita ut från bloggen?


Två pyttesmådagar kvar

Två dagar kvar, sedan är jag ledig i över en vecka! Det ska bli härligt med lov, det märks verkligen både på mig själv och andra att vi har spenderat lite för mycket tid i skolan. Ingen orkar vara koncentrerad och det värsta är att vi har matteprov i morgon. Det kommer inte gå så bra... Jag får trösta mig med att jag skrev perfekta prov hela höstterminen.

Hur känner ni inför sportlovet? Ni som ska ha lov, har haft, har det nu eller inte får något alls?

The winter stripped the blossoms bare

Idag fick jag ett litet kreativitelsryck helt plötsligt. Det ska man ta vara på!

Klädnypor


Vem vill du bjuda på B&J?

Klicka för att komma till tävlingen på mymicas blogg

Magnet för konstigt tågfolk del 2

Uppdatering... Jag var nyss nere på stationen och tror ni inte att den där lustiga gubben (med dragkedjan) som jag skrev om här om dagen var där? Stackarn, han såg förvirrad ut.


Försenad Söndagsmusik (The Fray - You Found Me)

Eftersom söndagsmusiken uteblev i helgen får det bli lite tisdagsmusik istället. Som vanligt går inte de videos jag vill visa att bädda in i bloggen, hoppas att det går lika bra med en länk.

The Fray - You Found Me


Day and Night

Eftersom det har varit lite brist på kreativitet i bloggen får jag väl visa en photoshopgrej jag gjorde straxt efter att jag läste Twilight och New Moon av Stephanie Meyer. Jag blev allt lite vampyrskadad jag med. Tyvärr ser det lite för fake ut men å andra sidan ör det ju det.. Som vanligt gillar jag idéen, även om den kanske inte är så orginell.


Magnet för konstigt tågfolk

Sådär, då ska jag väl berätta lite om vad som faktiskt hände under helgen. Jag kan ju numera faktiskt kalla mig en utbildad ledarassistent, hihi.
De som har brytt sig om att läsa rubriken kanske undrar vad jag menar. Det är alltså jag som är magneten som drar till sig lustiga typer på landets tågstationer. Första exemplet, från i fredags. Jag hade precis sköljt ner ett par huvudverkstabletter med min nyinköpta festis då jag upptäckte att det stod en konstig typ och tittade på mig. Jag försökte ignorera honom där jag satt men det var omöjligt. Han stod och vaggade och då och då tog han ett steg åt sidan, mot bänken där jag satt. Samtidigt höll han på med några konstiga ljud, typ "huuh". Jag blev ju livrädd, ingen av personerna runt omkring mig verkade reagera men å andra sidan var det ju ingen som "tillhörde mig". Jag var helt ensam (buhu).
Sedan ställde sig gubben framför pressbyrån och mummlade något samtidigt som han drog jackans dragkedja upp och ner. Jag hörde inte vad han sa men det lät som när de där sjuka personerna i kriminalserier rabblar religösa ramsor för sig själv. Riktigt läskigt (jag ser inte alls för mycket på tv)! Sedan upprepade han dessa två saker flera gånger. När jag till slut gick ut ur väntsalen följde han inte efter. Faktum är att jag tror att han satte sig på bänken där jag satt. Kanske ansåg han att jag hade tagit hans plats och bad till gud att jag skulle flytta på mig eftersom han uppenbarligen inte lyckades skrämma iväg mig först. Well, slutet gott allting gott.
Exempel nummer två är från gårdagen då jag satt på centralstationen i Stockholm och väntade på mitt tåg. Det blev faltoslt mycket väntande eftersom jag kom dit så tidigt, jag ville ju inte riskera att missa tåget. Det visade sig att det var mycket svårare att hitta toaletterna än att hitta rätt spår så det gick ju bra. Iallafall, till den konstiga tågmänniskan. Även denna gången var det en man som hade problem med talet. När han stannade framför mig trodde jag först att han ville nå papperskorgen bakom mig eller kanske tidningsstället (även om det var tomt). Han sluddrade rejält, hade också några "huuh"-ljud för sig och jag förstod inte alls vad han ville. "Mhyyeeehnthh" upprepade han, till slut förstod jag att han menade mynt. Jag svarade artigt "Tyvärr", så då gick han.
Tredje exemplet, som jags ka försöka att bara skriva kort om, är från idag. Jag väntade på pendeln hem efter skolan och stod och solade ansiktet (det var ju soligt idag!) då jag blev knuffad. När jag vände mig om såg jag två män som vinglade längs med asfalten. Det var nog fler en jag som konstaterade att de hade problem med balanssinnet, antagligen hade de varit lite för glada i drickan. Så kan det gå...klockan halv tre en måndagseftermiddag.

