Valborg

Jag håller som bäst på att smörja in mina ben med Voltaren Gel, för gissa om jag har träningsvärk. Jag tar tillbaka det jag sa om att de som hade ont i benen igår var veklingar (en annan klass hade samma upplägg av idrottslektionen i måndags). Att gå nedför trappor är en plåga, eller att sätta sig ned.
I kväll är det ju Valborgsmässoafton. Den kommer att spenderas med några kompisar, vi tänkte grilla och förhoppningsvis tar vi oss iväg till en eld. Mina ben får helt enkelt tuffa till sig.

Ha en trevlig valborg!

Fler kobilderHoroskop

Jag ångrade mig angående före/efterbilderna på mit hår, förlåt. Anledningen var helt enkelt att på de bilder jag hade tagit speciellt för det så...tja, syntes det inte så mycket och på efterbilderna så var min "nya" frisyr väderbiten och tagna från en annan vinkel. Dålig ursäkt, men så är det. Det är ju knappast så att jag aldrig kommer att lägga ut en bild på mig igen.

Skit samma, bara för att har jag läst mitt nya horoshop på
Veckorevyns hemsida.

Oxen 21/4-21/5

Just nu räcker det för dig att bara vara. Du njuter av våren, och det passar fint med lugna promenader eller fundersamma samtal. Allting som kräver stress eller högt tempo får vänta till en annan gång. Till och med kärleken föredrar du en aning stillsam, utan större passion.

kärlek/sex 3
kul/nöjen 3
tur/pengar 2


Jaha, det lät ju inte så spännande men det kunde ha varit värre. Jag tror absolut på horoshop. Skit samma om någon har hittat på det, det händer faktiskt att jag påverkas psykiskt av det. Varje morgon läser jag mitt horoshop i Extra Östergötland och står det att jag kommer att få en dålig dag är det vad jag förväntar mig och tja, det brukar ju inte bli bra dagar med den attityden.

Ha en trevlig kväll!


Nyklippt Lovisa

Frisörbesöket är avklarat och det var riktigt givande, hihi. Det blev inte någon jättestor förändring och det hade jag inte väntat mig heller. Jenni tyckte att det vore synd att klippa av längden. Aven håret frame vid ansiktet ska sparas ut en bit, bara för att se hur det blir. Nu är det ju mer eller mindre en "klump", volymen ligger helt enkelt på fel ställe men hon trodde att det bara skulle bli värre med tiden om hon tunnade ut det nu. Uppklippningen längre bak på huvudet fick iallafall en ordentlig trimmning, så nu hoppas jag slippa "triangelsyndromet".
Jag parate även med frisören om färg och så eftersom jag har planer på att ljusa upp det lite. Det känndes som om vi var ganska överrens även där. Ungefär tre olika nyanse på slingor, inget blekmedel (mitt hår är redan så torrt) och tja, det var väl det. Den 18 maj har jag iallafall tid för det.

Före/efter bilder kommer, just nu sitter jag på mitt rum med den bärbara och den går som sakt inte att installera photoshop på. Visst kan man säkert beskära i något annat program, men jag och paint är inte bästa vänner sedan jag gick vidare till PS. Haha, stackars paint känner sig dumpad (nu är det dags att jag slutar innan jag spårar ur totalt). Jag ska straxt åka iväg till stallet och gå på föreläsning. En equiterapeut kommer och pratar (massage, laser etc.). Det ska bli intressant!

Ha en trevlig kväll!


Tio i fem PÅ MORGONEN!

