Happy Halloween!

Kanske inte det vackraste photoshoparbetet du skådad och kanske är det lite elakt mot Alice att förstöra hennes stilfulla image så där men iallafall, budskappet är nog ganska tydligt; Happy Halloween!


Bio med mamma

Ikväll har mamma och jag bestämt oss för att gå och se Patrik 1,5. Den har ju gått på bio ett tag så det lär väl inte vara proppfullt i salongen men de allra bästa platserna var bokade så vi sitter längst in mot väggen näst högst upp. Fast på små biosalonger brukar det ju inte vara så stor skillnad på platserna.
Det ska bli kul!
Ni som har sett filmen, vad tyckte ni om den?


Höstmys med klass

Igår kom mamma hem med dessa söta ljuslyktor/kronor. Visst är de fina?

(Den felvända kronan är numera rättvänd, duken är förmodligen fortfarande bubblig)


I spy with my little eye, something beginning with S...

Snö såklart! (eller snow om man vill vara lite mer internationell)

Så här såg det ut klockan halv åtta igår. Nu tror jag inte att det snöar längre men den är fortfarande vitt ute, dock väldigt blött.


Botox? Gissa vem som har fått en överläpp!

Nej, inget onaturligt behövs här. Boven i detta lilla drama är helt enkelt en kiwi. Jag satt och såg på Medium och satt och knaprade på den gröna lilla frukten (ja, kärnorna är det som är knaprigt alltså) och det svider ju alltid och blir lite småsvullet runt munnen när jag äter kiwi och nu har jag extra torra läppar så jag tänkte inte så mycket på det till en början. Det var när jag skulle gå och lägga mig som jag började undra vad jag hade för böld på överläppen. Jag gick och kollade i spegeln och såg att jag numera hade en överläpp.
Rättare sagt var båda läpparna lite svullna men framförallt vänster sida av överläppen var - och är fortfarande - extra klumpig.

Eftersom jag inte har ps på denna dator så får ni en extra fint ihopklipp. Jag orkar inte heller leta bland en massa bilder så ni får se före bilden i form av ett riktigt skabbigt porträtt (bristen på photoshop har även gjort det omöjligt för mig att minska lite på påsarna under ögonen, för jag erkänner att jag brukar göra det om det har varit "högt" ljus på bilder.)


Cuppisar - Recept pumpamuffins

Här kommer receptet, som jag lovade. Jag har alltså hunnit dekorera dem nu.
De blev väl sådär... Jag blev positivt överraskad över hur lättarbetad denna frosting var. Eftersom jag skar av topparna på några av muffinsen för att lättare kuna gegga på frostingen lade jag även lite frosting på dem och smakade. Själva kakan var inte så fluffig som sockerkakor och dylikt är utan lite mer kompakt, men den var god. Lite julaktig smak faktiskt.
Frostingen var också god, eftersom pumpamuffinet inte var så sött blev det en bra brytning men kombinationen blev ändå lite mastig för min smak (kommer från hon som älskar choklad i mängder som skulle få andra att spy, gärna mörk, men det är annat med rena sötsockeraktiga smaker.)
Kan tillägga att cuppisen längst ner inte är pumpasmak utan vanlig med hallonfyllning. Det blev så himla mycket frosting att jag dekorerade ett par sådana också.
Vad tycker ni förresten om strösslet?


Utkast: Pga att ...

Pga att jag sitter vid datorn jag tycker minst om här hemma ber jag i förväg om ursäkt för alla förlorade "M", man måste nämligen slå på tangenten för att det ska bli något. Det är väl något skit som har fasnat.

På förmiddagen cyklade jag (i kylan) ner till travbanan för att köra Noggeputt. C hängde med och körde Castanja och tja..Jag ahde hört att hon var lite konstig (hästen altlså) men jag trodde allvarligt inte att hon skulle hoppa så dant. För det var vad hon gjorde, det var rena rama spanska ridskolan. Upp på bakbenen och iväg som en raket, antingen rakt fram eller åt något annat håll. Hon tycker det är så kul att bli körd och kan absolut inte skritta.
Castanja skötte sig bättre när vi väl ko ut på träningsslingan och började trava, men nu till Nogge. För det är ju om honom det här inlägget ska handla om.
De första två varven hade vi ju som sagt sällskap. Nogge var inte lite pigg, han bara sprang. Jag är glad över att han tycker det är kul att springa men det är inte så kul när han inte lyssnar! Det var ju inte så att han koncentrerade sig, åtminstone inte på sig själv. Det var för okontrollerat och jag ville inte att han skulle snubbla. Vad gör man? Självklart lät jag honom inte springa, men jag kunde ju inte bara dra i honom. Så jag fick sitta där ed ina "ptrooo"-anden och ge och ta i tömmarna men jag tycker att jag var alldeles för hård i handen iallafall. Jag är verkligen sjukt dålig på att köra!
Det sista varvet körde jag ensam, självklart slutade Nogge att springa som en galning då hästkompisen försvann och ville istället knappt gå framåt. Han är verkligen tydlig i vissa situationer! Efter ett tag började han iallafall lyssna på mig och koncentrera sig på sig själv och inte på om det fanns någon annan häst i närheten eller inte så han kunde faktiskt även trava i bra takt.
Vi får se om jag kör något mer i helgen (i morgon kommer det säkert snöa en massa så jag hoppar nog det, faktiskt). Fast jag måste erkänna att jag inte tycker det är så himla kul. Det går inte bra, ger inget och känns bara onödigt. Jag vill inte att det ska vara så men jag vet inte riktigt hur jag ska kunna ändra på situationen och min attityd.


Snö

Det snöar!

The Headless Rider

Ja sa ju att jag hade fler på lager.

Perfekt!

Jag är in behov av någonstans att förvara alla bilder och dokument. I vintras krachade hårddisken jag hade alla mina grejer på och det var riktigt jobbigt. Det låter helt fel men vadå, man är ju uppväxt med datorer och bilderna jag har betyder mycket för mig.
Iallafall, i dagens bostadsbilaga av Corren hade de tips på olika tillbehör till bärbara datorer och titta vad jag hittade. En rosa extern hårddisk! Så vacker och så perfekt! Okej, 60GB är väl något lite men vad gör det när den är rosa?


Sovmorgon

Idag sov jag ända till klockan åtta, det ni. Tyvärr vaknade jag med en hemsk huvudverk som satt ända ner till axlarna. Aj aj, men inget som inte kunde med en ipren och ett par panodil så nu är jag klar för en ny, kall och frostig dag.
Varför jag fick ont i huvudet vet jag inte, kan det bero på att jag var på en Deep Purple konsert i min fasters rädgård i Dalarna? Fråga mig inte av jag får allt ifrån, jag kan inte ens nämna en låt de bandet har gjort.
Vad tror alla drömtydare att det betyder?

Bonde söker fru

Jag som var så nöjd med mig själv då jag såg nästan hela programmen av Bonde Söker Fru de första gångerna. Har ju aldrig sett på det innan men den här säsongen hängde jag ju nästan med i det...några veckor. Idag såg jag ingenting av det, men jag vill ju veta vad som händer! Det borde väl gå i repris?

