Idag lyssnar jag på...

Milow - Little More Time

An eyelash on your cheek crashed down and broken
decided to leave so it jumped on a tear
Since '94 you've been wanting to grow up
Since '94 been trying to get out of here


I don't wanna find out whatever I needed
I'm way too afraid of what I could find
You're losing the thread while I'm losing my head
I wish that I will make up my mind


Don't write me off
because I should try hard enough
I just need a little more time
Don't write me off
because I haven't tried hard enough
I just need a little more time


The closer we get the more it looks like we've made it
I finally like this time of year
The closer you look we get less overrated
I hope that next week you'll still be here


An eyelash on your cheek crashed down and broken
decided to leave so it jumped on a tear
Since '94 you've been wanting to grow up
but just like your eyelash you didn't get far

Nej, nej, nej

Jag har just haft en riktigt dålig mattelektion, jag har ont i huvudet, är trött, har tagit världens fulaste skolkort ute i kylan och vill bara sova. Men det kan jag inte, för även om det här är sista lektionen har jag grupparbete efteråt. Suck...

Gårdagen gick iallafall bra.

Kort inlägg

Okej, jag är trött, stressad och orkar inte skriva något längre inlägg men måste skriva något känner jag.
Idag kom det som någon kanske vet en fotograf till stallet för att ta lite bilder inför informationbladet en pr-firma ska hjälpa travskolan att göra. Jag gillar verkligen inte att vara med på kort och föredrar att vara bakom kameran men ibland får man ställa upp.
Jag fick även se den nya ponnyn, Castanja, och hennes föl She's Not You (går under namnet "Mini Hitler", men än så länge har jag inte mörkt av hennes ökända humör.). De ska stå här i någon månad. Bilder på det lilla minifölet finns på min bilddagbok.
Alla lektioner gick utan problem men lördagarna blir ju ganska långa... I morgon ska jag dessutom iväg till Linköping med Nogge och ha lite ponnykörning vid nypremiären av Coop. Förhoppningsvis blir vi inte borta alltför länge. Jag har en del saker som jag måste hinna göra hemma.

Sov gott!

Ett bländande leende

Först och främst vill jag presentera en ny kategori. Här kommer inlägg som handlar om att jag testar saker, vare sig det handlar om hårprodukter eller fallskärmshoppning, att hamna.
Varför heter katergorien så konstigt då? Jo, jag har i flera dagar haft ledmotivet till "Får Johan plats" på hjärnan. De som har sett Sommarkrysset vet vad jag menar. Eftesom han testar var han får plats och jag spårar ur ibland tänkte jag att det kan funka som kategorinamn.
Nu till dagens test, tandkräm! Jag erkänner att jag är reklamskadad och har velat testa denna ett tag men har inte hittat den. Nu hade den iallafall kommit in på City Gross så mamma köpte den.
Tyvärr måste jag göra er besvikna och säga att jag inte såg mycket till resultat efter första borstningen. Jag hade väl inte väntat mig några mirakel men mina tänder är så gula så någonm skillnad tycker jag att det kunde ha blivit. Well, det kanske kommer. I vilket fall som helst var det riktigt cool färg på skummet!



Borsta lugnt!

Smått ska det vara!

Efter en tröttsam men kort skoldag tog jag en kort sväng på stan'. Eftersom pappa fyler år på måndag (Fyrtiofem! Herregud, han är ju jättegammal.) så var jag ju mer eller mindre tvungen till det.
Tre gånger varje år kommer problemet med födelsedagar och julafton där man måste komma på något bra att ge sina föräldrar. Ibland är det lätt men oftast har jag så dålig fantasi. Man vill ju ge något personligt, kul och bra. Samtidigt som det inte får kosta hur mycket som helst.
Hur som helst, i år blev det riktigt trist med en stor mugg och lite olika lyxigare chokladsorter. Det är absolut någonting som jag skulle vilja ha. Jag missbrukar té och mörk choklad är något utav det godaste jag vet. Pappa är väl inte lika extrem som jag men jag vet att han gillar det han med.
Muggen är helsvart. Stod och vägde mellan den och en annan av samma modell fast i vitt. Den ljusa färgen gjorde att den såg större ut men samtidigt blir det ju missfärgat på en gång så det blev den svarta. Det fanns öven stora, jättefina muggar med blommönster på, dock kändes de lite för tjejiga för li.