Det blev en hel del om lustiga gubbar det där. Om man ska bortse från det har jag haft det jättebra. Vi har gått igenom säkerhet i stall, hästkunskap, barn-och ungdomars utveckling och lite annat som man kan ha nytta av. Det har varit väldit inspirerande och intressant, inte minst har man fått idéer från de andra travskolorna i landet. Det pågick ju en likadan kurs udner helgen i Göteborg, så jag var den som bodde längst söderut. Annars var det folk från ända upp till Skellefteå, fast flest var det från Stockholm såklart, men kul är det att höra olika dialekter. Det är synd att jag pratar östgötska, det är så himla fult. Tyvärr finns det inte så mycket att göra år den saken.
Det enda jag kan klaga på är väl maten på hotellet (och att det luktade från avsloppet i mitt rum, det kändes lite sjaskigt faktiskt). Lite dålig variation. En annan jobbig grej var att min resväska var så tung. Jag vägde den faktiskt när jag kom hem igår (iallafall så gott det gick). 10,6 kilo! Jag som tyckte att jag var så duktig på att bara ta med det nödvändigaste den här gången...fast tre par skor kanske är lite för mycket för en helg?
Jag skulle kunna skriva i all evighet känns det som, men jag får avsluta med att en sak jag kom på är att vi behöver ett Kallblod. Här i Mantorp (läs: jag, Lovisa) blir man helt lyrisk den gången per år då det faktiskt kommer något Kallblod till travbanan. De är så vackra! Jag får väl trösta mig med ett tjockt varmblod istället, för Kalle är mycket kraftigare än Kallblodstravaren de har på travskolan på Solvalla (som för övrigt är en helt underbart söt häst med sin långa, långa man). Sedan har vi ju en Nogge, den ende av sitt slag, och det är inte alla som har!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

En ny och hittills solig vecka!

Ja, då var det tillbaka till vardagen. Skoldagen har varit ganska ofokuserad, jag var uppenbarligen inte den enda som var helt slut. Tröttheten i kombination med den underbara vårsolen (för tro det eller ej, våren är faktiskt på väg) gör en lite sådär halvflumm. Visserligen har jag varit lättirriterad och sur en del också, men det har väl sina orsaker det med.

Nej, nu måste jag skriva klart min novell om ett barndomsminne. Det som är bra med skönlitterära texter är att ingen kan säga att man har skrivit för lite eller för mycket (denna skoluppgiften skulle förmodligen ha hamnat under det första alternativet).
Önska mig lycka till!

Hemma igen

Ja, då var jag alltså hemma igen. Helgen har varit bra och nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen. Vi hörs mer i morgon!

Ha ett bra veckoslut


För den som älskar choklad

Denna vecka har jag inte jobbat någonting och det känns som om jag har varit väldigt lite i skolan, ändå känns allt jättestressigt och jag har haft fullt upp. Nu är jag iallafall så gott som klar med all packning inför morgondagen. Usch, jag börjar nästan bli lite nervös. Virriga jag ska åka både tåg och taxi själv, det kan sluta hur som helst.