God natt!

Så här söt är Nogge med hö i luggen.

Så här söt är Nogge med...

Klicka på kartan för att se hela inlägget

Det närmar sig halloween, bäst att stanna inomhus

Jag vet inte om foto är rätt kategori. Jag har ju som syntes gjort ganska mycket i photoshop, men igår blev det ju en del i kreativitetskategorin så det får bli som det blir. Kan redan nu avslöja att jag har fler bilder av just det här ekipaget som jag har kapat huvudet på. Hoppas ingen tar illa upp.

Sextonårig hemmafru söker man

Än så länge har jag ju faktiskt varit riktigt duktig. Okej, det blev inte så mycket av den där bokanalysen som jag tänkte skriva men vem behöver utbildning? Jag har ju faktiskt både dammsugat och varit och handlat.
Jag verkligen hatar att dammsuga så mitt mål är att skaffa en dammsugare som är tyst, självgående, energisnål, rosa och effektiv, den får gärna ta upp damm som flyger omkring i luften också. Sedan kan jag börja min karriär som hemmafru. Fast då måste jag ju ha en man först...Men det är inte så svårt att hitta. Jag är ung och välgödd (nu låter det som jag ser ut som en marsipangris...det tror jag itne att jag gör).

Okej, tillbaka till den seriösa världen. Så, vad köpte jag?
Som jag skrev tidigare skulle jag ha ingredienser till cupcake frostingen, jag hittade även ett gulligt strössel som jag tror kan funka. Jag köpte också bland annat en hårinpackning som jag hoppas är dryg och fungerar. Den har små blå prickar i sig vilket får mig att tänka på peeling för håret. Det kan ju inte vara så bra...eller?


Jag gör allt för att slippa

Igentligen borde jag börja på min analys av boken En Blomma I Afrikas öken, det är visserligen ett par veckor kvar till den ska vara inlämnad men jag hade tänkt att bli klar med den under lovet. Jag vet bara inte hur jag ska börja. Jag vill ju att den ska bli jättebra. Jag har fått MVG på alla Svenska uppgifter denna termin och känner en sådan otrolig press just nu, och analyser är ju något jag är bra på...åtminstone brukar jag vara det.

Nej, nu måste jag sätta igång. Kanske räcker det med lite stödord och sådant idag? Sedan måste jag åka och köpa balsam och lite ingredienser till frostingen till mina Halloween cuppisar.

Ha en trevlig förmiddag!

I carved a pumpkin

Sådär, då stod årets pumpa på altanen och lyser så vackert. Jag är inte helt nöjd, det blev inte så jämt som jag ville men vad kan man göra. Förhoppningsvis kommer ingen och inspekterar den.
Frönen rostade jag i ugnen, 200ºc i ungefär 10 minuter tillsammans med lite olivolja och till sist lite salt. Jag gjorde även muffins med kanel och pumpasmak som jag tänkte dekorera senare i veckan. Då får ni även receptet på dem och min åsikt om hur de smakar (för jag har inte provat dem än, haha, jag är så feg när det kommer till mysko smaker).

Ha en trevlig tisdagskväll!


Carve a pumpkin

Har du svårt att bestämma dig för hur du vill att din pumpalykta ska se ut? Eller är du kanske en av de stackarna som inte har fått tag i någon? Då kan jag tipsa om dessa sidor.
Vad tycker ni om mina konstverk? Inte så läskiga kanske.


http://www.cubpack81.com/images/carve_pumpkin.swf

http://www.theoworlds.com/halloween/

Vinter och kattastrofen







Mineralsmink - igen

Igår kom mina efterlängtade prover från Everyday Minerals. Eftersom jag gillade TiKeis mineralfoundation hade jag ganska höga förhoppningar och av det lilla jag provade igår tror jag itne att jag behöver bli besviken.
De tre foundationer (jaja, konstig böjning) jag fick prover var Soft Butter Peach från den varma kategorin och Cool-Fair Medium och Cool-Multi-Tasking Neutral. Jag som alltid har trott att jag har haft väldigt kall hudton med mitt blonda hår, blå ögon och lättbrända hy blev smått förvånad när jag märkte att Soft Butter Peach funkade riktigt bra. Perfekt vet jag inte om den är, jag måste prova den i dagsljus först, men de andra var nästan för kalla.
Jag får se till att beställa fler prover, kan göra det i samma veva som jag gör en "riktig" beställning. För jag måste definitivt se till att skaffa fler produkter där ifrån!
Concealern jag valde är Mint Colour Corrector och jag kan redan nu säga att det är något av det mest fantastiska jag har provat. Visset känns det lite mysko att kleta grönt puder i ansiktet men resultatet, ja det är verkligen något jag itne har kunnat uppnå med en vanlig hudfärgad concealer. Toppbetyg!
I provkitet ingick även en rouge, i mitt fall Sunday Brunch. En väldigt intensiv färg och det är lätt att ta för mycket men annars är den riktigt fin.

och just det, jag har matt formula på samtliga foundations.

Morgondrinken

Jag lovade ju att visa en bild på gårdagens "goda" morgondrink. Yummie!

Shrek The Third

Precis som de förgående filmerna är soundtracket fantastiskt, tyvärr är det något som fattas. Den vanliga Shrek-andan vi är så vana vid fattas. Det betyder inte att filmen är helt värdelös. Jag tycker även att den var mer våldsam än de två första.
Okej, nu ska jag sluta jämföra den med tidigare filmer. Den är rolig även om den tar ut svängarna lite för mycket ibland och blir vidrig. Till exempel tycker inte jag att en bebis som spyr ut ett grönt vattenfall känns så underhållande, men det är ju jag. Något som var roligt var Shreks besök på ett High School (eller en High School? Svårt det där med engelska ord i svenska texter.). Jag tycker det är otroligt underhållande med olika stereotyper.
Det snyggaste i filmen är helt klart Prince Charmings rosa benvärmare. Ge mig dem!
Skulle jag betygsätta filmen får den nog 3/5. Sevärd helt enkelt.



När jag ändå skriver i den här kategorin får jag väl ge ett litet musiktips också. Jag tror inte jag har tjatat om detta band i bloggen tidigare, eller? Bra tycker jag att de är iallafall.
http://www.myspace.com/midnighthourrock

Vind

Ni har tur, det går inte att ladda över bilder från kameran till datorn (fråga mig inte vad felet är) så ni slipper att se en bild på min väldigt aptitliga morgondrink. Jag tog nämligen två teskedar spirulina istället för en som jag brukar och den blev med andra ord dubbelt så äcklig och såg ut som mixat träsktroll. Att jag hade glömt ställa om klockan (trots att jag påminnde alla om det igår) och gick tidigare än jag brukar gjorde mig bara ännu surare.

För att beskriva dagens väder och anledningen till att jag kommer att hålla mig inomhus bjuder jag på ett litet foto.


Lite fel kanske?

Ja, inte var jag i Bränninge när jag skickade förra MMS'et. Jag ahr aldrig ens hört talas om stället.
Well, så många mil här ifrån verkar det ju inte vara.