Så kommer vi till rubriken. I våras fick jag i samband med en tävling ett presentkort på en Ben & Jerry's-glass och otroligt nog hade jag inte löst ut det än. Det går ut den sista september så jag fick passa på när jag ändå var och köpte chokladen i affären där presentkortet gällde.
"Tyvärr" fanns det bara Strawberry Cheescake och Vanilj att välja på. Jag som var så sugen på choklad! Men jag har inte smakat den förstnämnda, åtmisntone inte B&J's så det ska bli spännande att se hur den smakar. Troligtvis kommer den att vara supergod. Om inte, då är burken fortfarande söt. Jag bara älskar allt i miniatyr!


Menlöst

Det blev pannkakor till kvällsmat och nu är jag nöjd igen, men det var inte det det här inlägget ska handla om.
Var ute och fotade lite förut. Tyvärr blev det ingen "wow"-bild, tvärt om blev alla ganska tråkiga så det blir bara en bild att visa den här gången.


I spy with my little eye...

...en pannkaka. Eller vänta, det gör jag inte alls. (Varning för det onödigaste inlägget någonsin!)

Idag hade jag räknat med ärtsoppa och pannkakor till efterrätt. Ärtsoppa har jag aldrig ätit och det ser ut som bajs men det där med pannkakor lät riktigt gott... Tyvärr lilla Lovisa, självklart får du inga.
Okej, jag erkänner att wooken, majskolven och framförallt såsen till var helt underbart god. När jag kom på att mamma stekte pankisar igår och lämnade kvar några trodde jag att jag kunde äta det som mellanmål istället. Haha, sure.
Väl hemma inser jag att min syster har ätit upp alla! Jag lovar att det var minst åtta stycken kvar, hur kan hon få mi sig det? Sedan såg jag att det låg fullt av pannkaksgegga i komposten så tydligen kunde hon inte det. Hur svårt är det att flytta på ett par stycken till en annan tallrik och värma?

Nä, nu får det bli pankisar à la Lovisa till kvällsmat istället. De jag gör är ju faktiskt godare än alla andras.

Sho sålänge!

Föräldramöte

Snart ska jag åka på föräldramöte. Önska mig lycka till! Förhoppningsvis blir det inte alltför segt utan snarare intressant. Annars kan man alltid roa sig med att titta på andras föläldrar och se om de är lika sina ungar, haha.

I övrigt har dagen varit rätt bra. Jag var inte lika oövervinnerlig som igår, tvärt om har jag varit väldigt trött hela dagen. Men men, det har varit sjutton grader och sol så man ska väl inte klaga (sol=Lovisa glad).

Sov gott!

Duktiga jag

Måndagsmorgon...det var som vanligt rätt segt. Trots det blev dagen riktigt bra.
Först på schemat stod Idrott och hälsa. Tillbringades även denna vecka i cirkelrummet och det var skönt att jobba lite. Fick faktiskt beröm efteråt för att jag kämpade så bra (ja, jag skryter). Visserligen kanske det märktes extra mycket eftersom de flesta bara satt och degade, men ändå.
Sedan var det engelska. Hade läxförhör på lite glosor. Hade endast 39 stycken i läxa (hälften av det som var tänkt innan) och förhöret gick som en dans. Vi får se om jag lyckades pricka in alla rätt...
Efter lunch var det matte. Inga problem där heller, hade gjort hälften av det vi skulle göra den lektionen så behövde inte stressa. Tyvärr fick vi inte tillbaka proven den här lektonen heller...
Sist var det, som ni såg i inlägget innan, datorkunskap. Även där måste jag erkänna att jag gjorde otroligt bra ifrån mig. Haha, idag är jag inte blygsam.