Nej, nu fokuserar vi på något annat ett tag. Choklad till exempel. Jag var inne på Åhléns tidigare idag och förutom balsam köpte jag en lermask - med cacao och sheasmör! Det kändes verkligen som att smörja in ansiktet med smält choklad. Nu när den har torkat liknar den visserligen mer elefantskit, men det luktar fortfarande supergott. Vi får se om den har gjort någon nytta.

Vi får se om jag hinner och orkar blogga om något intressantare senare, annars återkommer jag på söndag kväll eller måndag. Mobilbloggningen verkade ju inte fungera för mig igår iallafall.

Ha en bra helg!


Hur man packar ner en mössa

Jag började packa lite idag, bland annat två mössor (haha, någon gång kommer jag ju att frysa så då är det lika bra att vara förberedd). Hur det slutade kan ni se på bilderna. Jag brukar ju inte lägga upp bilder på mig så ofta så då kan jag ju lika gärna göra det ordentligt...men jag kanske borde ha varnat känsliga.


Var som jag skrev tidigare iväg och betalade lisnerna och hämtade taxipengar förut, ett paket kinderägg följde med hem också. Jag blev så sugen när jag läste om kinderäggsfrisyren på
brieost.blogg.se!


Nu får jag panikont i min axel och måste laga klart min kvällsmat.
Ha en trevlig onsdagskväll!

Everyday Minerals


1. Cool-Multi-Tasking Neutral matte foundation 2. Start to Finish Rice Powder - Fair 3. Mint Color Corrector concealer 4. Daydream blush 5. Foundation Brush 6. Long Handled Kabuki 7. Provburk - Beige, Fairly Light 8. Provburk - Buff, Fairy Light Neutral 9. Provburk - Cool, Peach 10. Provburk - Wet Sand blush 11. Provburk - Intensive Concealer Fair 12. After Party Eyeshadow 13. Matinee Eyeshadow


Sådär, då kan jag äntligen visa allt jag fick hem i måndags! 1-6 är det jag valde till "Personal Custom Kit - Full" och 7-11 är gratiskitet. Jag fick dessutom två ögonskuggor (12 och 13) med i paketet. Gissa om jag blev glatt överraskad?
Jag skulle kunna skriva om varenda en av sakerna, men jag nöjer mig med några. Något som jag verkligen rekommenderar är den gröna concealern. Jag har använt den ett tag och jag kan säga att provburken räckte länge. Den är verkligen perfekt för att dämpa rödhet i ansiktet.
Rougen, 4, hade jag inte provat innan så det var lite av en chansning. Den är tvärt emot vad bilden visar väldigt, väldigt ljus och neutral. Jag tycker nästan att den är lite för osynlig och grå, kanske för att jag är van vid Sunday Brunch från Everyday Minerals som man måste vara extremt försiktig med för att inte se ut som en clown. Till vardags passar den iallafall jättebra, både som rouge och ögonskugga.
Något som jag var lite skeptisk till först var Wet Sand (10). Jag har inte riktigt gillat att ha en massa glitter i ansiktet och den såg så glittrig ut i burken, efter att ha provat den är jag däremot näst intill lyrisk. Glitterbitarna är så yttepyttesmå att det blir mer som ett härligt skimmer som lyfter fram kindben och liknande. Det ser superfint och fräscht ut på vinterbleka mig och jag kan tänka mig att det blir lika snyggt i sommar då jag förhoppningsvis har fått lite färg, hihi.
Till sist - ögonskuggorna. Även de är lite glitterskimmrande men hur snygga som helst. Dessutom älskar jag överraskningar!
Nu låter det som om de har anlitat mig som en reklamgubbe (eller tjej i detta fall), men jag tycker helt enkelt väldigt mycket om deras produkter. 

Priset för allt detta? Inklusive frakt landade det på $45.05 vilket motsvarar 377,54 svenska kronor i skrivande stund. Otroligt men sant.