Idag har jag varit i stallet från 10.15-19.00, konstigt nog är jag inte så överdrivet trött. När ama kom ner med vinterjacka och termosar blev det till och ed riktigt behagligt trots blåsten.

Lid inte för mycket av den förlorade timmen! (med andra ord, kom ihåg att dra tillbaka klockan)

Så, nu har jag en kvart på mig till n

Så, nu har jag en kvart...

Klicka på kartan för att se hela inlägget

Äntligen!

Äntligen har jag kunnat få iväg ett MMS inlägg och fått prova på den nya tjänsten. Jag är medveten om att det inte är dagens mest intressanta inlägg men iallafall. Det tråkiga är att det ser ut som jag har stått vid min förra skola och skickat det när jag i själva verket satt hemma i vardagsrummet (en av smågatorna vid trumpetarevägen). Kanske är det bara jag som är petig. Hur exakt som helst kan det ju inte vara, eller?
Vi får se om jag skcikar ännu ett MMS senare idag. Kommer ju att vara i stallet en hel del...

Ha en härlig lördag!

test..

ska se om det funkar nu....

Klicka på kartan för att se hela inlägget

Mjukstart inför Halloween

Jag vet att ögonen ser lite mysko ut...men man såg knappt hennes pupiller så jag fick fixa egna.

Höstledigt och Idol

Som ni ser nedan så kan jag nu mera blogga med min telefon! Jag lämnade över den till pappa några minuter och nu funkar allt perfekt. Super!

Idag är det fredag, alltså automatiskt en bra dag. Att det är den 24 September och två månader kvar till julafton gör den ännu bättre. Dessutom har jag officiellt tagit höstlov nu och..ja, kan det bli bättre?
Eftersom jag är på väg att somna redan nu (bra start på lovet, eller hur?) kommer kvällen att spenderas med att äta tacos med min familj och sedan blir det självklart Idol. Temat Abba kan bli hur intressant som helst, eller så blir det plattfall och karaoke-varning.


test

MMS

test


Kärnkraftverk

En mindre exklusiv förhandsvisning av kärnkraftverket jag håller på att skissa. Det är tänkt att den ska vara med på den obligatoriska affischen till grupparbetet om energi. Under kan ni se vad jag har utgått ifrån (ni trodde väl inte att jag ritade ur minnet?).
Jag hade tänkt att använda en annan bild, jag kommer ihåg att vi ritade en väldigt enkel bild i Fysiken på högstadiet. Självklart var det just gamla skolgrejer jag lade längst ner i kartongen med saker jag rensade ur mitt rum för några veckor sedan så det var bara att gräva. Tror ni jag hade skrivhäftet kvar? Självklart har jag slängt det. Förhoppningsvis la jag det i pappersinsamlingen...då var det inte helt i onödan.
(Jag råkade trycka på något och nu får jag inte bort den kursiva stilen. När jag är igång och avslöjar mitt otekniska sinne kan jag även erkänna att jag fortfarande inte kan MMS'a med min telefon. Förhoppningsvis kan pappa hjälpa mig när jag träffar honom i morgon.)


Som vanligt igen

Jag gick och kollade till Noggeputt när jag kom hem idag. Blev otroligt lättat äver att se att han fått tillbaka sin lilla mule, enligt morgonfodraren var han helt återställd redan på morgonen.
Det är såklart jätteskönt att det inte blev värre, men han är den tåligaste ponnyn jag känner. Aldrig fått utslag av någonting och de enda svullnaderna skulle väl i så fall vara insektsbett. "Vanliga" ponnysjukdomar som fång har han ju aldrig heller haft tendens till.... Men som sagt, nu är han lika perfekt som vanligt igen!

(bilden är faktiskt från igår eftermiddag, fast innan allergireaktionen. Det syns inte men han är nyklippt och ser..ja, inte så vacker ut, men nu ser han inte ut som en angorahäst och slipper päls som fastnar i spännen och sånt.) 

Bästaste bebis<3

Torsdag igen

Jag ber om ursäkt för lite bilder de senaste dagarna, men snart är det lov och då hoppas jag ha tid för sådant.

Skoldagen kommer förhoppningsvis gå fort. Den börjar mad studiestuga (kommer att arbeta med Nk/Sv-arbetet), sedan Franska och efter lunch har vi Samhällskunskap och Naturkunskap. Sedan bär det av hem och så fort som möjligt ska jag ta en promenad ner till Nogge.
Om det hade blivit värre hae jag nog hört något nu eftersom de är i stallet ganska så tidigt. Skönt! Har även ett par teorier som kan ha utlöst den allergiska reaktionen... Drömde att jag berättade om dem och C bara skrattade ut mig, men så långsökta är de faktiskt inte.
Håll tummarna för att vi kommer på vad det är och att Nogge blir helt återställd!

Lilla, lilla Nogge

Efter kvällens lektion svullnade Nogges mun upp och senare fick han även nässelutslag. Jag orkar inte gå in mer på detaljer och vi vet inte exakt vad det är som kan ha utlöst det. Det viktiga är iallafall att svullnaden har gått ner litegrann nu, enligt veterinären finns det inte så mycket vi kan göra.
Förhoppningsvis går det över helt under natten. Det är så läskigt när det sitter vid munnen och andningen. Hoppas också att vi kan få reda på vad det är så att det inte händer igen!


Radon

Kolla vilka söta klumpar som kom på posten idag. Nu blir det mätning av radon här hemma. Hoppas det inte är någora höga halter...men det är det nog inte.

Nä..nu är jag förbannad!

Efter att ha skrivit klart mitt senaste inlägg har jag kollat lite närmare på den där hemsidan (som tur är har jag inte så många läsare, annars hade de fått gratisreklam) och jag blir ju riktigt sur.
Lite citat taget från planka.nu:
"Kostnaden läggs där pengarna finns - hos de rika!"
"Genom att inte betala för sig skapar man ett andningshål i ekonomin."
"I förlängningen skulle nolltaxa ge flera andra positiva effekter, som en bättre stadsmiljö med mindre bilköer."

Varför ska de med jobb, och som har råd att betala kollektivtrafik för sig själva, betala extra skatt för till exempel de som lever på bidrag? Ska de utan jobb kunna resa hur de vill och endast använda sina bidragspengar till boende och nöje?
Det är ju förjävligt att de uppmanar folk till att planka, det känns som ett omoget uppror som en fjortonåring har hittat på. Jag är säkert på att de som står för det här verkligen tror på det och har tagit reda på fakta, men det är så lätt att bli fast i sina egna idéer. Jag blir ju det själv.
I det här fallet tror jag, som jag skrev i min insändare, att även om det faktiskt blev gratis kollektivtrafik är det inte säkert att så många skulle välja det framför bil. De som faktiskt har en stadig inkomst och alltid har haft bil kanske inte ser det som en last ekonomiskt sett eftersom det oftast är mycket smidigare, iallafall om man inte bor där det är så bra kollektivtrafik.
Jag som bor i Mantorp har cykelavstånd till tågstationen som går till både Linköping och Norrköping men busstrafiken tror jag det är sämre med. Så de som bor utanför Mantorp kan ha ganska svårt att hitta bussar som går tillräckligt ofta för att kunna åka iväg och komma hem skapliga tider.