När jag kom hem skrev jag klart mina plugglappar inför Natrukunskapsprovet på onsdag, såg på ett gammalt Top Model-avsnitt och sedan gick jag en liten promenad på femtio minuter.
Senare lagade jag mat, matvete och så wookade jag grönsaker och bönor tillsammans med cocosmjölk. Jättegott och jag är imponerad av mina matlagningskunskaper.

Haha, nu ska jag sluta tjata om hur duktig jag är.

Ha det bra!


Bifogar en bild från Nyårsafton förra året, för att jag känner mig lite bubblig och inte alls deptrimerad över mörkret.


Snart lektion

Precis som alla andra måndagar har jag snart datorkunskap. Det är slappt och segt, lite lagom avslutning på en för övrigt inte så jobbig dag.
Förhoppningsvis kommer jag att blogga lite senare, borde ha tid till det.

Ha det bra!


Jag är kvar

Den här veckan har det varit ganska fullt upp, det gillar jag. Har inte kunnat blogga något och har väl egentligen inte ritkigt tid eller ork till det nu heller. Ville bara tala om att jag inte glömt bloggen.

Ha ett bra veckoslut!


Water




Så bra så

Som jag trodde försvann den där söndags, eller snarare måndagsmorgon, ångesten och dagen har varit ganska så okej.
Som vanligt var den första lektionen Idrott. Vi fick ägna oss åt att prova maskinerna i cirkelrummet. Jag som aldrig har varit på gym tidigare tyckte det var jättekul, trots att jag upptäckte att jag är väldigt svag. nåja, jag fick beröm för min hållning så helt kass var jag inte.
Efter såg jag fram emot engelskalektionen och hoppades få redovisa musikuppgiften. Jag tycker inte det är jobbigt att stå och tala inför en hel klass och brukar aldrig vara nervös, det var jag inte från början idag heller men ju närmre det blev min tur desto mer nervös blev jag. Jag gjorde absolut inte mitt bästa, hade inte särskilt bra uttal och antagligen pratade jag både snabbt och otydligt. Well, det är inte hela världen.

Ska strax posta lite foton, kreativiteten har kanske minskat något men håller ändå i sig. Har ju haft lite fotoryck de senaste dagarna.

Ha det bra!

Uschlig

Känner mig lite konstig ochj är rädd att jag ska falla tillbaka till ångesten igen. Har mått relativt bra de senaste dagarna så nu blir jag lite orolig. Förhoppningsvis är det bara lite söndagsångest som håller sig kvar.

Lycka till med dagen!


Human Tetris

Jag är förmodligen inte den enda som har suttit vid youtube och faschinerats av de härliga japanerna som försöker undvika att falla i vattnet. Jag tror inte heller att någon har missat att den svenska versionen, "Hål I Väggen" börjar på TV6 i kväll klockan 20.00. Absolut inget ni får missa!

Fotofeber




Tröttis

Söndagar brukar för det mesta vara ganska sega, denna är inget undantag. Fast jag har faktiskt tagit tag i en del saker. Bland annat kom jag äntligen ihåg att bränna ut en skiva med låten jag behöver till engelskaredovisningen. Fick samtidigt lite insipration och brännde över lite foton till en skiva också med bilder från bland annat gårdagens kräftskiva, midsommarafton, somamren i Dalarna och när jag var med familjen på Smultronstället. Har väl tjatat sedan i februari ungefär då hårddisken gick sönder att jag måste spara lite bilder på något annat ställe men det har aldrig blivit av. Skulle vilja ha en extern hårddisk men det känns lite onödigt att lägga pengar på det just nu.
Förutom cd-bränningen har jag städat lite, plockat iordning inför morgondagens skola och gjort frosting (vi fick med sockerkaka hem igår och har gjort något cupcakeliknande, tyvärr ser det ut som bajs).