Då var det tisdag igen, sovmorgon alltså. Inte för att jag hade tänkt sova särskilt mycket längre, halv sju lät som en bra tid för mitt hår att hinna självtorka tills det var dags att gå till tågen. Problemet var bara att klockan tio i fem fick jag ett SMS, TIO I FEM! Min första tanke var att det hade hänt något med någon, spattig och orolig som jag är. Jag lyckades iallafdall övertala mig själv om att det bara var reklam, eller något annat mindre oviktigt.
Fem minuter senare, då hör jag den där lilla Pingumusikslingan som jag har som meddelandesignal. Herregud, någon är verkligen angeläget att få tag på mig. Jag försökte iallafall ignorera det, men jag var seriöst livrädd för att det hade hänt något. Jag smög upp (eller nej, telefonen låg på byrån i hallen) och mötte pappa (han börjar väldigt tidigt på jobbet). Jag har talat om för honom att han inte får svara i min telefon när det ringer och att han inte får läsa SMS - eller ens kolla vem som har skickat det. Självklart kunde han inte motstå spänningen en tidig tisdagsmorgon utan talar om för mig att det var min teleoperatör. Alltså, jag har bloivit väckt tio i fem på morgonen för att min teleoperatör ville tala om för mig - genom två SMS -  att jag numera ringen för 1.99 kronor per minut. Vad är det här för idioti?

Egentligen är allt pappas fel, det var han som gjorde om mitt (eller rättare sagt hans) abonnemang till kontantkort för exakt en månad sedan. Tack pappa, glöm att jag tänker betala din telefonräkning när jag tar över världen.

Ha en trevlig dag och önska mig lycka till hos frisören senare idag!

Jag som skulle vara duktig

I morse fick jag hela trettiominuter över till ingenting, i kombination med ett otroligt behov av att blogga tycktes det kunna bli perfekt. Tror ni inte att det inte funkar att logga in? Typiskt!

Första dagen på veckan brukar sägas vara lite extra tung, men ärligt talat tycker jag att fredagar är ännu värre vad det gäller trötthet. Måndagen har iallafall (än så länge) varit smärtfri.

De som har sett min bilddagbok vet att jag var på koutsläpp igår, om inte: här får ni se ett par bilder från gårdagen.Jag älskar sol!

Ja, för tillfället sitter jag inne, men jag har varit ute sedan halv nio i morse och ska snart ut igen så inget onödigt innesittande här inte. Visst blir man glad av solen och den underbara värmen?

Ut i den fina vädret allihopa!Positiv

Idag känner jag att jag har hunnit med en hel del. Härligt va? Visserligen har jag fått klara mig med endast en lins så jag har lite huvudvärk (som dagt har jag fått ett sår eller något i ena ögat) och mitt tog var inställt i morse. Förutom att jag kom försent första lektionen så visade det sig att jag hade mina böcker och allt hemma. Smart! Sedan hann jag inte äta någon ordentlig lunch i och med att vi bara har femtio minuter mellan idrotten och matten, det tar ju ett tag då vi var i rackethallen som ligger en bit från skolan plus att det tar en fem-tio minuter att gå till lunchrestaurangen där vi äter.
Det var en bra dag sa jag va? Det hela handlar om attityd! Vi var som sagt i rackethallen på idrotten, och vi spelade badminton. Jag är ganska så värdelös på det (jag åkte ut först när vi körde "runt", behöver jag säga emr?) men det var riktigt kul.
Min sista lektion slutade som vanligt vid 12.50 men därefter åkte min klass (eller vi som brydde oss) till tingsrätten (del av sahällskursen). Eftersom jag aldrig har varit på en rättegång innan var det "kul" att se hur det gick till, och framförallt intressant!
Jag kom hem vid fyratiden, ungefär en timme tidigare än väntat och jag, full med energi, åkte ner till stallet och körde Noggeputt. Det gick super! Han var pigg men ändå fokuserad, en pigg häst behöver ju inte nödvändigtvis lägga sin energi på det han eller hon ska göra.
Så, det är min dag så långt. Kvällen ägnas väl åt att se på "Du är vad du äter" och göra en gloslista till franskan. Dessutom ska jag snart äta mat, riktig varm mat.

Förresten, vad vet ni om squash? Någon som har provat det? Jag blev lite inspirirad då jag såg några spela det idag. Jag har faktiskt aldrig testat det men det sägs ju vara extremt bra träning, dessutom ser det ju så komiskt ut.

Ha det bra!