Det är rätt komiskt...Ju mer jag läser och skriver om detta ämne desto starkare blir jag i min åsikt. När vi började diskutera det i klassen var jag väl lite mitt emellan och tyckte att det verkade jättebra men ogenomförbart. Nu spelar det ingen roll om det så kommer en miljardär och betalar kollektivtrafiken för hela Sverige - jag skulle fortfarande vara emot det.
Suck, det är jobbigt att vara envis. Haha, nu ska jag gå och se på ett gammalt Top Modelavsnitt.

Bara två dagar kvar...

...tills det äntligen är dags för lite långledigt! Okej, inte så långt kanske men en vecka är ändå en vecka. Jag pratar såklart om höstlovet.
Det ska bli jätteskönt med lite ledigt även om jag inte ska göra något speciellt, det blir väl att vara lite extra i stallet och så har jag några skolsaker jag gärna vill få klart, bland annat en bokanalys. Vi får även se hur jag ligger till i projektet vi startade igår. Det är ett sammarbete mellan korserna Svenska A och Naturkunskap A i form av ett grupparbete om energi. Min grupp ska ha hand om fission, alltså kärnkraft. Det blir dels en kortare redovisning, ett informationsblad som ska delas ut till klassen, en skärmvisning (troligtvis i form av en affish) och sist men inte minst - en debatt. I nuläget verkar det som det blir jag som får debattera, inte mig emot. Det ska bli jättekul, särskilt eftersom jag är livrädd för kärnkraft och därför emot det men i debatten ska vi (på låtsas förstås) försöka övertyga lärarna om att våran grupp ska få bidrag till att vidareutveckla metoden. Önska oss lycka till!

Var det förresten någon som såg insändaren i dagens Extra Östergötland? Det var ett svar på min insändare som publicerades i måndags. Svaret kom från någon (mitt minne är som det är, så namnet får ni leta efter själva) från
planka.nu, en hemsida jag aldrig har hört talas om tidigare.
Jag måste erkänna att han/hon/den/det faktiskt hade en del vettiga synpunkter men i vissa fall är jag så barnslig. Jag blir så sur och arg när någon säger emot mig och jag kan vara riktigt dålig på att ta kritik även om jag inte visar det utåt. Svortdomar och alla möjliga kränkade smeknamn snurrar omkring i mitt huvud och frasen "hur vågar [den personen det gäller] säga emot mig" har etsat sig fast i min hjärna (nu pratar jag alltså generellt sett och inte just om denna specifika insändare).
Vi får väl se om jag orkar fixa ihop ett smart svar. Rätt ska vara rätt och det är alltid jag som har rätt, så det så, även om den där planka.nu har lite rosa färg på sin hemsida som absolut ger plus i kanten.

Ha en bra dag, jag ska försöka jobba på att bli lite ödmjuk!

I told you so!

Saxat från Aftonbladet 

"...och i samma avtal ska det blivit klart att Efron spelar rollen som basketspelaren Troy Bolton i ytterligare en "High School Musical"-film, trots att han tidigare sagt att det inte blir någon tredje uppföljare."

Jag sa ju att någon skulle behöva gå om High School och att filmens titel "The last year" bara är fake (som sagt, jag tål inte filmerna. Det kanske märks? Eller egentligen är jag deras största fan, haha. Nej, ischelipishk.)

Att Eftron ska vara med i piratfilmen kan jag inte säga så mycket om. Förhoppningsvis kan han göra sådant som inte är musikal-låsas-smile-gud-så-oskyldig-jag-är, vi såg ju honom trots allt gråta i tv-serien Summerland.


Nu ska jag slita mig från alla dessa teknikprylar och försöka ge mig ut på en liten promenad, kanske blir lite piggare då. 
Ha det bra!

Mobilbloggning

Då har man fixar MMS inställningarna på mobilen (jag har haft den över ett år och aldrig skickat ett MMS, kanske för att jag är så oteknisk) och gått igenom hur man ska göra för att mobilblogga. Tyvärr är det något kommunikationsproblem när jag ska skicka och det står att man ska vätna ett tag. Förhoppningsvis är det bara tillfälligt, annars får jag väl lösa det på något annat sätt.

Det är inte bara jag som är virrig

Klockan i min TV har fått fnatt, haha.


Insändarskribenten Lovisa

Jag vet att vem som helst kan skicka in en insändare och få den publicerad, men jag kunde inte låta bli att le när jag fick se min egen vara tryckt i dagens Extra Östergötland.
Jag vet inte om jag har skrivit om det i bloggen tidigare men i Svenskan i har vi fått arbeta med insändare och i samband med det skrivit egna och fått skicka in till olika tidningar. Det var lite svårt att komma på vad jag ville skriva om men som tur är hade vi några ämnen som vi redan hade diskuterat som vi fick välja mellan.

Så, alla Östgötar, spring till närmaste tågstation och hämta dig ett ex. För er andra (eller de östgötar som är för lata för att ge sig ut i det "vackra" vädret) kan ni läsa den
här (länken öppnas i ett nytt fönster).


Måndag, Monday, Lundi, 月曜日, Montag, Segunda-feira

Måndagen började med ett spinningpass på kanske 45-50 minuter. Jobbigt, men på ett bra sätt (förutom att man inte känner sig så fräsch när svetten rinner om en, huua!). Så nu är jag väl förberedd för den sista veckan innan lovet.
Resten av skoldagen gick utan några problem. Jag hade tur och kunde ta halv två tåget eftersom min datakunskapslärare var sjuk. Dessutom gick det ändå inte att logga in på datorerna, jag vet inte vad det var för fel faktiskt.

Förlåt, ett litet avbrott bara. Fick alldeles nyss ett mail och gissa vem som har blivit utvalt till att prova den nya mobilbloggfunktionen med positionering? Vad kul! Jag har aldrig provat att mobilblogga så det här ska definitivt få fart på det. Inte för att jag rör mig så mycket men ändå.

Iallafall, tillbaka till min dag. När jag kom hem fasnade jag i soffan. Det var ju Oprah på tv! Tyvärr inget superintressant, hon fick besök av Jonas Brothers och jag har väl aldrig riktigt förstått mig på dem. Jag funderar på att skicka dem en platttång, rakhuvel och pincett men det är nog lite onödigt. Jag antar att de lever på sitt lockiga hår, polisonger och buskiga ögonbryn. Dessutom är ju utséendet faktiskt inte alls... Tydligen är inte sången det heller.
Fölåt, så illa var det inte. Jag har hört värre och är bara avundsjuk för att inte jag kan sjunga. Vi kan säga så iallafall.

Måndagar betyder ju även reklam och jag blev helt lyrisk när jag såg att det hade kommit en leksakskatalog. Jag längtar alltid till julen då det kommer hela kataloger med bara leksaker så nu fick jag något att bläddra i så länge. Det fanns bland annat ett helt uppslag med bara rosa. Jag hittade även något som påminde om några av mina barndomsfavoriter: skogsfamiljen! Kanske är det till och med samma märke bara i nytt utförande? Blev också förälskad i en liten apa som jag tror att jag måste köpa.
Det fulaste i katalogen måste vara "Struts" hästarna. Var tog alla små söta, mulliga ponnyer vägen? Jag såg också att de hade gjort figurer från senaste Narnia-filmen och blev lite besviken faktiskt. Prince Caspian såg ju hemsk ut...och han som var så snygg i filmen...