Några bilder från gårdagen. Dels från bordet jag satt vid (det lilla, hihi), en bild på mig själv som jag bjuder på och så min kusin David. Visst påminner han lite om Harry Pottter på den bilden? Även om lille Harry inte framställs som ond i böckerna har jag alltid haft en känsla av att han inte har goda avsikter...



Ha det bra!

Fullspäckad lördag

Jag har varit uppe cirka en timme och det är snart dags för mig att åka till stallet. På förmiddagen är det en möhippa och halv ett börjar kopparkursen som vanligt. Egentligen börjar en ny prova på kurs en halvtimme efter men jag ska nämligen på kräftskiva hos mormor så jag kan inte hjälpa till. Hon bor ju i Katrineh

artichoke heart

Någon kanske lägger märket till rubriken som betyder kronärtskockshjärta. Det har väl inte så mycket att göra med bilderna förutom att smycket är ett hjärna, men det är ju gott.

Fotade en del idag och blev nöjd med marioteten av bilderna, faktiskt. Laddar bara upp några stycken här, fler finns på min bilddagbok.
(Jag är medveten om mina skabbiga naglar, har haft nagellack den här veckan och då blir det så här. Jag sköter dem väl inte tillräckligt bra.)



The Collection of Ugliness

Ja, varför gör jag det här är det säkert någon som undrar. Varför skämmer jag ut mig? Inte vet jag. Kanske för att locka fler personer till att läsa min blogg, kanske för att skrämma iväg dem. Kanske har jag en liten röst i mitt huvud som säger åt mig att göra detta.

Låt mig presentera, The Collection of Ugliness

12 sep. -08

Pluggisen sätter igång

Jag känner mig ritkigt duktig. Håller på att förbereda en redovisning av "Vindicated" av Dashboard Confessional. Vi fick nämligen en uppgift på engelskan att vi ska ha en liten redovisning av våran favoritlåt.
Lite svårt att välja om man inte har någon favorit men det är en sång som ligger mig varmt om hjärtat och det finns nog en del att säka om den.

Nu ska jag dra mig tillbaka till läxdjungeln, önska mig lycka till!

Equiterapeut

Jag lovade ju att skriva ett inlägg när jag kom hem, tyvärr känner jag inte att jag har så mycket intressant att skriva (det brukar väl vara så när det väl gäller) men kan ju skriva om vad jag gjorde igår för att komma igång lite. Fokuserar mest på hästarna för att risken finns att jag annars skulle flyta iväg. Haha, jag brukar ju göra det.

Igår var det alltså inga lektioner eller något men jag kände att jag behövde en liten paus i studierna och åkte ner till stallet. Hästarna har stallats in nu och går i rasthagarna på dagarna. Visst är de mindre och växtligheten är minimal, men betet har ju blivit så blött och äckligt nu. Dessutom måste det ju vila så att det kan växa nytt gräs till nästa år.
Iallafall, jag tog in honom och borstade honom ordentligt. Trots regnet var han inte så värst lerig och jag behövde inte ens spola benen. Hoppas det kan hålla sig så här, han fick ju mugg i våras och det har han aldrig haft innan så jag är rädd att det ska komma tillbaka. Men det ska nog inte vara någon fara nu när jag är i närheten (Ja, jag vet att man inte ska börja meningar med ordet "men").
När jag var klar blev det en stunds väntande. C's häst skulle nämligen gås (Är det ett ord?) igenom av en equiterapeut och jag tyckte sådant är intressant att se. Hon var ganska så sen men kom till slut och hästen fick massage, stretching, akupunktur och laserbehandling.
Det är helt otoligt hur man kan känna så små förändringar med bara händerna igentligen. Nu är väl jag väldigt oerfaren med allt som har med hästens anatomi att göra, men ändå.