Undrar du något eller tycker tvärt emot mig och avskyr EM's podukter, kommentera gärna.

Val Emmich - Down

Alla mår vi bra av lite bra musik så här mitt i veckan.


Jag är totalt hopplös!

Jag skickade iväg ett MMS till bloggen när jag satt och väntade hos optikern förut, tyvärr har det inte ha dykt upp något på bloggen. Nåja, det var inte så intressant iallafall, MMS'et alltså. Hos optikern gick det bra, ska öka styrkan på det vänstra ögat ett steg men jag tror inte att det beror så mycket på att synen har försämrats (även om den säkert har det), jag fick nämligen en något lägre styrka sist.
För att byta ämne helt, igår var jag helvirrig och glömde skåpsnycklarna. Tror ni inte att jag lcykas glömma både husnycklarna och min plånbok när jag åkte till skolan i morse? De brukar i vanliga fall ligga i min "bokpåse" men eftersom jag skulle till optikern lade jag ner dem i min lilla bruna väska och lade sedan ner den i tygpåsen - trodde jag.
På grund av min glömskhet gick jag inte till ridskolan då jag ändå var i Mjölby, dessutom var jag hur hungrig som helst (hade ju inte ätit något sedan 6-halv 7). Mamma ska ändå in till optikern sedan och fixa med hennes glasögon i eftermiddag och betala mina linser, å kan vi lika gärna åka och hämta taxipengarna då. Dessutom får jag ju övningsköra lite också.


Onsdagmorgon

En nya dag, ett nytt liv. Nej, inte riktigt. Antagligen kommer jag att ha lika fullt upp idag som de två senaste dagarna. Visserligne har jag bara en lektion (företagsekonomi) eftersom jag ska vara hos optikern 10.45. Sedan måste jag gå ut till MHC och hämta taxipengar till på fredag. Jag vet inte om de har räknat emd att jag ska komma på eftermiddagen, i så fall får jag väl gå lite i affärer innan. Mitt lokalsinne är kasst och Mjölby är inte min starka sida, men det kanske vore bra att lräa känna sin hemkommun lite.
Vad som händer i eftermiddag återstår att se. Har ett par läxor jag måste göra i och med att jag är ledig, men vi får se.

Ha en bra onsdag så länge!

Virus

Jag lovade bilder+info om sminket jag fich hem igår, tyvärr har jag inte kunnat fixa det än då datorn med photoshop har fått något virus (Toves dator har visserligen också ps men den har ju hon ockuperat). Pappa håller på att ta bort det, eller någonting. Jag är så teknisk så jag förstår ändå inte.
På tal om pappa verkar han ha fått rycket. Jag tror att han går igenom någon 45-års kris, har har blivit så tjurig på senaste tiden. Iallafall håller han på att laga mat just nu! Det händer väl aldrig om mamma inte har tjatat på honom innan? Han lagar tillochmed mat till mig (jag äter som sagt inte kött). Så idag verkar han vara på bra humör, mot mig ialalfall. Förut var han jätteintresserad av mitt nya smink och frågade om det var okej om han satte upp en skruv där jag kunde hänga min spegel (jag har inte kommit så långt själv, haha.).
Stackars lilla pappa, det är inte lätt att bli gammal.

Ha en trevlig tisdagskväll!

Idiot-Lovisa

Jag är ju helt otroligt dum i huvudet! Bara för att jag har sovmorgon betyder det inte att jag funkar bättre. Jag hade just klivit av tåget i Linköping då jag kom på att jag hade glömt skåpsnyckeln. Eftersom jag hellre missar en lektion än kommer till tre lektioner utan böcker så var det bara att vända hem igen, som tur är hade mitt "hemtåg" inte gått än.

För att inlägget inte ska bli alltför tråkigt kan ni få receptet på min favorit paniklunch, pannkakor!