Nu ska jag se om jag kan få igång den där mobilbloggfunktinen, har även en annan liten grej jag måste blogga om. Några av er vet nog om det, det ingick ju trots allt i en skoluppgift.

Sköt om er några minuter!

Tidsfördriv

Från gårdagen. Två bruna blommor och en katt. Lite udda kombination.



Je doit montrer ce texte pour vous

Rubriken är med all säkerhet full av grammatiska fel, precis som texten jag bara måste visa för en nu. Jag har nämligen fått i uppgift att skriva ett slut till en text vi har läst i franskan. Tro det eller ej men jag fick ihop hela tolv ord, hur rätt det är vet jag inte men fantasi har jag.



     Aziz écrire il veux rencontre Charlotta dans le café demain. Charlotta a peur. Elle sa rappelle l'incident avec  Aziz dans l'airport.
Sophie trouve Charlotta est folle. Laisser son numéro de protable á un garçon bizarre à l'airport? Ce n'est pas une bonne idée.
     Elle achetent des café au lait et deux biscuits. Sophie dit elle trouve c'est chouette Charlotta finalement décide visiter France.
     Àpres le café, les filles vont à la maison de la Charlotta. Pendent Charlotta montre sa maison, quelqu'un frappe sur la porte. Qui est la? Elles vont ouvrir la porte mais il n'y a pas quelqu'un là. Dans l'escalier il y a un cadeau.
- "Pour Sophie", Charlotta lit.
     Sophie raconte Aziz. Il est un rôdeur? Ou un meurtrier? Elles vont a la cuisine et ouvrir la cadeau. Ce n'est pas une bombe, c'est un collier d'or.
- Des bijoux d'or sont trop chère! Qui a acheté ce pour toi? Qui sait que tu habite chez moi? Charlotta est un peux curieux.
- Je pense c'est Aziz. Le garçon bizarre que j'ai raconté a toi.
     La matin prochaine Sophie promenne le chien de Charlotte en bas de la rue. C'est très tôt et les voisins sont endormis. Soudain, une personne  commence parler derrière Sophie.
- Tu aime la collier?


Det tar sig...

Jo visst verkar det som om de inte kastar bort veckans övriga dagar helt och håller. Man ser ju framsteg hos några av deltagarna. Det gillas!

Jag vet att jag är din idol

Nu sitter jag här med lera i ansiktet (lugn, det är en ansiktsmask) och väntar på kvällens middag. Tänkte passa på att göra det jag nämnde tidigare i veckan, nämligen att gå igenom alla idoldeltagare och säga vad jag tycker. För självklart kan jag inte komma på något bättre förslag på en till jurymedlem än mig. För att göra det lite mer intressant tar jag upp kvällens låtval också.

Robin Ericsson - "Angels"
I uttagningarna tyckte jag inte alls om honom, det enda jag kunde tänka på var att han såg ut som en viking. Nu när han har klippt sig har jag däremot märkt att han är grym på att sjunga, absolut en av de bästa och jämnaste sångmässigt. Tyvärr ganska ointressant för övrigt. Låten är underbar men det krävs mycket för att lyfta den till den nivå den förtjänar.

Yazmina Simic - "Born to make you happy"
Osäkert, gällt och allt som jag inte tycker om. Låtvalet är ungefär lika tråkigt.

Anna Bergendahl - "Nothing compares 2 u"
Ibland blir jag chockad över hur bra hon är, ibland förvånas jag över att hon ens har tagit sig till final. Det ska bli spännande att se hur det går i kväll!

Robin Bengtsson - "Torn"
Jag vill att han ska sjunga som en gud och ta alla med storm. Varför kan han inte göra det? Vad är fel? Han ska dock ha cred för att han vågar ta chansningar med låtval, otiippade och resultater är det väl lite si coh så med, men han försöker och han utvecklas.

[Till intressesmurfarna: här har jag varit tvungen att starta om datornj pga. någon uppdatering och jag passade på att tvätta av ansiktsmasken. Haha]

Johan Palm - "Beautiful ones"
Han ser ut som en tolvåring, har stora problem med sången och rör sig som jag vet inte vad. Han kommer dessutom från en av städerna jag tycker minst om, det råkar även vara min hemkommun och trots allt detta väcks en liten nationalist i mig till liv och jag kan inte annat än önska honom lycka till!

Lars Eriksson - "One"
Alltså...Lars Eriksson, på autition med "Rejected love"...wow! Har även genom myspace laddat hem flera veckra låtar med honom... Det är bara två saker som stör mig. För det första är han så otroligt arrogant! Okej att Idol inte är hans dröm, men jag tror nog att han vill vara kvar och han borde verkligen visa lite respekt. Dessutom tycker jag att han överdriver sin falsksång lite väl. Han kan ju sjunga! Sjung för fan innan jag kommer och jagar dig med en högaffel!

Sepideh Vaziri - "Everything I do I do it for you"
En till av tävlingens bästa sångare. Riktigt, ritkigt bra. Det är väl bara det där allra sista finputset som behöver fixas, hon behöver bli lite mer orginell och "ny". Den här låten tror jag hon kommer att klara galant.

Loulou Lamotte - "Stars"
Här är jag lite tveksam. Innan tyckte jag att hon var jättecool men jag börjar störa mig lite på hennes röst. Det låter som det är jobbigt att sjunga, att något sitter fast i halsen. Dessutom skulle hon passa skitbra i ett par pumpsk, hennes hår är däremot skitsnyggt.
Låten känner jag inte till...kanske när jag hör den.

Kevin Borg - "All I wanna do is make love to you"
De som känner mig vet att jag avskyr High School Musical. De som har sett Kevin Borg vet att han skulle platsa i den filmen.

Alice Svensson - "Ironic"
Nästan alla säger att hon är så fantastisk, jag håller inte med. Det är så gällt och jag kan verkligen höra henne skrika fram den här låten. Hjälp mig, någon?
Nåja, hon är väl duktig.


Pluggis

Idag har jag varit duktig. Det första jag gjorde när jag kom hem (eller, nästan först iallafall) var att göra klart lite skolarbeten. Om jag gjorde rätt vet jag inte, men jag försökte åtiminstone.
Och ja, det är Nordisk Unions hemsida. Vi har hållt på med ideologier i samhällskunskapen och går nu igenom svenska partier. Jag kan inte annat än le åt denna hemsida. För mig ger den absolut inte ett seriöst intryck, men det finns ju folk till allt. De tycker antagligen att jag är dum i huvudet.
Annars har dagens ljuspunkter bestått av desserten i skolan och så gick jag min "långa runda" på 46 minuter. Har för mig att det tar runt 55 annars då jag inte är alltför seg. Jag får nog öka den lite.

Ha det gott!