Nu över till något helt annat, eller kanske inte igentligen. För det var i stallet igår jag verkligen började känna hösten.
Visst har jag frusit i flera veckor, men då har det främst varit inomhus. Ute har en jacka räckt för att man inte ska frysa men tydligen inte längre. Det var tolv grader men kändes kallare. Nä, nu får man väl dra fram vinterkläderna.

Ha det gott!

Typiskt mig

Jag tänkte faktiskt blogga i går, flera gånger faktiskt. Det fanns bara ingen tid till det. Loggade faktiskt in i går kväll till och med men internet blev segt och jag som måste ha min sömn för att fungera struntade i det.
Är det inte typiskt mig, när jag väl har fullt upp och där med saker att skriva om så får jag helt enkelt inte tid till det. Idag kommer jag nog iallafall att ha lite tid när jag kommer hem från skolan. åker till stallet lite senaste nämligen.

Ha en jättepositiv dag så länge!

Ny kategori

Jag erkänner att det finns lägen där jag inte alltid avslutar det jag har tagit för mig... Det gäller teckningar och bilder jag gör i photoshop. Jag börjar, kreativiteten flödar ett tag och sedan slutar jag. Jag brukar inte alltid göra klart bilderna.
Det här är en typisk sådan bild, fast gjort i photoshop. Jag började göra ett porträtt av min mosters häst Dollar men har inte kommit mig för att avsluta den. Jag kan inte påstå att originalversionen är klar men nu på eftermiddagen fick jag inspiration till att snabbt fixa till de värsta småfelen, fixa man och pannlugg (det syns att jag inte orkade göra den "för hand") och la till lite stämmningsfull bakgrund. Mörker, regn och dimma döljer det mesta, ett tips i fall du inte blir riktigt nöjd med någon bild någon gång.

Här är iallafall resultatet. Under ser ni "den riktiga" bilden, inte klar som sagt.
Försök till porträtt av Dollar. 8 September 2008.


Status

Jag sitter i skolan och skriver. Där höjdes bloggvärdet lite, eller?
Bara en lektion kvar nu, datorkunskap. Den ska väl börja när som helst nu... Så länge udnerhåller jag mig med att det en enfter en dyker upp personer som försöker att få datorn till höger om mig att funka. (Vilket den precis började göra, grattis!).

Ooops, nu börjar vi.

Blomflugesvärm

Det har varit en typsik söndag. Grått, trist, ångestladdat och segt. Söndagar är ju igentligen rätt härliga om man tänker efter. Man är ledig, man har klarat av veckan och ja...ändå är det någontigt som får mig att ogilla söndagarna.

För att inte bli fast inne hela dagen gick jag bort och såg till hästarna på betet. De såg nöjda ut men det blir nog ändå skönt för dem att stallas in snart. Hagarna uppe vid stallet är visserligen inte lika roliga, men det är absolut bättre underlag när det är sådant här väder. Betet har redan börjat likna en sjö.
Sedan tog jag Vetarundan hem så sammanlagt gick jag väl en 75 minuters promenad. I vanliga fall brukar jag tycka att det är ganska så skönt att bara gå, lyssna på musik och tänka lite men idag blev jag ganska uttråkad. Dessutom var jag tvungen att passera flera blomflugesvärmar. Några stycken flugor gör mig ingen men när de är så pass många blir det faktiskt ganska äckligt.

Sju timmar kvar av denna vecka, gör det besta av dem! Tjo!


God morgon, god morgon

Ja, det var väl bara det jag hade att säga. Ha en bra söndag!

Nogges första år

Idag hade vi en ny elev på travkursen, det visade sig att hans mamma hade varit med när Nogge föddes. Jag pratade tyvärr inte så mycket med henne, får göra det nästa gång, men fick ialalfall reda på att Nogges mamma fick flera föl. Det var roligt att höra! Har ju träffat flera som är efter samma pappa men visste ingenting om hans mamma tidigare.
Alla föl efter Lotta döptes till någon chokladsort, Nogge heter ju Nougat och ett av hans syskon fick jag reda på hette Plopp. Deras mamma var en liten, busig, fuxfärgad ponny precis som Nogge.
Tänk vad härligt det hade varit att få åka tillbaka i tiden till då Nogge föddes.