WIP

Jag har visat denna förut, men då hade jag inte kommit så långt. Desvärre känns det som om varje ny grej jag gör blir annorlunda, annan stil och sticker ut. Vi får se om den blir klar och hur resultatet blir. =) (observera att jag för en gångs skull gör en smiley)


Ha en trevlig tisdagskväll!

Bajs

Det känns som om jag bara skriver negativt just nu, men det är väl en sådan period. Idag hade jag hoppats på att få sluta tidigare, istället tillbringades sista lektionen till att se på Sandor slash Ida, tydligen ska vi skriva en filmanalys om den. Inte så kul i och med att jag både jobbade med boken och filmen under högstadiet och ärligt talat tycker jag inte att den är särskilt bra.  Jaja, det kunde ha varit värre.
Nu till varför jag började skriva om sista lektionen över huvud taget; jag hade funderat på att åka till stallet och köra Noggeputt och det hade passat super att sluta en timme tidigare. Jag kunde visserligen ha åkt iallafall (det är ju knappast så att det är sent att sluta 14.15) men eftersom jag känner mig rätt skabbig, har ont i huvudet och är trött så tänker jag tycka synd om mig själv istället. Dessutom har jag fått sår under ögonlocket och vill bara gå och lägga mig.

Kort sagt, jag mår skit och blir bara förbannad över allt och alla just nu. Dessutom har min hy som var näst intill felfri här om dagen rasat helt och jag blir bara irriterad av att jag låter mig påverkas av smågrejer.

All heder åt folket med energi!

Purple eye

En till bild från helgens inspirationskick.


Söndagar

Under veckorna längtar jag efter helgen... På söndagarna är ju totalt uttråkad! Eftersom jag nästan alltid jobbar på lördagarna och går i skolan (och jobbar) måndag till fredag planerar jag oftast inte in någonting på söndagar. Jag brukar se det som en plugg och vilodag. Något som jag alltid tycks glömma är att jag askyr söndagar. Idag har jag skrivit en uppsats om brott och hur man ska förebygga det (den blev ruskigt bra måste jag erkänna), dammsugat, kollat på sammandraget från världscupfinalen i dressyr, damsugat och redigerat en massa bilder jag fotade igår (se bilden i inlägget innan). Det känns som om jag har suttit still hela dagen och jag är otroligt rastlös - samtidigt som jag känner mig otroligt trött och seg.
Vad jag vill säga med detta inlägget är alltså att jag inte klarar av att bara sitta hemma. Jag får väl ta och gå en sväng, en lång sväng. Jag kanske borde övningsköra också..och plugga franskaglosor. Det är väl det som är problemet, det finns så otroligt mycket att göra här hemma att jag inte känner att jag kan ta det lugn.

Ha en bra söndag!

Flower of spring


Oj, så tiden går!

Det var 3 veckor och 5 dagar sedan jag senast skrev i bloggen. Nästan en månad med andra ord. Jag kan inte säga att jag har någon ursäkt för det långa uppehållet. Det var mycket skolarbeten som skulle in och dessutom val av kurser till år två och tre. Det var riktigt ångestladdat, hur ska man kunna planera inför framtiden när man inte vet vad man vill bli? Jag är iallafall nöjd med mina val, med engelska C och matte D kombinerat med grafisk kommunikation och psykologi tror jag att jag kommer att få en både lärorik och rolig skoltid! Självklart valde jag fler kurspoäng än minimunså om jag inte plockar bort någon så landar jag på 2800 poäng (gymnasieutbildning är 2500) men det känns ganska rimligt. Andra klarar ju över 3000, så visst kommer jag att hinna med fritid och jobb med.
Jobb ja, jo det blev ju en hel del av det under lovet. Idag jobbade jag 06.30 till cirka 12.00 så bara för att jag har börjat skolan igen betyder det inte att jag sover bort helgerna (även om det säkert skulle vara skönt).

Jag har flera gånger tänkt "det här måste jag skriva ett blogginlägg om", men självklart har jag inte gjort det. Nu hoppas jag iallafall få det till rutin igen, så vi hörs väl snart igen?