Mineralfoundation

Idag fick jag en glad överraskning när jag kom hem. Mina prover från TiKei hade kommit! Jag beställde dem i helgen och hade verkligen inte räknat med att få dem så snabbt. Dessutom fick jag ett extra prov på en snygg ögonskulla som skiftar i guld. Gillas!
Jag har inte provat dem så noga än så jag får vänta med mitt utlåtande. Testade den mörkaste som jag beställde, Peach 2. Jag har alltid trott att jag har haft ljus hy men för mörk tycker jag inte att den foundationen var... Ajja, vi får se när jag jämför med de andra på huden. Det kan ju vara svårt att se.
Nu är det bara proverna på Everydayminerals kvar, men jag räknar med att det dröjer några veckor.


Bekvämt och snyggt

Här är dagens köp, som jag lovade.

Ett stort grått moln

Vissa dagar har man ett stort svart moln över dig då det känns som om allt ska gå under. Idag har jag haft ett grått moln, allt känns lite jobbigare än det brukar. Eller...kanske inte jobbigare, däremot har jag varit extremkänslig. Stackars min franskalärare, hon trodde antagligen att jag skulle bryta ihop när hon försökte pressa mig till att berätta om ett reseminne. Problemet var att jag varken kunde komma ihåg något speciellt minne (förutom de gånger jag har varit på Ölands och spytt, alltså 2/3 gånger) och att jag helt enkelt tycker att det är jättesvårt att kunna göra mig förstådd på franska.
Andra saker som har gått emot mig är att jag inte kunde skicka min insändare till Corren via deras hemsida då jag var i skolan. Nu kan jag inte skicka den pga. att jag sitter vid en dator som bara har Microsoft Word 2003, men jag ska snart byta dator så då kommer det (förhoppningsvis!) att gå.
Efter skolan gick jag in till city för att försöka hitta en snygg stickad kofta/tröja. Har man en begränsad budget och är väldigt kräsen så är det inte så lätt. För det första hittade jag ingen som jag kände "den där måste jag bara ha", för det andra så var de som jag tyckte var skapligt snygga antingen svindyra eller innehöll akryl (nu har jag visserligen en akryltröja på mig, men den är inte grovstickad och var snygg när den var ny, haha).
Till slut köpte jag en svart, enkel klänning i t-shirtmodell istället. Den är faktiskt riktigt fin. Men såklart kom det ett problem med dem: strumpbyxor! Lila eller vinröda, gärna stickade. Grattis till mig att hitta exakt rätt nyans. Jag blev sur och för att kunna åka hem köpte jag ett par vinröda leggings för 30 spänn. Otroligt nog var de faktiskt helt okej när jag provade dem hemma.
Jag köpte även en ansiktsmask, jag tyckte att jag behövde skämma bort mig.

Bilder kommer senare!

och jag orkar inte läsa igenom den här texten så jag ber om ursäkt för eventuella grammatik och slarvfel.


Frusen

En liten kort summering av skoladagen... Började med idrott. Vi var i spegelrummet och hade olika stationer där vi fick träna på både styrka och kondition. Det var jobbigt men kul. Tyvärr fick jag jätteont i huvudet och har haft det till...ja, typ nu.
På lunchen gjorde jag klart engelskan och nästan alla instuderingsfrågor i Historian. Senare blev jag även klar med matten så nu har jag en helt ledig eftermiddag. Troligtvis kommer jag inte att göra något annat än att slappa, men det måste man ju få göra ibland.

Hej då!

Fullproppad helg - igen

Mitt liv fungerar på så vis att antingen har jag inget att göra eller så har jag massor vilket betyder att jag antingen inte har något att blogga om eller så har jag inte tid.
Gårdagen spenderades nästan helt i stallet. Som vanligt knattekörning, kopparkurs och prova på. Hemma firades mina föräldrara födelsedagar så det blev lite att träffa släkten också.

Idag har jag också varit i stallet (är ni chockade?). Dels var det en femtioårskörning och senare kom barn från blå stjärnan och körde. Det gick väl bra, inga större överraskningar iallafall.

Ja...vad har hänt mer? Jag lagade ett par av mina jeans, beställde lite prover på mineralsmink som jag ser fram emot att testa och skriva om i bloggen. Jag har också eventuellt ett extrajobb på gång... Spännande? Nä, så märkvärdigt är det inte. Lite mockning och sånt tror jag.
Annars ska jag på Halloween-utställning i November. En av skolponnyerna, Manda (Tyvärr har ju inte Nogge full stam), ska ställas ut. Det ska bli kul!

Jag har i flera veckor tänkt att jag ska skriva min egen uppfattning om Idol och deltagarna, men på något sätt kommer jag mig aldrig för. För första gången har jag verkligen följt programmet och jag har bara missat ett avsnitt (men det säger kanske mer om hur ointressant liv jag har). Vå får se om det blir av i veckan...eller när finalen närmar sig och det bara finns två deltagara ett skriva om.

Ha det bra!


Höst

En ledig dag ger inte automatiskt intressanta foton men ni får se dem ändå.




Pumpa

Jag har inte kört bil på över en månad nu men körde till affären idag. Inga problem, det märktes inte att det var ett tag sedan.
Iallafall, det var inte det jag skulle komma till. Jag vet att det är ett par veckor kvar till Halloween men jag hittade en perfekt liten pumpa och mamma tyckte att vi skulle köpa den nu eftersom det alltid blir så urplockat senare. Så här är han, årets pumpa!


Jag tänker också passa på att klämma in lite andra saker.

- Idag fyller min mamma 39 år. Grattis!

- Igår skänkte jag pengar till Rädda Barnen, min karma blev genast bättre. Att det till stor del berodde på att det kom och gammal gubbe och knackade på med en sån där plastmugg vid åttatiden då jag var ensam hemma försöker jag borste från. Usch, det var läskigt.

- Efter att ha blivit utråkad av den nya modell-programmet på TV (jag minns inte ens namnet) så slog jag över till fyran och för första gången i mitt liv såg jag på Bonde Söker Fru. Det var väl lite halvkul.

Ha en bra kväll!

Storstädning och biblioteksbesök

Som syntes har jag, trots en ledig dag, inte haft tid till att blogga. Jag har hunnit med att städa det sista i mitt rum, tog bort allt "extra" bara för att se. Tycker inte att det ser sådär jättetomt ut men vi får se hur jag gör. Om någon har något inredningstips till mig skulle jag bli väldigt glad. Jag vet inte vad jag ska göra! Hur kan jag möblera?
Cyklade till biblioteket på förmiddagen och kom hem med fyra böcker. Jag lånade två stycken från boklistan vi fick. Först och främst kommer jag att läsa En blomma i Afrikas öken av Waris Dirie. Hönsboken (Fem svarta höns av Nevil Shute lånade jag bara "i fall att". Fast den kanske är superbra vem vet. Jag plockade även med mig en till syntes uråldrig bok om körning och en om unghästar. Jag tänkte att eftersom jag inte sysslar med hästar så mycket i praktiken längre kan jag ju ta vara på den tiden och lära mig mer om sådant jag inte vet så mycket om. Bra va?
Förutom det har jag gjort klart läxan i Samhällskunskap och räknat lite matte. På lektionen igår fick jag nämligen inte riktigt uppgifterna att gå ihop och kände mig jättekass men nu tror jag att jag förstår.