Som en liten avrundning bifogar jag en bild på mig i min snygga regnjacka. Den var välbehövlig, det spöregnade non stop fram till klockan två tror jag. Då blev det uppehåll ett litet tag iallafall.

Sov gott!

Visst är jag söt (A)
Visst är jag söt i min regnjacka? haha


Härligt att vakna tidigt

Allt hamnar i Allmäntkategorien just nu. Skriver ju om det mesta i varje inlägg och känner inte för att ha miljoner kategorier för vardagssnack. Kanske blir lite bättre uppdelning i framtiden, om jag börjar blogga mer vill säga.

Idag vaknade jag klockan fyra(!) och sedan var det bara att säga hej då till sömnen. Jag blir helt omställd när jag går upp tidigt i veckorna och kan helt enkelt inte sova länge på helgerna.

Jag känner att det här blir ett väldigt tunnt inlägg... Det regnar, min katt tjatar om att hon vill gå ut (och när hon blir utsläppt vill hon komma in igen efter fem minuter, äta lite, gå ut igen och så börjar det om...) och jag har en del läxor som vore skönt att bli av med innan jag åker till stallet.

Njut av regnet!

Januari -08

Nu blev jag sugen på att fota vattenbilder igen!

Fredagsfoton

Fotade lite idag, blev inga "wow"-bilder men mjeh..har väl lite dåligt med inspiration...eller fantasi snarare.

Noggibloggi

Trots rubriken så har jag faktiskt inte ens sett Nogge idag... Får ta igen det i morgon istället.

Dagen har varit lite sådär. Slutade som sagt ett idag vilket var jätteskönt. Hade samhällskunskap, engelska och matte så det var rätt slappt. Bara sju veckor kvar till lovet nu! (Det gäller att vara positiv)

På eftermiddagen var jag iväg till optikern igen. Inget särskillt, bara en vanlig kontroll så att allt stämmer och jag ser så bra som jag bara kan. Hämtade hem en del linsvätska också som förhoppningsvis kommer att räcka ett halvår. Det är ju faktiskt jobbigt att åka till Mjölby (haha, jag är lat).

Resten av fredagkvällen ska spenderas om den gör bäst, hemma i lugn och ro. Inte så förvånande kanske, jag är väl lite halvkonstig.. På fredagar är jag trött och vill ladda upp inför helgen. Visserligen börjar inte lördagens lektioner förrän halv ett men vill ändå gå upp skapligt.

Ja..vad ska jag mer skiva då... Musiktips inför helgen kan vara The Filthy Youth,(
www.thefilthyyouth.com)

Ha en bra helg!

Äntligen fredag!

Snart är det äntligen helg, bara tre lektioner kvar. Slutar klockan ett idag, det ska bli riktigt skönt.

Ha det bra!


Torsdag

Med en fantasifull rubrik inledar jag dagens blogginlägg.

Dagen har varit...helt okej antar jag. Eftersom våran naturkunskapslärare var sjuk fick vi sluta halv två. Jag passade på att gå en kort sväng på stan' och med mig hem fick jag en bajskorv och två nagellack.
Ska jag ta det igen? En bajskorrv, en brun mjukisnyckelring från Pee&Poo,
http://www.kissochbajs.com. Jag har lite sjuk humor och tycker att den är helt underbart söt.
Jag hade planerat att köpa något mer höstaktigt nagellack, antingen i någon vinröd eller lila nyans eller matt grå. Tyvärr hittade jag inte rätt nyans men eftersom det var två för 40:- på Depend-nagellacken var jag ju tvungen att köpa i alla fall. Det ljusrosa är på gränsen till för grisfärgat i visst ljus men annars helt underbart gulligt. Det silvriga såg mindre glittrigt ut i affären och mer metall aktigt. Haha, jag är otroligt petig. Till rätt kläder tror jag dock att det kan ge en rätt cool, futuristisk effekt.