Blåbärspankisar à la Lovisa (ca. 5 stycken)
1 ägg
0,75 dl dinkelmjöl
0,25 dl grahamsmjöl
2 dl mjölk av valfri sort
lite smält smör (för att de inte ska bränna fast i stekpannan, jag vet inte hur det funkar med t.ex. olivolja. kanske ska jag våga testa med det?)
Blåbär!

Serveras med varma hallon, jag brukar blanda med någon tesked honung för att det ska bli lite sötare.

Jag brukar bli lite "crazy" med blåbären vilket resulterar i pannkakor som håller ihop lite sämre , men det är gott. Man skulle ju annars kunna blanda ner de där extra blåbären emd hallonen.
Jag tycker inte att det finns några direkta grönsaker (grönsaker för mig även vissa frukter, stenfrukter och allt vad det nu heter! Jag kan inte det där, men ni gurka, tomat, vitkål etc.). Har jag böngroddar hemma funkar det till, annars övertalar jag mig själv om att alla bär funkar lika bra.

Smakllig måltid!

God morgon!

God morgon! I eftermiddag får ni se vad jag fick hem för grejer från Everyday Minerals, men jag kan redan nu tala om att det inte hade kunnat bli bättre. Även tjejkvällen på travet var helt okej, gratis mat och produkter säger man ju inte nej till. Tyvärr vet jag inte hur pass bra hårprodukterna funkar med min schampofria metod, har kollat igenom dem lite snabbt och det ser inte så bra ut. Å andra sidan brukar jag fuska och det går ju alltid att använda då och då, bara man tvättar ur det på kvällen (det är iallfall min filosofi).

Ha en bra tisdag!

Sressad

Sress, stress, stress. Det verkar iallafall som om mitt smink har kommit, jag sitter och väntar på att pappa ska bli klar så att vi kan gå och hämta det (det är ju beställt i hans namn). Om en timme måste jag cykla iväg till tjejkvällen på travet och som sagt har jag inte ens något smink hemma än. Grattis till mig, hehe.

Hörs! (fult ord förresten)

Måndagmorgon

Min hy har totalkollapsat under helgen och jag ser ut som Robert Wells i håret. Annars är verkar det bli en bra vecka.

Tjo!

Tulipaner

 

Dagens vill-ha: Obamatröja

Jag vet att jag inte borde köpa mer saker nu, och jag ska försöka att inte göra det. Pappa har fortfarande inte tagit pengar för Twilightböckerna (det var ju jättelänge sedan jag köpte och läste dem nu!) och jag har ju även bestält en del grejer från Everydayminerals som jag inte har betalat för än. Iochförsig borde jag få min lön snart...
Nej, men som sagt, jag ska försöka att hålla mig. Å andra sidan kanske de hinner bli utsålda. Jobbigt läge! (hihi)


Den finns även i färgerna vitt och svart, men jag tycker att den grå är snyggast. Vad tycker ni?


T-shirtarna kommer från
www.obeyclothing.com

Söndagsmusik (Snow Patrol - Run)

Just nu spelar Mix Megapol Leona Lewis kassa cover på en underbar låt. Det finns covers som är bra (förra veckans söndagslåt var ju till och med en cover), det här är definitvt inte en sådan! Snow Patrol, som har gjort originalet, är ruskigt bra och låten Run detsamma. Jag kan ärligt säga att jag avskyr Leonas kyrkaktiga version. Nej, bort med den tack!

Med andra ord blir Snow Patrol med sin låt Run denna veckas söndagsmusik. Enjoy!

Snow Patrol - Run


Tankar om ny design

Jag sitter och försöker få lite inspiration till en ny bloggdesign. Jag älskar den nuvarande, men har ju trots allt haft den sedan jag började blogga (så gott som) regelbundet. Dessutom längtar jag efter våren så det är inte sant, det skulle passa bra med en lite ljusare design.
Någon som har förslag på färger?

Jag borde verkligen försöka skriva klart min historiauppsats. Önska mig lycka till!

Ha en trevlig söndag!