Det kanske inte syns något särskilt eftersom det var främst garderoberna och alla lådor jag städade ur, men tog även bort nästan allt i fönstret, på byron, skrivbordet etc. Mitt rum känns så litet, mörkt och tråkigt...Kanske har jag blivit immun mot den rosa färgen? Men se den byter jag inte!

Det här med att läsa...

...och välja bok kan ibland vara ganska svårt. Just nu har vi i uppdrag att läsa vår första roman i Svenska A, vilket självklart ska bli rätt så kul eftersom jag tycker om att läsa. Vi har fått sju olika rubriker (bland annat "Att växa upp", "Det kunde ha hänt!?") och så har vi en lapp med olika förslag på böcker som passar till de kategorierna. Jag kommer troligtvis att välja en av dem få jag inte har några egna förslag att komma med. Tyvärr blir det ju lite att välja bok utifrån titeln eller författaren vilket kanske är lite dumt. Jag har iallafall gogglat på några och läst recensioner. Jag orkar bara inte läsa en bok som alla tycker är värdelös (även om jag för den skull kan tycka det).
I morgon blir det att gå till biblioteket här i Mantorp. Jag har inte varit där på säkert 6-7 år och trots att jag skaffade ett lånekort på Stadsbiblioteket i Linköping igår tänkte jag att jag kan uppmuntra det lokala.
De böcker jag i första hand kommer att leta efter är En blomma i Afrikas öken av Dirie Waris, En komikers uppväxt av Jonas Gardell och Solens rike av James Graham Ballard. Förhoppningsvis finns någon av dessa böcker här i Mantorp. Annars för jag väl gå till det andra biblioteket efter skolan på Fredag, men det hade ju varit skönt att få det gjort.


Ha en trevlig kväll!

I spy with my little eye, something beginning with B...

Bag!

Och inte vilken "bag" som helst, utan en som väger 5,5 kg och redo för en studiedag. Det ironiska är väl att det har varit en extremt lugn vecka i skolan och jag har egentligen bara en riktig läxa. Jag antar att jag bara behöver se över lite saker för att vara extra säker på att jag förstår dem.


Presentshopping - igen!

För att variera lite blir "Prylgalen" dagens kategori även om jag bara har köpt en ynka present och det handlar om en del andra saker också.

Iallafall, eftersom jag var hemma igår blev det första skoldagen denna vecka och första lektionen var franska. Jag kan numera skryta med att jag har sett, lyssnat på och ställt en fråga till en äkta fransk mamma (som bara kunde några ord svenska). Status! Fick även tillbaka glosprovet och hör och häpna - jag fick 27. Inte så imponerande med tanke på att det var 50 glosor och fem meningar. Å andra sidan var 27 det högsta någon fick. Kanske klarar jag att undvika ett simpelt G iallafall. För jag vet ju att jag kan!
Sista lektionen (här hoppar vi) spenderades på Linköping bibliotek. Vi fick en guidad tur och efteråt hämtade jag ut mitt lånekort som jag duktigt nog hade registrerat igår. Tyvärr orkade jag inte stanna kvar för att låna något utan gick direkt till stan' och letade present till mamma.

Min pappa fyllde ju år för bara någon vecka sedan så det blir ju lite jobbigt när de fyller så tätt inpå varandra. Särskilt när man (läs jag, Lovisa) inte har några idéer. Mamma önskade sig en scarf, sa hon i förbifarten. Det jag lyckades få reda på var att den inte skulle vara stickad, gärna lila, mönstret spelade ingen roll och om det var kombinerat med vitt eller svart kvittade.
När jag väl kom till affärerna upptäckte jag att det var inte på långa vägar tillräckligt med information. Vilken sorts lila? Mörk? Ljus? Plommonfärgad? Lavendel? Det var absolut inte lätt... Jag tycker det är jättesvårt att veta vad min mamma gillar. Ibland tycker vi lika men lika ofta har vi helt olika åsikter. Till exempel, idag hittade jag en jättefin scarf på MQ.  Den var ganska mörk lila med bruna och orange blommor på. Det låter jättegrilligt och hemskt men den kan nog vara skitsnygg om man kombinerar den med rätt kläder (vilket jag aldrig skulle kunna) . Däremot tror jag att mamma skulle tycka tvärt om...
Till slut blev det att ännu en gång sponsra Lindex (köpte ju min bokpåse där förra måndagen). Den är lila, lite åt plommonhållet skulle jag vilja säga, och har vitt lite orientaliskt mönster. Personligen tycker jag kanske att det är lite mycket vitt...men jag hoppas verkligen mamma tycker att den är okej! Annars får hon väl byta. Eller så kan jag använda den åt henne. För fin är den!
(Och ni som tänker: Varför låsa sig till färgen lila? Ja, jag vill ju göra någonting rätt. Haha)

Sov gott!

Haha, hjälp!

Skulle precis logga in på min blogg. Det blev något fel och gick inte så jag försökte igen...och kom in på någon helt annans! Till och med jag, som är så söt och snäll fick lite beslutsångst, men självklart rörde jag inget. Varför ska jag skriva i någon annans blogg? Så roligt behöver vi inte ha...

Fantasi

Även idag provade jag långa slutartider. Vädret var lite bättre så  det blev lite roligare färger.



Be positive

Okej, nu skriver jag ett inlägg direkt efter det andra för att peppa mig själv lite.

Saker som jag tycker är kul/verkar intressant, som jag antingen har testat eller vill prova på.

Fotografering - Hur kul som helst! Det är definitivt något jag skulle kunna tänka mig att jobba lite som. Sitta heltid i en studio och plåta familjer låter kanske inte så lockande, även om jag skulle vilja lära mig mer om studiofoto såklart. Jag skulle vilja resa, fotografera djur och människor i olika miljöer. Jag vill ta bilder som berör.

Hästar - Jag vet att jag inte har någon framtid med det här som yrke, eller rättare sagt tror jag inte att jag vill jobba heltid med hästar. Dessutom har jag inte naturligt bra hand med djur..tyvärr! Men jag vill bli duktigare. Jag vill ha en egen häst att kunna jboba med, utveckla och se resultat. Det behöver inte nödvändigtvis handla om tävling, tvärt om. Dock skulle det vara superkul att prova på skolkärning. Ni vet, dressyr, maraton och precisionskörning. Det är så snyggt!

"Know-it-all" - Haha, det där var inte många som förstod. Jag vet inte exakt vad jag menar själv. Det är väl det att jag tycker det är ganska så intressant med ekonomi, rättskunskap och liknande. På vilket sätt jag och om jag vill jobba inom det har jag ingen aning om men jag går ju absolut rätt linje för att lära mig mer om dessa saker! (Specialutformat samhällsprogram, ekonomi och företagande)
Kanske kan man kombinera häst och företagande? Jag kan ju jobba inom hästbranschen utan att praktiskt utföra diverse sysslor.