När jag kom hem gjorde jag lite läxor, kritiserade och beundrade den nya TV'n och gick en promenad bort och kollade till hästarna. Nu sitter jag och slötittar på Vänner (skriver ju också, såklart). Senare blir det Heroes igen. Missa inte!



Glöm inte Heroes i kväll!

I kväll börjar andra säsongen av Heroes på TV4 klockan 21.00. Det får ni absolut inte missa!


Blogga järnet

Det får bli ett kort litet inlägg nu, har lite tid över (blir inte hämtad förrän om 25 minuter..säkert mer om jag känner Cissi rätt. Hihi).
Fast nu när jag sitter här inser jag att jag inte har något att srkiva om... Eller jo, jag kan ju ta upp det här med "rädda-Mantorp"-hysterin.
Det har väl alltid pågått en massa prat om att Mantorp behöver ett rejält ansiktslyft men nu när gymmet snart ska öppna fullkommligt väller det in planeringar och förslag som tas upp i tidningen. Det är faktiskt ganska intressant, i våras när jag var hos frisören kom vi in på ämnet vad som behövs i här. Jag stod fast vid att det förmodligen är omöjligt att få något att gå runt här medans Jennie hade flera förslag på vad som skulle kunna funka. Ju mer jag tänker på det börjar jag tro att hon har rätt.
Här om dagen diskuterade jag, mamma och pappa det här hemma och pappa tyckte att det skulle vara väldigt trevligt med något form av pub. Han tycker om att träffa nya människor men folk som han (och vi andra) känner bor ju oftast inte i Mantorp. Faktum är att vi inte umgås alls med någon här och jag kan tänka mig att det är lika dant för många nyinflyttade. Småbarnsfamiljer kanske skapar nya kontakter via dagis och liknande men de med skolbarn kanske inte har det på samma sätt. Dessutom vore det ju trevligt att kunna gå ut och äta utan att behöva åka tåg eller bil. Nu finns det visserligen en pizzeria i Mantorp men jag har bara ätit där en gång och ärligt talat är det inte riktigt ett sådant ställe jag menar. Ni vet, en lite enklare reastaurang dit man kan gå och till exempel äta lunch på söndagarna eller varför inte bara äta ute på en vardagskväll med sin familj om något speciellt har hänt.
Ett litet café vore också trevligt. Jag har inte fikat "ute" på evigheter.

Sedan vet man ju itne om idéer likande dessa skulle hålla i längden. Jag är säker på att ett café skulle vara väldigt välbesökt i början, men när nyhetens behag har lagt sig? Antingen blir det en jättehitt eller så glöms det bort.

Ha en bra dag!

Sommarmys

Visst ser det härligt ut?
Rumulus rullar sig, 12 Augusti 2008
Romulus

Någon kommer att få stå ut med ännu ett olyckligt inlägg

Den där något är du, den som läset det här. Nu har jag visserligen inte bloggat så mycket de senaste veckorna men det jag har skrivit har väl inte varit överfult med glada känslor och händelser. Det är säkert jättetråkigt att läsa det jag skriver, om hur deppigt det känns men jag tror jag behöver skriva av mig. Inte för att något förändras av att någon läser det eller inte, det tror jag inte, utan för min skull. Kanske gör det någon nytta av att få skriva ut allt (som egentligen inte är någonting) och få se det nedskrivet. Kanske kan jag se lite mer objektivt på allt och kunna hjälpa mig själv (och ja, jag kunde skriva på ett papper men det är min blogg och jag får skriva om vad jag vill).
Vi får se hur inlägget ser ut när det är klart, om jag publicerar det över huvud taget eller bara behåller det för mig själv.