Glad - Jag önskar att jag vore en glad person! Inte en sådan jobbigt över-positiv sak men ändå lite lättsam. Samtidigt vill jag ge ett seriöst intryck och vara lätt att tycka om. Ibland är jag nog faktiskt riktigt glad, jag ser nog också som abitiös. Andra tycker nog att jag är snobbig och lat, eller varför inte skygg och allmöänt udda? Det är verkligen inte lätt att bedöma sig själv!

Språk - Jag vill vara duktig på språk! Japanska är något jag alltid har velat lära mig. Franska läser jag just nu, jag har väl lite blandade åsikter om det och tycker själv att jag är riktigt dålig på det. Jag hoppas att jag kan bli bättre, för det skulle vara himla kul att kunna. Dessutom talar dom ju Franska i vissa delar av Afrika och den världsdelen bara måste jag besöka!

Skridskor - I lördags var det ju premiär för stjärnor på is och mamma frågade mig om vi skulle lära oss åka skridskor i vinter. Jag var väldigt tveksam men ju mer jag tänker på det...varför inte? Jag är livrädd, har alltid skolkat från idrottslektionerna när skridskor har stått på schemat och har jag någonsin vågat mig bort från sargen har jag haft någon att hålla mig fast i. Så om det blir någon is, ska jag inte satsa på det? Jag kan köpa en rosa hjälm. Jag kommer inte att bli något proffs men eftersom jag är så dålig borde jag ju kunna se något resultat?

Kyrkan - Jag har aldrig trott på Gud, gör fortfarande inte och tycker för det mesta att religion är väldigt överskattat. Ändå är det ganska intressant med Buddhism och andra främmande religioner. Kristendomen har dock aldrig intresserat mig men alltså...jag kan ändå förstå att folk uppskattar kyrkan. Jag kan absolut tänka mig att gå på en gudstjänst eller liknande. Det är något jag alrig gör men jag tror att det kan vara väldigt rogivande att bara sitta där (om man håller sig från att tänka förnedrande saker om allt prästen säger). Vid jultider måste det ju vara lite "back to middleschool"-känsla. Eller har jag helt fel? Då var det  ju en del bibel, julkrubbor och sådant.

Jag kom ju på en del iallafall. Skulle säkert kunna skriva om fler saker.
Vad finns det för saker ni skulle vilja veta mer om? Finns det något ni har förutfattade meningar om men ändå vill testa bara för att?

När jag tar det lugnt...

..och får tid att tänka känns det mesta ganska så kasst faktiskt. Idag är jag hemma pga. att jag har ont i magen och känner mig allmänt "uschlig".
När jag tänker på alla runt omkring käns det som om de flesta har en plan med sitt liv, de vet på ett ungefär eller helt vad de vill göra och tar alla chanser att uppnå sin dröm. Även de som inte vet vad de vill provar på olika saker för att hitta "sin grej".
Jag då? Jag vet inte alls vad jag vill jobba som, vad jag vill ägna min fritid åt (Jo, hästar såklart, men när, vad och hur?). Jag vet att jag vill vara framgångsrik inom vad jag nu vill göra (som jag som sagt inte vet vad ännu), jag vill vara natruligt bra på det och känna mig positiv till att gå till platsen. Nu menar jag både framtida jobb och fritidsinressen.
Jag har också kommit på att jag är väldigt bra på att stöta bort folk. Är det någon jag ogillar det minsta eller som jag helt enkelt tycker slösar bort min tid struntar jag i den personen, jag vill att allt jag gör ska ha ett syfte. Ändå sitter jag här och uträttat absolut ingenting!

Ett flummigt egoinlägg från mig, som kanske ska fortsätta rensa ur mitt rum så jag inte har allt kvar på torsdag.

Ha en härlig dag i solen!

Långa slutartider

Jag måste ju visa lite bilder från mitt expiriment med långa slutartider på förmiddagen.



Fler hittar du i min bilddagbok:
http://lozzan.bilddagboken.se 


Söndagsflumm

Då vädret fick för sig att bli lite bättre till slut bestämde jag mig för att ta en liten promenad trots allt. Jag kom inte så långt, för med mig hade jag min lilla kompaktkamera och tja...jag återupptäckte det roliga med digitalfoto: kvantitet före kvalitet. Haha, dessutom råkade jag vända kameran mot mig vilket resulterade i lite flummbilder på mig själv.

Kan ju passa på att påminna alla om att Gossip Girl börjar i kväll! Inte missa det.




Så var det med det

Efter ett snurrigt uppvaknande (jag vet inte om klockan faktiskt ringde vid halv sju eller om jag drömde, jag drömde iallafall om allt möjligt innan jag vaknade helt vid halv åtta) kom jag igång riktigt bra. Innan tolv hade jag hunnit att damsuga hela huset, fotograferat, blivit så när som klar med naturkunskapen och börjat rensa ur alla skräpgömmor i mitt rum. Där tog det stopp och nu har jag blivit trött och seg igen.

Om vädret inte hade varit så hemskt hade jag tagit en promenad, jag får väl hitta något annat sätt att pigga upp mig på.

Ha det bra!

Fredag

Under dagarna brukar jag komma på saker som jag tänker "Det här måste jag blogga om", men när jag väl sitter vid datorn kommer jag inte på någonting. Kanske får jag börja skriva upp mina funderingar?

Under tiden jag samlar på mig lite idéer bjuder jag på lite nya bilder av hästarna.



Ha det bra!

Allt detta för 139:-

Ny kategori igen! Det börjar bli en del nu men jag kände att det behövdes någpn plats där jag kan posta saker som jag köper. För även om jag inte shoppar kläder var och varannan dag som många verkar göra så händer det att jag lägger ut lite pengar på mer eller mindre viktiga saker. För att kategorin inte ska bli jättetom och tråkig finns det även rum för de saker jag vill ha men avvaktar med att köpa.

Så, tillbaka till det som kategorin faktiskt handlar om.
Igår hämtade jag ut ett par skossingar som är förvånansvärt sköna. Jag ser visserligen ut som klumpfot i dem, har man långa och smala fötter som jag är jodpurs med stålhätta kanske inte det ultimata alternativet utseendemässigt, men praktiskt blir det nog bra. Billigt blev det också eftersom jag hade presentkort.
Idag blev det dags för mig att inhandla en miniräknare. Jag är fortfarande tveksam till det, har hittills klarat mig alldeles ypperligt utan men konstigt nog vill våran mattelärare att vi ska använda dessa fuskmedel och då kan jag inte säga emot. Latmasken inom mig tycker nog det är skönt att sluta med dessa ?`!#+@*€8 uppställningar. Haha.
Dessutom har jag pimpat miniräknaren lite som ni ser, inte tillräckligt ännu men det är svårt att komma på något. Det känns inte riktigt som om han passar i rosa fluff utan i lite mer stilrent bling...(om nu strasstenar kan vara stilrent)
Sist men inte minst får vi inte glömma bort glassen. Det var visserligen mamma som överraskade mig med den men jag kan ju inte strunta i att lägga upp bild på den. Har inte smakat den sorten tidigare så det ska bli spännande. Det får dock vänta tills i morgon, jag försöker iallafall att inte vara alltför onyttig.