Vad är det jag pratar om, vad är det som är så jobbigt och hemskt och bara..blah. Jag vet inte. Ärligt, jag kan inte sätta fingret på det. Ingen som jag känner har dött, jag och alla i min närhet mår relativt bra, skolan är okej, jag har inga krav på mig att vara i stallet varje dag, vad jag vet finns det ingen "Vi-som-hatar-Lovisa"-klubb...Det känns ändå inte bra.

De två första punkterna finns det kanske inte så mycket att skriva om. Förutom att mamma har fått min förkylning så är allt bra.

Skolan är det kanske lite sämre med. Det har absolut ingenting med själva skolan att göra. Jag uppskattar lektionerna, ingen är elak mot mig, jag känner (än så länge) att jag har gott om tid att utföra alla uppgifter. Det är bara så jobbigt med alla krav. Visst kan ingen tvinga mig att gå till skolan, gymnasiet är inte obligatoriskt och det är jag som bestämmer om jag ska göra det bästa av utbildningen eller inte.
Tre år är inte så mycket, sedan kan jag börja mitt liv. "Wiiiieee!" eller "Hjälp!?!". Så känns det. Jag tror jag har någon ålderskris. Vad ska jag göra, vem är jag, vad är meningen med mitt liv? Vad är det som gör det värt att gå upp på morgonen?
(Redan nu kan jag tillägga att den där klumpen, det där psykiska viruset börjar lätta lite och det känns helt ok. Framsteg!)

Så till hästarna då... Just nu är jag väl i stallet 2-3 gånger i veckan. Antingen kör jag Nogge eller hjälper till med lektioner. Jag behöver aldrig mocka, fodra eller göra något sånt. En dröm för vissa, kanske även mig om jag var tvungen att macka trettio boxar om dagen, men inte nu. Jag vill vara i stallet mer, ta hand om hästarna, spendera tid där. Det är som en slags terapi för mig och jag mår bra av det.
Lösning: Åk dit oftare.
Lätt att säga, skriva och tänka, men i praktiken är det inte så enkelt. Just nu går alla hästarna ute på bete och även om det går ganska smidigt att ta in och bara borsta dem så känns det lite för...otillräckligt ibland. Så det är till störtsta del mitt eget fel, men det finns samtidigt en förklaring till varför det inte finns så mycket att göra där.
Nu till hösten hoppas jag att det blir lite mer att göra. På onsdag startar en ny kurs, hästarna ska snart stallas in och flytta in i ett nytt stall. Det senaste halvåret har det varit lite pyssel med att se till att ha hästar och utrustning undanstädat vissa dagar i veckan då stallet inte tillhör travskolan.

Så till den sista punkten... I min vetskap finns det inte någon som hyser mer än vardagligt agg mot mig, det finns heller ingen som dyrker mig (bortsätt från mina föräldrar) och ingen jag ringer bara för att kolla hur den personen mår. Jag har många bekanta men inga nära vänner, vilket faktiskt är tvärt emot hur jag är som person ovh föredrar att ha det. Det stör mig ibland, men ärligt talat känns det viktigare att fokusera på mig själv just nu och det är inget större problem.

Så, nu har jag läst igenom allt jag själv har skrivit och det är så lätt att sitta här nu och säga: "Det här klarar jag", "Vilken vekling jag är som bryr mig om sådana småsaker, jag vet att jag kan bättre". Jag kan peppa mig själv hur mycket som helst och sedan vända bort blicken, pyssla med något annat..och den där klumbpen med det psykologiska viruset kommer tillbaka.
Jag har inte lösningen på allt, inte ens i närheten. Jag kan förakta mig själv hur mycket som helst men det hjälper inte. Jag vet att det största problemet jag måste ta tag i är att acceptera mitt liv, min framtid och minha val. Det simplaste är många gånger det svåraste av allt..tills man faktiskt har klarat det.

Mtt inlägg var segt och jobbigt att läsa men jag tror faktiskt att alla kan relatera till det sista. Det viktigaste är att känna sig trygg i sig själv så kommer allt runt omkring att kännas lättare.

Ha an bra dag, från eran Dr. Phil och min egen patient, Lovisa.